Добар ден на сите мешиња Знам дека мора да има некаде по темава, ама не сум запамтила...па ако не му е тешко на некој да ми каже некое природно лекче за кашлица... Јас зголемив доза на витамини и се надевам ќе поминам само со кашлица, засега немам друго мака. Изгледа ова второ тромесечие е најубаво ни ми се лоши, раат си спијам, не станувам за во WC насекое, се на се супер е Туку на стомакот од папокот надолу ми се појави таа linea negra, бледа е, засега барем Поздравче до сите
Dobro utro majki,jas sum pak so pokacen pritisok me bocnaa,mi rekoa deka ke mi gu puknat vodenjakot i ke mi stavat provokacii,bolli imam ama minimalni,krvarenje nemam i toa e,no denes mora da se porodam zasto ne smee poveke da go prenosam,samo Gospod da e so mene ,ke vi pisam pak vie ste mi podrska
Ајдееее, за некој саат ќе гушкаш мало бебенцееееее, колку се радувам за тебе, 100 пати отворам тема да видам како си Релекс сеа, мисли позитивно, мисли на првиот поглед на бебето, на првиот мирис, на малите рачиња... мисли на првиот допир кога ќе го стават на тебе... Замисли 9 месеци поминаа, уште неколку саати само да го видиш најубавото нешто. Иначе, јас од хеланките од пазар не излегов, презгодни се за носење, гајле ми е ако на некој не му се свиѓам, ама со волкав мев ништо не ме собира. Плус кога отекувам, у фармерки ќе полудам. Ич не се замарајте за гардероба. Јас и на работа последните денови одев у хеланки. 8 саати седење со мев ко планина е предоволно. Кој не пробал, не знае Денеска ќе удрам пак на шетање, сонце има Вир улошките се прегрди... Вчера ги видов. И неам торбичка за во болница... И тоа да најдам сега.
Јас го поминав првиот скрининг кај д-р Лазаровска во ГАК, многу ми се виде фина докторкава. Се беше во ред, сите мерења беа добри, за пол изгледа уште е рано, ништо не ми кажа а и јас не се заинтересирав многу, некако ми годи кога не знам и кога исчекувам, а и сакам сама да ги откријам на ултразвук Деновиве треба и резултат од приска да си земам. Дали кога правите брисеви, пап и ултразвук кај матичната ви ги наплаќа услугите? Препорачајте добар бутик за трудници, сакам пролетно фустанче со долги ракави. Бев во тој бутик во подрум во ГТЦ, купив фармерки и панталони и се заебав. @rakce89 само храбро и мисли на рачињата со кои ќе се гушкаш денес.
Ajde uste malku ti ostana,te razbiram i jas imam trema za tebeama barem raduvaj se deka veke si na cekor do celtadobro e,doktorite prezemale veke i sega se ke bide ok !!!!te cekame so ubavi vesti
Ракче мила, кој ти рече дека треба да крвариш? Не треба да крвариш сега, отпосле ќе крвариш. Абејче мила за посвечено качи се погоре, јас немав потреба за свечен фустан ама имам една суќна што ептен ќе ми се најдеше ако ми затребаше.
@rakce89 so lesno, ajde da ne raduvas vo sledniot post I jas ja imav istata maka, waikiki vaka za sekoj den a za na svadba vo normalnite prodavnici samo gledaj modelot da e trudnicki, jas taka najdov
И јaс јa приметив денoвиве линијaтa Инaку двa пaти прaвев брисеви кaј мaтичнaтa ништo не ми зеде, вчерa прв пaт и нa ехo ме виде и зa тoa не зеде ништo. Тaкa и требa a не дa зимaaт
Jas odluciv da si go smenam ginekologot. Ke odam kaj druga, vo drug grad e. 10tina km. Mnogu dobra i poznata doktorka. Sestra mi i moja prva bratuceda bea kaj nea cela bremenost i prezadovolni se od sekoj aspekt. Denes bev za bris da mi zeme, edniot imase bakterija pa zemav edna doza eritromicin i vagisan. Mnogu loso se odnesi, sum dobila boleduvanje od specijalist i sega mozam da uzivam. Vika, ova ne e rabota vaka, podobro otkazi se od rabota. Me revoltira so svojot odnos. 4d mislam deka se pravi vo 4ti mesec vlezena. Mi zakazuva nedela pred da vlezam vo 4ti. Ako gresam prepravete me. Od poiskusnite trudnici. Bris ne napraviv si izlegov. Sega ke zvonam kaj drugata doktorka da vidam koga ce mi zakaze. I kaj nea ke gi napravam. Se merev sega, 500 gr imam oslabnato. Stomakot me bole uste. Pritisokot na 150/100. Ne se pritresuvam, se obiduvam da bidam smirena i stalozena. Posebno navecer mi se kacuva. Ke odam da smenam frizura i soping podocna. Toa ke me opusti.
Требало да и кажеш а ти што добиваш од тоа што нема да ми дадеш боледување? Уште еден спонтан да си забележиш, биди малце остра со неа не и попуштај. Требало да се однесеш со неа исто ко она што се однесува со тебе. Срам да и е. Уживкај баш ко што ти кажала, на боледување си и одмарај сега, за болките во стомакот земи си магнезиум и лежи си.
Јас бев у Вајкики горе у Рамстор ама ништо не ми се бендиса,фармерките и панталоните ептен неудобни,само зимоска што најдов две џемперчиња и толку.Па денес од Мана си земав две потенки наметки и една маичка,ептен ми се бендисаа па ќе терам со панталониве и со хеланките труднички што си ги земав,уште малку и така ми остана,башка за нагоре повеќе ми беше кризата и сега се радувам ко мало дете што си се подновив После идам за бебули да купувам и за ќерче нешто да ја израдувам и неа и така.Убав ми е денов женчињаа,вака нека продужи,топ ќе бидам.Ваљда и сонцево ми прија,си попешачив на пауза и убаво ми дојде @rakce89 со лесноо
Angel, jas se odgovoriv. Samo odluciv bremenosta da ne mi ja sledi taa doktorka. Bidejki vo nea ne gledam profesionalnost, azurnost.
Добра одлука да ја смениш обавезно, туку јас би ти препорачала и кај некој добар интернист да одиш да зборниш за притисокот, сепак тоа е нивни домен има терапија и за бремени со повишен притисок.
Redovno odam na kontrola kaj internist. Kaza terapijata e taa za bremeni zeni. Metildopa. Najverojatno sega ke dojde do zgolemuvanje na dozata bidejki i terapija primam i povtorno se kacuva. I na ishrama vnimavam. Jas razmisluvam sega da zakazam vo filip vtori na privatno za pritisokot.