Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Оф леле ептен се плашам со антибиотициве имав едно неубаво искуство не би сакала сега да зборам за тоа и од тогаш никаков антибиотик се немам напиено. Знам дека подобро е да се излечи него ли да си ја влечам ама иди кажи му го тоа на стравот |( Иначе, друга мака ми е што уште не сум го почуствувала бебето, (а на ехо кога го гледаме мислиш фудбал игра хаха:l:) језда не сум влезена уште во 20н, и плус сум бајаги пуничка ]:) понекогаш ептен малкуцка ќе осетам нешто внатре (ама тоа често си викам сигурно се цревата), во последно време осекам како трнење на некои делови на стомакот онака кога ќе ти се здрви рака нога, па си викам тоа ли е не ли е. Уствари незнам ни што треба да осетам :wasntme:

2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Jas piev prvo ampicilin ne mi pomina infekcijata i posle sumamed od niv eve do sega fala bogu e vo red

3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Za nas trudnicite normalno e promena na raspolozenie,period ti e ,ne se sekiraj.Plus imas srekja vremevo ovie denovi sto e soncevo i toa plus pomaga za raspolozenie !!! Stom si sama sega na rabota,slusaj si muzika,opusti se,gledaj si na internet bebeska garderoba (da si mislis sto da kupis )i ke pomine !!!! I jadi nesto blago malku moze ke pomogne za raspolozenie:)
    A nie sne tuka za muabet ,kazi si sto te maci ic ne se sekiraj !!!site sme so istata "slatka maka" :)

На Lorins, joy1 и ivi1987 им се допаѓа ова.
  4. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
  5. Narcis789

Narcis789 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Zdravo na site
    Mojot problem nastana pred 6 dena,prokrvarev kafeava boja bev na klinika me bocnaa mi dadoa Utrogestan i miruvanje.Imam skraten cervix,ureaplazma i malku bolki a i iscedokot ne e isceznat.Celo vreme lezam a sega i za do wc koga odam edvaj se dvizam imam mnogu vrtoglavici.Dali ima nekoj so slicen problem?

6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Па да ти кажам само вие тука и мм ме разбира,другите ми се чудат и дури ме прават лоша.Ама форумчево ми помага,плус музиче од прееска ми иде и се расположив малку.А и бебули од прееска ме дружи,ми се превртува па ме смирува.А и за пола саат ќе имам доза диазапамче(ќерка ми ќе си ја земам од градинка па доза гушкање и бацување) :) :hug: :sun:

На Sunshine_1979, slobodka, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    koja nedela si? na eho sto gledaat?

8. Narcis789

Narcis789 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    13ta nedela na eho bebceto bese ok
    toa mi kazaa skraten cervix 19mm deka i da miruvam

9. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Позз мамички,како сте ми? Еве не и нас стасавмее до 35+3гн,па ме интересира како се справувате со ноќното не(спиење),дали само мене ми се случува ова или е нормално,се осеќам ко вампир ноќно време од 2h-7h наутро никако око да склопам

На thelittle17 и only44you им се допаѓа ова.
  10. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    И јас сум вампирка. Ај за местење ќе се наместам, ама ми смета мм што ми дише гласно, кашла од време на време и од такт се вадам, па ај во Вц ќе појдам - оффф таман сум заспала мрднал човекот јас пак разбуди се, и се преместувам во др соба. |( Еве подолг период така; он малце ми е лут насабајле - како не сме спиеле заедно ко маж и жена, демек му бегам, ама јас се вадам " аман ми го разбудуваш бебево насекое:D:D"

Ама па чудна работа, насабајле сум ко наспана и цел ден имам енергија. Што порано не беше случај. Дали е до витаминиве што ги пиеме - не знам. А на работа со деца работам, па замислете колку ми треба сон, живци и енергија.

Ама пусти жени за се' не бива! :)

На Lorins, Sunshine_1979, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    nemaj gajle togas. se dur na eho e se ok samo lezi. chepot ne bi trebalo dandozvoli da imas problem so cervixot a ponatamu zdravje ke ti kaze doktor. sea za sea sfati go bukvalno lezenjeto. vc-krevet. mene mm uste mi nosi za jadenje

12. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    A da prasam: uste poslednive brisevi mi se od ispituvanjava - 33+2 sum. Da zakazuvam za nedelava ili da pocekam uste edna? Vie koga gi pravevte? Lelee pa koj ke gi nosi odma na GAK, maltretiranje e...

13. Narcis789

Narcis789 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    lezam i jas celo vreme ne se zafrkavam a koga ke stanes za do wc ti se vrti li?
    koja nedela si ti?
    i fala ti za podrskata

14. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Devojki , krv, mokraca treba da ispituva sekoi 4 nedeli. Me interesira, dali doktorot si vodi evidencija i vi kazuva deka treba da se napravat rezultatite. Ili vie sami si barate upat na sekoi 4 nedeli za krvna slika?

15. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.558
    Јaс сaмa си бaрaм :)

16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.802
    Допаѓања:
    142.138
    Eхо - матичната ми рече дека зрачењето не е добро за бебето, па кога ќе каѓев дека ме гледал др на клиника, она викаше, јас не те гледам, нека поминат 4 недели.

Брисови во 35та недела правев.

За спиење порано имав мака, сега еднаш станувам за веце, 37ма сум, ама научив како да контролирам и да не го фаќам телефонот кога ќе се вратам у кревет, туку пак кома да бидам.

Додека навикнав трудна, ќе се породам.

Ракче, жено се породи ли?

На kelebeim*** и Annath им се допаѓа ова.
  17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    toa od lezenje moze da ti se vrti ili od nizok pritisok koga stanuvas. ne go stavaj tilot na tvrdo.
    mene mi s vrtese 5-6 nedela i toa bez da stanam. uz idenje nednas.

18. Narcis789

Narcis789 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    moze da fala ti

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  19. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Nee sum uste sega pak odam na ctg,i ke pisam sto ke mi recat go prensiv znam .

20. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Jas ne sum zaspana kako covek veke vtor mesec. Ko zombi sum, veke nemam sila, iscrpena sum totalno, ama toa e. Na gak nema da gi nosis, pobaraj upat za Prolece. Rabotat i porucek i nema ic guzva, ziv covek nema.

На kelebeim*** му/ѝ се допаѓа ова.