Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Enni545

Enni545 Активен член

Крв и мокрача си правам самоиницијативно, и кога одам му ги покажувам само.Ми иде да мавам по докториве, толку незаинтересирани

2. TheSecret

TheSecret Форумски идол

хаха и јас од кога го прочитав сега постов ми се пријадоа, ке му звонам на мм на вракање да ми купи :angel: хаха и дајте бе женички не зборете за храна мн тука па знаете како е периодов :$

DigY, Lorins and Wanna.be.mum like this.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Leeeele sega i mene mi se prijadoa bre :D Nemoj vaka da me strvish :D Do nikade ne sum jas, mojot inat ke si sedi ushte vo meshe kojznae kolku mu e ubavko (mooning) :lol:

S.Snezana, Bebulleee, DigY and 2 others like this.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Pa jas sum doma,verojatno za moite mekici ke pocekas:$ajde sega od @rakce89 prvo ke cekame ...

Mariangel and Lorins like this.
  5. DigY

DigY Популарен член

Ја најбудала ке испаднам и најпаничарка. Па бебчо секој понеделник го гледам(facepalm) мм да може ке си го приклучи на тв дома и ке го прати цело време :rofl: (изваден од памет и тој од првиот пат сега само сака по лекари да висиме). Спомнавте мекици ама ја да ви кажам...оние бонбонине чоколадни со кафе унутра од европа...на рефус шо се...е тие!!! ги има у сп а пусто не ми се симиња да земам :swear:

makgirl and AngelOfArh like this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Е е тие, кај ти текна ма Диги маааа..... Јас на нескафе сум свртена деновиве со многу млеко, а желбата за благо пробувам со тиква печена да ја задоволам, тешко иде признавам :D

DigY likes this.
  7. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Девојки сега само што ги симнав резултатите од крвна слика и урина, кс горе доле е ок, ама уринава ме загрижува леукоцитите во урина ми се покачени за 6 единици, кај бактерија имам еден +, а има и забелешка кај што пишува само слуз+, до сега не сум сретнала вакво нешто што е тоа слуз+ во урина? Инаку еве веке една недела осеќам оштри болки доле кај мочниот меур, дури понекогаш одвај одам. Уринокултурата до сега секогаш била стерилна, но во петок треба да го подигнам и рез за уринокултура па ќе видиме дали има бактерија некоја. Иначе знае ли некој што е тоа слуз+, опасно ли е за бебето.? :sweat:;(:@

8. DigY

DigY Популарен член

@AngelOfArh јас цел живот пазев сега абе не ми дава ич да припазам! (facepalm) дури се нервирам! :headbang: за благо ај не толку ама солено...солница прв пат у живот зедов у рака кога останав бремена...и дали дека ги видов бонбониве па ги мислам сеа :rofl: мојов доктор ништо не ми спомна, ми рече јади си како си сакаш. Јас прашав највеке дека сум вегетаријанец (нетолерантна на месо), ама малово напредно една недела плус така да раат глава (fingers)

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Чим имаш слуз голема е веројатноста да имаш уринарна инфекција и бактерија. Не е страшно додека не се префрли вагинално, е во тој случај докторката ми рече ќе одиме со царски рез. Иначе ако ја имам во урина ќе си пробаме и спонтано породување. Уринарна бактерија не претставува проблем за бебчето.

Диги и јас не пазам, и за чудо не знам како не се дебелам, ама така да продолжи само. Јади таму уживај ;)

zeka and DigY like this.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Ај добар ви ден,мада мене не ми е ич добар.Уште ме држи ова негативново расположение,налет.Синоќа плачев луѓе,липав,се гушев во солзи.Нервоза јака ме мава,неможам да ви опишам.А незнам ни сама зошто до пред три дена ми беше се супер,сега ми е многу тешко.Па немам ни апетит,одвај јадам и пијам.Плус на се си наоѓам маана,ко ќе се погледнам посебно во огледало,ауу најголем душман ми е мислам :( Плус кичмата од вчера пак многу ме боли и не се трпам,незнам како издржуваат тие околу мене со мене,дефинитивно ги жалам.
    Ама се тешам уште малку и се ќе ми помине.
    Ај имајте убав ден и стискајте палци побрзо да ми помине ова бедново расположение.

Lorins, Mariangel and makgirl like this.
  11. zeka

zeka Популарен член

@AngelOfArh so normalna tezina sum. Zasega se hranam normalno. Zelba za blago nemam ic.

Pred da ostanam bremena posledniot mesec si nadoknadiv i za sega.:D

Sala na strana, ponatamu neznam kako ce bide.uste malku ke vlezeme vo vtoroto tromesecie.

Deneska si kupiv bluski, se podnoviv.
    Sakam nekoi farmerki za trudnici da si kupam, daleko mi bese prodavnicata, pa ostaviv za sleden pat.

Jas ne se preopteretuvam so pritisokot. Do pred 3 dena go merev 3 pati na den, celi dve nedeli i go zapisuvav na list za da gi vide rezultatite internistot. Sega samo navecer go meram. Ednas vo denot. Preporaclivo e. Ne se preoptovaruvam, samo znam deka nekoi raboti ke mu stetat na bebeto i ne go pravam toa.

AngelOfArh likes this.
  12. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Леукоцитете значат бело прање, ништо страшно :) слуз незнам некој што знае нека ти кажи

13. Wanna.be.mum

Слушај ти, ај малку да се расположиш, неможи вака. Ако има причина(немора да ја кажуваш) тогаш е друго ама ако нема ај направи денес се што ти е по ќеф, пробај барем. Купи си се што ти е омилено за јадење и уживај во него, спушти си некоја комедија макар и што ја имаш гледано и смеј се, ете почни со friends има на Телма ;) Мораш ти сама ние за џабе ќе стискаме палци, ајде уште денес направи нешто за себе. А плачењето не е страшно испразни се од себе тоа е лек :*

Lorins, simonka93 and ivi1987 like this.
  14. rakce89

rakce89 Истакнат член

Jas vecr pisav do ovaa dijagnoza si, a sto znaci,UZ PR CAPITIS,BPD 91MM,OPV LESNO NAMALENA IMA HLEP 42x24 mm najgolem i nekolku pomali,pojma nemam

15. DigY

DigY Популарен член

Јас навистина немам поим што е дијагнозава ама дај фати некој за гуша да те пратат за Ск. Стварно почнав да те мислам :worried:

16. Wanna.be.mum

@rakce89 до 2 недели после термин се толерира, нели? може си имала подоцна овулација и подоцна во месецот си останала бремена, плодова вода има? дали е бебето во некаква опасност? ако не тогаш имај трпение, незнам, може грешам и да е надносено ако е се во ред не е за плашење ако не е тогаш Ск не е далеку оди самоиницијативно ако треба, ти и бебето сте најважни

17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

:hug::hug::hug: Прееска мм дури и по продавници ме носеше да сум си направела шопинг за себе,знае дека тоа секогаш ме расположувало ама сега ни тоа не ми упали(ништо не си купив).Аууу не си ја трпам кожава.Ама еве на работа сама останав некое време у канцеларија па си пуштив музиче и малку кулирам и малку ко да ми помогна.Хормонче сум ептен деновиве знам,ама ајде ветувам ќе се потрудам да се извлечам од бедново расположение до вечер па ќе ви кажам дал нешто помогнало :)

Lorins and Wanna.be.mum like this.
  18. TheSecret

TheSecret Форумски идол

OPV значи плодова вода, а за другото незнам.
    Инче сега се чув со матичната на ова со уринава и ми вика сигурно е некоја инфекција или бактерија, да ги почекаме рез од уринокултурата па ќе видиме. Ми вика најверојатно антибиотик ќе пиеш, а јас имам огромен страв од антибиотици во бременост. Вика обично давам цефалексин. На почеток на 5м сум, кои се дозволени антибиотици во бременост? Сте пиеле ли?

19. Wanna.be.mum

Ампицилински даваат нејбезбедни се ако не си алергична, е сега за уринарниве инфекции незнам,да не му се плашиш, подобро ако имаш да излечиш отколку инфекција да влечиш, јас не ама многу мои другарки пиеле во бременоста

20. slobodka

slobodka Популарен член

I jas momentalno pikam cefaleksin. Nemaj gajle, si pominala orvo tromesecie. Najcesto toj antibiotik go davaat.

TheSecret likes this.