Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Мешиња ХЕЛП!
    Пред малку коаг бев во тоалет приметив дека нешто од `таму долу` протече...
    Мислев дека е вообичаениот воденкаст секрет на кој навикнав, но штом ги соблеков гаќите на секојд.влошка приметив онакво растегливо прозирно накај бело, слично на белка од јајце,
    како оној секрет што се јавува во овулација, само пообилен.
    Од каде сега ова и што би можело да биде?

Некој со слично искуство или поупатен би замолила да ми помогне! :worried:

2. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    mozno e da e belo pranje , vo ovoj period mnogu se zgolemuva. ako sakas da ti bide mirna dusickata pojdi si i na ginekolog

3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Додека има бела боја и нема миризба не е страшно ништо.Јас за овој "засилен"секрет а ме фати 22-24недела пиев чај од брусница и ми помина,изгледа од чајот,пробај си не е штетен

4. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Dobro vecer dragi prijatelki eve me i mene deneska epten aktivno so doktorite haahah...od deneska pocnuvam 6ti mesec i imav ko trola kaj mojot doktor me pregleda se e vo red so dusata mala mi zedoa krv za skrien seker ili kako se vika i za drugo tamu testovi sto si gi pravat , mi napomena deka mie namaleno zelezoto pa mi dade tabletki da gi pijam nasabjle na gladno pa trebase da odam utre na 3D vo bolnicata radi kontrola i mi se javija deneska pa otidov i do tamu...
    Prekrasni informacii malku sme ponapredni teski sme 570gr se vidovme so srckata i rakata ne ja izvadi od usta duri doktorot se nasali deka uste sega e so cucka pa da si nabavam cucli poveke...
    I taka navamu natamu pomina uste eden den....
    Inaku vi blagodaram za utesitelbite soveti deka bebeto izgleda sie i e odmaralo pa i taka ispadna eve ja veke dva dena sie super aktivna ....
    Vi posakuvam ubava vecer....
    :* :*

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Супер вести, и узивај си со принцезата твоја:) :inlove: имате ли име или усте не? поздрав и имај лесна бременост до крај :*

6. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Ti blagodaram mila...za imence se mislime seuste pomegu dve iminja pa ke vidime i dvete se dadeni od mene i sama so sebe nemozam da se nagovoram za koe da se odlucam hahhahaha.....ama znam deka koga ke dojde denot koga ke ja vudam za prv pat ke znam so sigurnost koe ime ke i odgovara....te pozzzz i guskam mnoguuuuuu pa da ni dojdes i ti vo trunicki muabeti vo najbrzp vreme

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Дечки да ве прашам нешто гледам нема таква тема... :$
    На левата града првиот пат кога бев бремена(после 7от месец) одма до пупката ми се појави една жлезда како топче ама млитава сакав да ја отстранам ама приватно скапо ми беше(имав проблеми некој со картоните) искрено ми беше и гад од неа да го дојам бебето ама не ја допираше башка што ја залепив со ханзаплас да не ја гледам и јас...Кога престанав да го дојам ја снема се повлече
    Вчера еве во 8ми влегам ете ја пак преку ноќ ,пак тука :sweat: !!!Уште поголема се мислам да ја сецнам овој пат додека не се породам да ми заздраве местото да си дојам раат аман веќе :@

8. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Mamicki i idni mamicki imam edno problemce...sega se razbudiv so bolka vo desnoto oko i koga stanuvam sto da vidam crveno zar i malku podueno ....dali nekoja infekcija dali vcera me fati nekoja promaja pojma nemam...mi solzi mnogu duri mi faka i belo a od toa beloto mi se zamatuva i vidot...bolki imam samo na dolniot kapak od okoto....mozam li nekoi kapki da koristam ili da go odmivam deneska so kamiloca pa ako nema podobruvanje da posetam lekar...

9. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Najverojatno e nekakva infekcija i dobro bi bilo da posetis leker,bidejki samo od sebe ne veruvam deka ke pomine.Vo meguvreme stavaj oblogi od vrekicki caj od kamilica,a najmnogu pomaga dokolku imas nekoja bliska osoba sto doi,da ti namolze nekolku kapki mleko direktno vo oko.

10. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Se izmiv so kamilica i poposle ke stavam obloga od vrekickite na okoto se nadevam deka ke mi pomine...sega ne mie tolku crveno i pomalku me boli.....si mislam da ne e poveke od promaja ama akde doma me fatilo hahahahaah....sepak ti blagodaram na odvoenotp vreme katalina...

11. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Мешиња како сте ми денеска? Јас одамна не сум ви пишала малку сум зафатена со роденденот на ќерка ми и подготовки па слабо се уклучувам.Вчера бев на контрола кај матичниот и моево бебенце како Сабатини е понапредно во тежина,ама така ми беше и со првото изгледа да е ген у прашање така вели докторот :) Инаку е доста спуштено надолу што знаши дека може да биде и пред време,ништо чудно ако бидеме и во терминот за мартовски бебенца :D Тоа што си е карлично поставено така изгледа и ќе си остане и нема бегање од царски :( Уф што би сакала да биде природно кој ќе се справи дома сам со две,малку ме фаќа паника морам да призанаам не за друго ама додека си зарасне раната.
    sabatini немој на своја рака да земаш ништо да не му наштети на плодот,исто како каталина и јас ќе ти кажам само одмивај се со камилица тоа ти е најбезбедно и посети лекар,сигурно ти е од нечистотија можеби си се фатила со прљави раце или пак се дошла во контакт со нечистотија,не му се плаши не е сигурно ништо страшно :) и провери си ако користиш шминка да не и поминал рокот некогаш знае и од тоа да се изирититра :hai:

SimonaTino Срцка јас мислам дека ти е тоа што ти почнуваат градите да ти се припремаат за доење иако доктор најдобро ќе те советува. Јас имав нешто слично измеѓу двете гради ама не ми беше толку приметно како во тојот случај и тоа траеше додека ја доев малата потоа се повлече.Се надевам дека не ти е сериозно и ќе ти помине без медицински зафат,те поздравувам :hai:

На SimonaTino и macence4 им се допаѓа ова.
  12. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Mama nema sansi da zemam nesto bez konsultacija od lekar se odmivam so kamilica i eve se povlecuva po malku sigurno e bilo od necistotija...
    Inaku da te prasam bidejki na tebe tie vtoro ponapredno bebce kollu ti se rodi prvoto???
    Vcera ginekologot celo vreme me prasuvase dali sme sigurni so mojot ginekolog deka taa mie posledna data bidejki bila curata ponapredna hahhahah....pa kako moze da znam jas dali e taa data sigurna kako jas da sum lekar....a i nema tuka sigurnkst nemoze nikoj da garantira koga ke posaka malata da izleze ama ajde ne mu zameriv samo sto bese covekot od operacija izlegol valjda mu se nesto pomesalo....hahaha....
    I jas kako tebe si mislam deka porano ke se otpisime od spisokot nekade krajot na maj imam nekoe tqkvo pretcustvo.....
    Te pozdravuvam... :*

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    МАМА 25 Уф што би сакала да биде природно кој ќе се справи дома сам со две,малку ме фаќа паника морам да призанаам не за друго ама додека си зарасне раната.
    оваа мисла и мене стално ми се врти во глава како ке се справам со двете :( поголем дел од денот сум сама, керка ми од сега ја припремам :) ама ке видиме како ке ни оди

14. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    sabatini ајде супер чим се повлекува ;)
    Ќерка ми се роди 3,950 инаку го надминав датумот и тоа со провокација ја родив а згора на се плодовата вода ми истекла цела а вво чаир одев на цтг а докторот (како станал доктор кој знае не ми текнува на името) со клечти зборовите да му го вадиш ни а ни б не ми ни кажа.Така да немам некоја сигурност во докториве :!: како ќе ги трефнеш :)
    Изгледа ќе бидеме пред термин и тоа е повеќе од сигурно,само се да е во ред ! Чувај се мила :hai:
    pepita82 Срцка што да кажам освен,добро е што ја имаме Фемина па ќе споделуваме искуства и ќе си помагаме,а ќеркичката колкава ти е?

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Masala masala super ....zn deka e individualno kaj sekogo no namerno te prasav za tezinata neli ponapredni sme i nie hahahha...inaku za lekarite ic ne se sekiram bidejki tuka se daleku pokulturni od nasite i daleku poveke pomagaat...jo manje bitno najvazno e nie da sme dobri a nasite bebuski da dojdat na svet zdravi i zivi a za drugoto zivi bili pa vudeli haaha...te pozzdravuvam i ti posakuvam so lesno da si pominis

16. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Јас сум од прилика во 27 недела.Се е супер само што малку повеке се здебелив :lol: Првите месеци јадев нормално и се дебелев по едно килце во месец но сега имам зголемен апетит и јадам повеке отколку што треба До последната контрола се имав здебелено 10кг.Наредната недела сум на контрола и искрено се плашам од вагата :sweat: Тоа што ми забрането баш тоа ми се јаде леб и благо.Незнам уште колку ке се здебелам до крајот а уште полошо уште од сега размислувам како да ги симнам тие килограми по породувањето :tmi: Ве молам за совет или утеха :clap: хехехехх

17. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    ехе исто напредуваме :lol: и јас до 27 недела имав качено 10 килца ,совет од докторот беше да нејадам леб ;( срека не сум по благото , нека е се во ред со бебушките па ке симнуваме после колажа ;

На SimonaTino и macence4 им се допаѓа ова.
  18. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Вчера бев да видам другарка што се породи пред неколку месеци. Нејзиното сонце ме пречека со насмевка и раширени рачиња, толку позитивна енергија собрана на едно место! :inlove: :inlove: :inlove: Истовремено имам уште една другарка што влезе во 9ти месец и носи машко бебенце. Другарка (породената) ми кажа дека сум поголема од оваа што е во 9ти мсец ама нормално е затоа што нејзе и е пораснат само стомакот дека носела машко , а јас сум целото заоблено затоа што имам девојче.
    Не треба да се секираме за килажата затоа што по породувањето ке немаме време да уживаме во храна како што правиме сега. А тек кога ке проодат буцињата и кога ке треба да се трча по нив, тек тогаш може да снимаме и реклами за слабеење :rofl:

На SimonaTino, pepita82, macence4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    сакав да ве прашам... :?: ние живееме сами и кога би ми почнале контракции за породување ке бидам способна сама или мора да е некој до мене ќе можам сама да се спремам за да тргнам? :?:

20. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416

ЖИВЕЕЊЕТО САМ НЕ Е ПРОБЛЕМ ДО ПОРОДУВАЊЕТО ТУКУ ОТКАКО КЕ СЕ ПОРОДИШ.И ние живееме сами и сега не ми треба никаква помош се сама постигнувам но ке ми треба помош откако ке се породам.Јас сега сум 7 месец и уште од сега си планирам што треба да земам за во болница за породување :D си правам список хехехе.Совет од поранешна трудница ми е кога ке влезам во 9 месец да си ја спремам торбичката за во болница и да си ја носам со мене во кола каде и да одам затоа што незнаеш кога ке му текни на бебчето да излези :rofl: Треба предвреме да се подготвиш затоа што тогаш можеш да се возбудш и да испаничиш а тоа не ти треба во тој момент :*

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.