Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Абе сега не сум толку под стрес , колку што не можам некако да се опуштам , бидејќи во првото тромесечје од бременоста имав краврења , па морав да мирувам . Сега не морам толку да мирувам , но малце нешто да не е како што треба , одма се плашам.

2. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Се ќе биде добро не се секирај, уживај во бременоста и благодари му на Господ што те благословил со толку прекрасна работа :inlove:

На MaLeCkO :) и only44you им се допаѓа ова.
  3. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Sekoj den mu se molam na boga i mu blagodaram za ova prekrasno bebence koe premnogu go sakam. Ti blagodaram i tebe na razbiranjeto. So lesno :)

На Sunshine_1979, joy1 и sunshine2015 им се допаѓа ова.
  4. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    здраво од мене :) како сте ми вечерва? мене малце ме немаше не бев баш активна ама тука сум :P овие два дена ме сече стомакот на моменти валда се шири матката ..одвај чекам да одам на преглед да го видам немиркото :D дали го знаете тестот за одредување на пол со сода бикарбона и мокрача? јас забегав и го направив според тоа треба да е машко како што и мислам хаха не ми се чека за да го дознаам полот :D од кога почнавте да ги осекате движењата? јас на моменти чувствувам како нешто да се превртува така благо нежно но не знам дали е бебушко....:)

На makgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Nedonoseno zasto mi vikaa deka nema da mozam da go donosam krvarev,i bese samo vo 9 ti da vlezam,ama segs se zainati i ne izleguva,
    Inaku bev na ctg sega i tamu mi padna cepot nekoja kafeava krv,me pregleda vaginalno i mi rece deka poroduvanjeto zapocnuva ama seuste ne se otvaram da ostanam ne ostanav utre sabajle pak.ke odam moze ke se otvoram.i utre valjda ke mi e resavacko moze i carski da zavrsam.

На Jagoda123, Lorins, SamovilkaH и 4 други им се допаѓа ова.
  6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ajde ajde, samo so lesno da e :*

На rakce89 и S.Snezana им се допаѓа ова.
  7. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    So lesno! Osekam utre ke e :inlove: Ubav datum e, i utre i cetvrtok:D bez panika, site ne ceka toa.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Хаха прв пат слушам за тестот. Потсвесно не ти иди вака за полот? :rofl: И кажи како се прави тестот да ти кажам дали е вистинит. Хахах

9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mene me zadevkaat nekoi slabi bolki kako menstrualni, ama ne sum zaprimetila dali se na interval.. A i ne mi lichi kako neshto da zapochnuva bidejki ochekuvam mnogu pojaki bolki od ovie pa da mozham da gi tolkuvam kako porodilni :?:

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.176
    Допаѓања:
    329.514
    Јаките болки идат покасно во инеервал од десетина минути.На нив им претходат слаби болки во пределот на кичмата и стомакот.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    вака , во пластична чаша ставаш малце сода и врз неа малце мокрача. ако станело поинтензивно жолто e машко а ако е побело е женско :D ајде пробај и известиме :D

На kelebeim*** му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @Adeline jas so crvenata zelka toj go pravev :D ima na jutub klipcinja :D

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  13. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    325
    Убав ден денес дознав дека ке имам фраерче :) значи верувајте мајчинскиот инстинкт не лаже ,бев скоро сигурна дека е машко и ете така испадна хахаха. Е сега сакав да прашам дали некој знае или искуство за леќи во бременоста ? Док вели дека е ок само што пред пораѓај требело на специјалист очен за да кажел дали породувањето би било природно или царски? Хмм може ова важи за високи диоптри незнам ....

На Adeline, S.Snezana и DigY им се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Dobro utro meshinja :)))
    Jas imam dve dilemi i mi treba pomosh malku.
    Prva dilema-krvna slika na gladno ko sekogas taka?
    Vtora i poteska dilema- ako primam vaginalno utrogestan, a treba utroto brisevi da se zemat.. ke ima problem?
    nekako ne mi tekna dr da go prasam ova vtorovo i u zbunka sum, si vikam ako ne da go ispijam vecerta ama mn me boli zeludnik od nego... :/

15. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Крвна слика секогаш се прави на гладно, а утрогестанот можеш да си го ставиш после дома штом се вратиш од брисевите.... Поздравче и со лесно ;)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elijana

elijana Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Девојки, во 13-та недела сум и вчера бев на првиот важен скрининг на 4д-ехо. Докторот рече дека се е во најдобар ред со бебето, дека нормално се развива и дека според мерењата и проценките кои ги направи спаѓам во најниско-ризична група за Даунов синдром. Рече дека прегледот е 80% точен и дека не е морално да се прави Приска, зошто таа давала точност околу 60%, но постоела можност да биде и грешна па да предизвика непотребни грижи.
    Какви се вашите искуства, дали правевте приска и каде? ВЕ МОЛАМ СПОДЕЛЕТЕ ИСКУСТВА. Ве поздравувам многу!

Последна измена: 2 март 2016
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.988
    @DigY za krvnata slika na gladno,a jas koga odev za brisevi toj den sabajleto go ispiv utrogestanot namesto vaginalno da go stavam,i ja prasav doktorkata -rece ne smetalo i vaginalno da sum go stavela iako ke mi zemaa bris.
    @VACA jas nosam i naocari i( leki poretko vo bremenosta) i doznav kasno za diopterot i prasav 2doktori od GAK mi rekoa za sekoj slucaj da sum zemala mislenje od oftalmolog pred poragaj-ama oni znaele deka toa se odnesuva za povisok diopter(nad 8 !!!).i jas eve pred poragaj sum i cekam da idam ovie denovi na pregled(ako ne se porodam pred toa :)).taka da imas vreme vo tekot na bremenosta da si ides na pregled i da se konsultiras
    @rakce89 kako si ? Bese li na lekar??

На VACA и DigY им се допаѓа ова.
  18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @flower30 fala src na info :* mn mi pomogna.
    @elijana Priska spored nekoi ne e nisto poveke od matematicka presmetka. Duri i imas izbor dali da go pravis ili ne. Sepak majka se ke napravi i toa e normalno. priskata velat 75% e tocna. nifty velat nad 99%. am toj pa 750 eu. jas ke napravam prisca i to je to. super sto si low risk. opusti se ke bide se ok :*

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710

И јас според мерките спаѓав во ниско ризичната група, но мојата докторка ми рече дека приската е задолжителна...така да морав да ја правам. Инаку ја правев во Ск и беше бесплатна, а јас каде што живеам е 4 500.;)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  20. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    286
    i jas sakam da go pravam nifty testot bez razlika dali ima ptreba ili ne,neznam nekako sakam da bidam sigurna od tiebraboti najmnogu mi e strav

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.