Епа одбегнувај ги тие производи и пиј многу лимонада, тоа намалува притисок. Јади лук и кромид во салатка, иде пролет таман за таратурче душа дало. Мене ми рекоа повеќе од 12кг не смеам да се поправам оти почнав со многу килограми, пред да останам бремена баш се поправив и не смеам да си дозволам многу. Инаку јас викам и 10 е максимумот, ама ете и 2те од гинекологот нека се. На твое бебе имате статија околу тоа, според почетните килограми колку може да се поправите. Ко што те знам од слики Зекич па ти и немаш многу кила, претпоставувам ради тоа што ослабе многу нагло ти е притисоков а може и гените да се во прашање, така да само внимавај на притисокот и толку, килограмите батали ги.
@zeka ti ako produzis da se pritresuvas pritisokot od toa ke ti se krene dusice. odmori malce od potresuenje.
@DigY. Jas od nedonoseno sum so prenoseno inaku da pisam deka sum od kumanovo i tamo idam za pregled,ne odam vo drzavna,niti vo cair )) @Mariangel ti uste krvaris ili ne,oti mene mi vikaat trebalo kako menstruacija da krvaram???
@rakce89 od kaj i da si kreni panika za tvoe dete se raboti. reci im nemam ja namera da umram ko tie od prilep tetovo i gevgelija. zemi telot demek odma vrtis negde i ubavo istresi gi. na kraj kraeva ako tolku ne znaat so da ti praat, upat za skopje.i.so zdravje.
jas bev na diktor slusnav srcenceinace dr se e vo red ,rece da pridolzam so utrogestanot.vo vrska so kilogramite mi kaza samo 15 deka smeam da se popravam za da ne si imam problemi ,inace jas inam 64
Jas sum si tuka be, ne se otkachuvate taka lesno od mene i sinko Polovina prst otvorena, bolki jok @rakce89 ne krvaram jas vekje 1 den krvarev i tolku, pomina
Probaj so inhalaci, vo serpa so vrela voda bosilok, glava prekrij so peskir i disi nad toa+ marisol kapki. Mene samo toa mi pomogna.
I mene me vratia doma-1prst otvorena,sega na ctg ne pokazuvalo bolka(a jas pa bas osetiv bolki pojaki,ama toa e).Doktorkata mi rece da meram dvizenja na bebeto do 10 pati vo 12 saati,ako mrda pomalku da dojdam -e sega site vikaa do 10 pati vo 24saati,ovaa doktorka vika do 12saatii mi rece za 7dena na kontrola.pa sega ke videme.za 2 dena 4pati me gledaa vaginalno(so raka) si go zedov delot sega za sega @Mariangel jas i ti isto sme,moze cekaat bebinjava nasi zaedno da iskocat
Женички кога го забележавте првото млеко-колострум од градите? Јас сум 12+2 и забележав една прозирна леплива течност.
Здраво на сите мешиња, јас денес бев на преглед повторно ми дадоа терапија Дабростон, пак да ги пијам , и што е најважно бебчето ми е добро му го слушнав срцето... солзи ми се набраа во очите кога слушнав дека во мене живее уште еден живот, пресрќна сум .... Инаку купив денеска шумливи таблети калциум, овде немаат така класични таблети калциум како кај нас се со некој други витамини комбинирани, а по што јас пијам Елевит , не сум смеела да пијам калциум со комбинација Д-витамин . Позз до сите и убава вечер
Јас сум 31 недела па уште ми се нема појавено, така што нема правила. Еве баш последниве неколку дена осеќам како стегање во едната града па веројатно ке се појави каде и да е. Знаете што се замислив прееска, како изгледа кога ќе пукне водењакот дали ке знам или ке си помислам дека е нешто нормално
Ќе знаеш и тоа како доколку пукне самиот.... Има да ти лие вода и тоа неконтролирано.... Поразлично е многу од подмочувањето..... Значи она баш како вода да тече е ....безбојно е...
Леле мила, ти благодарам многу за одговоров, искрено...се преплашив Оффф леле цела бременост ја поминувам само во стресови и страв... Многу се извинувам.....
Зошто во стресови и страв? Немаш потреба. Опушти се, слушај што те советуваат докторите, ако викаат да мируваш мирувај и толку, со стрес ништо нема да постигнеш напротив можеш само да ја влошиш ситуацијата.