Абе сега не сум толку под стрес , колку што не можам некако да се опуштам , бидејќи во првото тромесечје од бременоста имав краврења , па морав да мирувам . Сега не морам толку да мирувам , но малце нешто да не е како што треба , одма се плашам.
Се ќе биде добро не се секирај, уживај во бременоста и благодари му на Господ што те благословил со толку прекрасна работа
Sekoj den mu se molam na boga i mu blagodaram za ova prekrasno bebence koe premnogu go sakam. Ti blagodaram i tebe na razbiranjeto. So lesno
здраво од мене како сте ми вечерва? мене малце ме немаше не бев баш активна ама тука сум овие два дена ме сече стомакот на моменти валда се шири матката ..одвај чекам да одам на преглед да го видам немиркото дали го знаете тестот за одредување на пол со сода бикарбона и мокрача? јас забегав и го направив според тоа треба да е машко како што и мислам хаха не ми се чека за да го дознаам полот од кога почнавте да ги осекате движењата? јас на моменти чувствувам како нешто да се превртува така благо нежно но не знам дали е бебушко....
Nedonoseno zasto mi vikaa deka nema da mozam da go donosam krvarev,i bese samo vo 9 ti da vlezam,ama segs se zainati i ne izleguva, Inaku bev na ctg sega i tamu mi padna cepot nekoja kafeava krv,me pregleda vaginalno i mi rece deka poroduvanjeto zapocnuva ama seuste ne se otvaram da ostanam ne ostanav utre sabajle pak.ke odam moze ke se otvoram.i utre valjda ke mi e resavacko moze i carski da zavrsam.
Хаха прв пат слушам за тестот. Потсвесно не ти иди вака за полот? И кажи како се прави тестот да ти кажам дали е вистинит. Хахах
Mene me zadevkaat nekoi slabi bolki kako menstrualni, ama ne sum zaprimetila dali se na interval.. A i ne mi lichi kako neshto da zapochnuva bidejki ochekuvam mnogu pojaki bolki od ovie pa da mozham da gi tolkuvam kako porodilni
Јаките болки идат покасно во инеервал од десетина минути.На нив им претходат слаби болки во пределот на кичмата и стомакот.
вака , во пластична чаша ставаш малце сода и врз неа малце мокрача. ако станело поинтензивно жолто e машко а ако е побело е женско ајде пробај и известиме
Убав ден денес дознав дека ке имам фраерче значи верувајте мајчинскиот инстинкт не лаже ,бев скоро сигурна дека е машко и ете така испадна хахаха. Е сега сакав да прашам дали некој знае или искуство за леќи во бременоста ? Док вели дека е ок само што пред пораѓај требело на специјалист очен за да кажел дали породувањето би било природно или царски? Хмм може ова важи за високи диоптри незнам ....
Dobro utro meshinja )) Jas imam dve dilemi i mi treba pomosh malku. Prva dilema-krvna slika na gladno ko sekogas taka? Vtora i poteska dilema- ako primam vaginalno utrogestan, a treba utroto brisevi da se zemat.. ke ima problem? nekako ne mi tekna dr da go prasam ova vtorovo i u zbunka sum, si vikam ako ne da go ispijam vecerta ama mn me boli zeludnik od nego... :/
Крвна слика секогаш се прави на гладно, а утрогестанот можеш да си го ставиш после дома штом се вратиш од брисевите.... Поздравче и со лесно
Девојки, во 13-та недела сум и вчера бев на првиот важен скрининг на 4д-ехо. Докторот рече дека се е во најдобар ред со бебето, дека нормално се развива и дека според мерењата и проценките кои ги направи спаѓам во најниско-ризична група за Даунов синдром. Рече дека прегледот е 80% точен и дека не е морално да се прави Приска, зошто таа давала точност околу 60%, но постоела можност да биде и грешна па да предизвика непотребни грижи. Какви се вашите искуства, дали правевте приска и каде? ВЕ МОЛАМ СПОДЕЛЕТЕ ИСКУСТВА. Ве поздравувам многу!
@DigY za krvnata slika na gladno,a jas koga odev za brisevi toj den sabajleto go ispiv utrogestanot namesto vaginalno da go stavam,i ja prasav doktorkata -rece ne smetalo i vaginalno da sum go stavela iako ke mi zemaa bris. @VACA jas nosam i naocari i( leki poretko vo bremenosta) i doznav kasno za diopterot i prasav 2doktori od GAK mi rekoa za sekoj slucaj da sum zemala mislenje od oftalmolog pred poragaj-ama oni znaele deka toa se odnesuva za povisok diopter(nad 8 !!!).i jas eve pred poragaj sum i cekam da idam ovie denovi na pregled(ako ne se porodam pred toa ).taka da imas vreme vo tekot na bremenosta da si ides na pregled i da se konsultiras @rakce89 kako si ? Bese li na lekar??
@flower30 fala src na info mn mi pomogna. @elijana Priska spored nekoi ne e nisto poveke od matematicka presmetka. Duri i imas izbor dali da go pravis ili ne. Sepak majka se ke napravi i toa e normalno. priskata velat 75% e tocna. nifty velat nad 99%. am toj pa 750 eu. jas ke napravam prisca i to je to. super sto si low risk. opusti se ke bide se ok
И јас според мерките спаѓав во ниско ризичната група, но мојата докторка ми рече дека приската е задолжителна...така да морав да ја правам. Инаку ја правев во Ск и беше бесплатна, а јас каде што живеам е 4 500.
i jas sakam da go pravam nifty testot bez razlika dali ima ptreba ili ne,neznam nekako sakam da bidam sigurna od tiebraboti najmnogu mi e strav