Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Lele dusickee, nemoj da se potresuvash. Disi dlaboko i vo sebe kazisi gospod da ve cuva...
    Ti ja pustame cela srekja lesno i brzo da si pominish, ne se seekiraajjjj. Cekame ubavi vestiiii :*

На rakce89, Lorins и S.Snezana им се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ajde so lesno, voopshto ne misli na losho.. Za brzo vreme ke go imash najubaviot podarok vo race nema nishto povazhno od toa! Ne se zamaraj so ponashanjeto na sestrite i doktorite, razmisluvaj pozitivno i taka i ke pominesh :* Gushki i shto pobrzo da si se olesnish ti posakuvam :)

На Lorins, S.Snezana и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  3. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Се ќе биде како што треба , наскоро ќе се гушкаш со бебчето, :hug:

На Lorins и S.Snezana им се допаѓа ова.
  4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @rakce89 страв НИ КА КО!!!
    Најголем непријател на породување ми беше стравот. Заборави одма на тоа! Ајде позитивно само. Броиш часови до првата прегратка со најмилото.Која е како тебе? :)
    Полека, смирено и со лесно! :*

На Lorins, joy1, slobodka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.802
    Допаѓања:
    142.134
    Stravot pravi poveke bolki. Opusti se misli na bebeto. Neka ne te plasat tie sto vreskaat, poveketo glas ne pustaat. So ubava misla, na ubav den ke imas bebe. Ajde te cekame posle da pises deka imas najubavo bebe

На Lorins, S.Snezana и joy1 им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    @rakce89 so lesno i brzo da si se olesnis od srce ti posakuvam.Sekoj organizam e razlicen,ne site imat tolku bolki.Eve kako sto pisuvaat i poiskusnite feminki poslusaj gi -smiri se i spremi se da si se guskas so bebceto !!!te cekame nabrzo so ubavi vesti

На Lorins и S.Snezana им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.619
    Допаѓања:
    152.527
    @rakce89 ,случајно ја отворив темава и прочитав дека во моментов си во исчекуванје на најважната средба во животот...
    како мајка со два природни пороѓаи можам само да те посоветувам да бидеш смирена ,да соработуваш со бабицата и докторот и да внимаваш на дишенјето...немој да ја губиш силата во виканје и офканје оти тоа само ке те истошти дополнително...игнорирај се друго околу себе....неколку часа се во прашанје кои ке ги заборавиш кога ке ги видиш милите очинја...
    храбро и со лесно мамичке!

На MaLeCkO :), flower30, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Pocna da mi se gadi. Ne povrakam ama imam nagon i mislam deka vo sekoj moment ke se sluci... Osobeno nasabajle i toa trae so saati znaci. Tesko mi e, ama pa, tri godini go cekav :) ne sakam mnogu da se zalam. Denes pak i vrtoglavici. E tie me plasat da ne me strefat nadvor nekade. Se nadevam nema. Ehoto go pomestiv za ponedelnik, ne mi se cekase :) edvaj cekam! Se nadevam se ke bide vo red (fingers)

На flower30 и Lorins им се допаѓа ова.
  9. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Mn vi fala,za sega nema nisto probav da spijam no se razbudiv,i tuka mi velat samo na nos da disam i da probam da spijam ke mi treba sila,sakam da sum silna i sakam nisto da ne i se slyci na kerkami.pak ke pisam :*

На Jagoda123, flower30, Lorins и 6 други им се допаѓа ова.
  10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @rakce89 ajde stisni zabi zatni usi koj kolku saka neka se dere-konecno dojde vreme da se porodis. so lesno i cekame ubavi vesti!!!

На flower30, Lorins, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ajde milicka gospod neka e so vas i neka ve cuva.....
    Nie sme so tebe i site te poddrzuvame .... Znaes velat deka bog dava sila na nas majkite vo vakvi momenti i da znaes deka e taka..... Sum go osetila toa na svoja koza.....
    Bidi samo silna i hrabra , plasenje nema i vrakjanje nazad sega nema .......

So lesno :*

На flower30, Lorins, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Inace mm mi praj mekici :D dusicka u 7 go maltretiram da mesi :D i trknav vcera po bomboni so kafe ama nemase veke. i zedov edni drugi na merenje. lele lugje stariii. ostoeniii. abe u grlo mi zastana :D sleden pat samo od evropa. :D

На Lorins, S.Snezana и only44you им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    За вртоглавицата легни во темна просторија и одмарај, помалце надвор дури се среди... :*

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Мене од дома ми е малце потешко да ви пишувам па затоа вака на биро на столче исправена :D Ко што ви кажав пак почнав да кафенишам ама само мм кога ми праи кафе, иначе ич не ми е убаво јас да си го направам. А и синко многу му го сака кафето на тато :D Почна мајмунов мој да се дружи интензивно со мојот желудник, омилен му е во поза шут пенал гол, бешиката му е веќе цели 7 месеци најдобра другарка, а ко што ми стои и 8миов ќе се дружат :P Утре ќе одиме да се дружиме со бабичка, дедичко, да се прошетаме на сонцето топло мартовско на југ, искрено се надевам дека нема да врне. А да, одиме и да си ги прибереме од дада алиштенцата, нешто жолтко, зеленко ќе се најде на толку гардероба од дада. Вчера си ги прибравме од кај тете кадичката и кошот за играње, лека полека се прибираме дома. За една недела ни стига и количката, па мама може да здивне. Договоривме со тетките што сакаме да ни купат, едната баба ни е малце лабава ама ќе ја стегнеме, имаме и за неа задолженија, само она да е спремна да купува.

Во врска со хемостазата, докторот не сакаше да ми даде упат па мене мајка во сабота ќе ме боцне за секој случај, да си го имам и тој документ во папката, не е на одмет, ипак ми го побара докторката. Вели индикации за хемостаза проверување нема така да не ти треба боцкање. Ми преостануваат една крвна слика пред крај таму, уринокултура, микробиолошките и инфективните скрининзи, ми препорача докторката до 35та недела кога ќе одам кај неа на прв преглед да сум имала се направено, а докторот ми вика 36та недела, ќе мора да преговараме, не е нешто расположен да слуша сугестии.

Хелоу биг 8! 2 мор то гоу :rofl:

На DigY, flower30, ivi1987 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @rakce89 без паника и страв,ајде дојде најубавото,уште малку и ќе се гушкаш со бебули :)
    Добро утро од мене :P Јас сум денес добра,конечно добро расположена.Башка после ќе одам да купувам нешто за бебули и викендов почнувам со перење и пеглање и ќе си чекам да дојде денот раат,без брзање и фрки :) Сакам и за мене нешто да си купам ама ништо не ми се бендисува,многу мал избор има за трудници бре,а ништо веќе не ме собира,башка нон стоп ми е жешко,незнам веќе како да се облечам.
    Ај убав ден да имате :hai::coffee::sun:

На Mariangel, kelebeim***, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    И јас го направив од пуста љубопитност, не пенеше... па ќе видиме. Со првото не знаев за тестот, сега пред некој ден прочитав и си викам да пробам. Па ќе видиме на скринингот наредната недела здравје, може ќе се види што е, па дали било точно или не.

Не се плаши од Еритромицинот, прилично е безбеден да се пие за време на бременост.

Мене од 6 недела почна да ми се гади и повраќав до кај 11 полни. Сега чат-пат имам мачнини и нагони, ама ако осетам некој непријатен мирис. Само од себе не. А претходно, ми се чинеше црева ќе истурев онака само од себе. Претежно попладне ме фаќаа за среќа, полесно ми беше дома да ги издржам отколку на работа.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    И јас неможам да најдам ништо за трудници не ми се бендисува, а веќе се како да не ме собира и немам што да облечам пред два дена шетав и ништо не си најдов, па и на свадба сум викендов неможам фустанче да си најдам ај помош мамички во битола кај да си побарам. Убав ден на сите :sun::coffee:

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    @Annath сега дури гледам дека и ти си се приклучила во оваа најубава тема од цел форум дефинитивно (fingers)
    Чститки, со лесно, со убаво до крај па со една мома убава на мајка, првото чинам батко е, ако не сум грешка :wasntme:
    Која недела си?

Поздрав и гушки воедно до сите идни мамички, јас редовно ве следам сите, многу сте ми мили и ми недостига темава ама тоа е, кој колку може :)

На Annath, simonka93, ivi1987 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Верче појди бе до Waikiki види што има , што ке ти се бендиса таму во трудничкиот дел.... Мм беше пред некој ден таму и многу убави труднички работи ми купил....

На Sunshine_1979 и Верче4 им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Мене облеката од Ваикики ми е најубава и најпријатна. Купив фармерки и од специјална продавница за трудници и не ме бендисуваат многу многу,

На Stasija, Верче4 и DigY им се допаѓа ова.