Jas nosam leki i imam -9 diopter, so koj mora da idam na carski. Najdobro bi bilo da proveris so oftamolog specijalist dali ima sansi od napon da ti se pokaci diopter. Kaj mene e epten rizicno moznost za slepilo.
Женски треба да закажам втор скрининг кај Димчев во систина. Како сте задоволни ти што биле кај него? Дали посветува доволно внимание, дали е детален за се или само колку да помине, колку да се каже? Подолг е овој скрининг од првиот. Жто всушност се опфаќа со скринингот? Знам дека е за оганите, но што како подетално ќе ми орават?
Јaс не прaвев, и тaкa вooпштo не е нештo тoчнa, сaмo пресметки се фoрмули. Се прaви нa гaк сo упaт.oд мaтичен, истиoт ден кoгa е нaпрaвенo ехoтo,мислaм мoже и нaредниoт штo пoбрзo aкo не си.oд ск.
Добар ден! Вистински добар ден! Како сум се наспала еј Синока си легнав во 9 иако имавме струја Као ќе поспиев 15 минути и ќе станев да раскренам ама станав во 11ипол да се преслечам и да продолжам Синко беше толку многу добар што ми дозволи да поспијам. Инаку некој праша дали бебувки мрдаат некогаш помалку, приметив дека вчера беше многу мирен, ама затоа завчера ми наплати Исто приметив дека и турско кафе не баш сака, одма се треска од земја Инаку постов го пишува, две години ми се чини, оти паралелно и работам и дури ѕвони телефонот си пишувам по малце Малку И официјално јас и синко влегуваме во 8ми месец уште точно 2 месеци до денот Д или еден месец до одбројувањето. Овој месец ќе си переме, ќе си пегламе, ќе си ја кречиме собата и ќе се спремаме полека за во 9ти месец да влеземе подготвени и секој ден да си се чекаме, имам такво некое чувство дека нема да дочека овој мој господин до крај, цел е на татко му љубопитен
Zeni sto znaci,UZ PR CAPITIS,BPD 91MM,OPV LESNO NAMALENA IMA HLEP 42x24 mm najgolem i nekolku pomali??? Me otvorija 2 prsta i mi rekoa da cekam doma,da se banjam so topla voda,da imam odnosi,j da pesacam,aj ako znaete kazete mi.sto znaci???
Денес мм ме обвини дека сум тешка паничарка и правам тензии ради тоа што сакам да одам на ехо често. Епа, ај добар ден! Маки мачев да стигнам до тука и сега ќе го следам секој негов центиметар ако сакам. И кој може да ни го забрани тоа?
Nemozam sa ti pisuvam vo inboks. Ne sakam pred site da obrazlozuvam vo detalji, da ne ispadne antireklama.pisi mi ti kako ni mozela da ti vratam so poraka moeto iskustvo.
Леле ко јас да се слушам т.е.читам Еве сега неможам да дочекам до следен преглед, маж ми вика уште малку има ќе дојде, а мене еден ден ми е вечност
Јас тоа со ехото сум го сфатила како супер што кај нас секој месец ги гледаме на ехо, како ли и е на Мариангел што многу ретко го гледа бебуш на ехо. Доволно ми е еднаш месечно, брзо ми оди многу времето и не одам на дополнителни прегледи. Инаку сум приметила дека кога го ледаме на ехо мајмунов е многу нерасположен после, така да не инсистирам на почести прегледи оти очигледно не му одговара. Се е во ред со мене и него и доволно ми е еднаш месечно да го видам. Со докторката што ќе ме пораѓа разговарав и она тврди дека бебињата не сакаат многу многу ехо, дека им сметаат зраците и дека затоа на ехо се кријат во поодмината бременост.
Абе еден час ми е вечност, не еден ден Два месеца треба да чекам до следна контрола, ќе си пукнам Ама гледам барем не сум сама Има едни домашни фетал доплери, можеш да го чуеш срценцето во секое време ама тука пустелија, не постојат. Да имаше ќе купев и мирна глава. AngelofArh јас имав крварење во 10 недела и затоа настојувам барем секој месец. Овој ми закажува на 8 недели...
А зошто два месеци? Не правиш ехо секој месец? Премногу е домашен фетал доплер, ама еднаш месечно е сосем доволно.
Ајде да пишеме и тука Бев кај матичната и маженце е во понеделник сум во систина па да потврдиме, ама јас си знаев дека е маже Се ипитавме, уште контролата да помине и после ке си го чекаме тато да ни стигне
Abe neka se zhivi i zdravi, ne e najbitno da go gledame na eho. I mene mi e mnogu krivo shto ne go gledav sekoj mesec, shto nemam slikichki od koga e pogolemko i shto niednash ne sum go videla na 4D ama ete taka trebalo da bide.. Najvazhno mi e deka e zdrav i zhiv, deka e bucko i deka nemav nekoi posebni problemi vo bremenosta. Blagodarna sum na tolku Sekako za sledna bremenost ke baram drug doktor i ke insistiram na eho sekoj mesec
Јас имам нетака убаво минато и оваа бременост ја изнагледав бебушка секои 2 недели, знам може не чини ама пусто не се издржуваше, и за мир во душата одев, позерка е ич не и пречи, на телевизија ќе работи сега кога мрда издржувам еден месец, ама и тој долг се чини, не фермај никој прави како ти вели душата
Ама баш ич не сум задоволна - чекав 2 саати на закажан преглед. Докторот намќор жив, како на мене да ми беше лут дека бебчето му било незгодно завртено за преглед, прегледот траеше 5-6 минути а единствениот коментар му беше " сѐ е добро, немаш потреба од грижи, ова е здраво бебе, ајде чао"! Нит мерки да ми каже, нит кои органи ги гледаше...ништо! Ми земаа 3900 за пет минути, мислам фала богу се што беше добро, но односот и посветеното време не вредат толку!
За чекање се чека и јас на првиот чекав ногу и тие што беа пред мене се бунеа. Добро поминав тогаш, ама сега се мислам за тоа што секоја втора ја паничи со срценцето и ја прака кај Драшко само за пари, тоа ми е еден од стравовите нели покрај се тоа дали ќе биде се добро со другото.
@rakce89 @flower30 до кај сте ми се јади мекици, @Mariangel далеку е ама ќе прати некоја Леле ама навистина ми се пријадоа