Мислам имаше крварење од што ја подрашируваа доле па сега кажува дека нема веќе... исто и јас крварев првиот ден од кога ме чепкаа, па по три дена се породив..
@slobodka ti kako si so nastinkata? Pomina li? Zakazavte li za carski ? @Mariangel alal da ti e kako si hrabra za poragajot-ja te citam i sobiram sila od tebe
12+1 сум, уште во прво тромесечие. Баткото сака дадичка, па како ќе биде ќе видиме. Што сака нека биде, живо и здраво нека е. @rakce89 со лесно, и немој да се плашиш, ќе биде се во ред.
Иначе сеа зимам алкавит фолна да пијам и глеам нешто во кутичето тропка коа глеам излезе некое кристалче поима неам од кај таму и што е. До сега 2 ленти испив од тоа паковање оваа последната ја глеам сеа све си е ок затворена е апчињата вакумирани. Незнам што да правам да ги пијам ли. некако шубе ми е а ме мрзи сеа до аптека да идам
Lele srcka fala bogu pomina nastinkata. Vcera poslednoto apce go ispiv. Denes sum na ctg. Ne bre, ne mi zakaza carski onoj moj doktor. Nesaka, rano bilo! A jas od denes sum 38 nedela. Ke vidam denes sto ke bide. Jas edvaj cekam, toj me ubeduva ima vreme. Deka e zakazan carski, se me plasi da ne mi pukne vodenjak ili slicno pa da ne treba da go vikam od doma vo 3 sabajle ziv nenaspan na iten carski!! Inace vo ponedelnikot ctg bese malku zbudaleno pokazuvase kontrakcii, ama vika nema zakazuvanje. Si vikam aj zaradi nastinkava antibioticive garant nejke. Sega koj ke mu e izgovorot ke vidime.
Slobodka veke bebus e dovolno golem i belite drobovi mu se sozreani do 38-nedela,taka mislam obicno carski pravat dve nedeli pred termin za da ne se otvori trudnicata.Moi bliski site sto se so zakazen carski bes praveni okolu 38-nedela,drugarka bese veke eden prst otvorena. So lesno mila,sitno brois
Ajde bitno sega si ozdravena i spremna za bebus !!!pa moze saka uste malku da si kaci kilaza bebusot pa zatoa ceka ! Ne se sekiraj si znaat tie .a devojce nosis neli ?! Jas sum 38+1 -toa znaci 39 nedela sum ??? Ne gi nauciv ovie nedelive
Haha me zbuni Angel -citam 29 ta i podzastanav takada da znaci 39 !!!! Ajde i ti uste malku spremaj se
Znam deka e taka i zatoa se nerviram. Denes ke vidam sto ke rece i dali ke zakaze. @flower30 koja be kilaza da kacuva be , nie odime napred so kilaza i toa bajagi. Mojava bucka ke bide golema. Pamtam koga trebala da ima 2600 nie imavme 3180. E deka go zamaram so toa deka e pogolema veke ne mi kaxuva kolku tezime, nit slikicka mi dal vo poslednive 2 nedeli. Koj znae kolku napravivme. Da srce zensko nosam!!
Da pametam deka pisuvase deka ne ti kazuva kolku teziajde ajde neka si e bucka ,neka si bide ziva i zdrava !!!mojava sega pred 2dena tezese 2850 gr. Ama pa i jas sum se rodila 2500gr./mm se rodil 3100gr. taka da arno e samo da se zivi i zdravi Te cekame denes da kazes koga e denot D
Majki ako ste kaj Nadica Geroska, ne i veruvajte bas vo toa nejzinite merki, 3500, 3500, jas 4400g, ne e bas mala utka hahaha
Jas vaka pozitivna bestrashna se nadevam taka i ke pominam Najiskreno voopshto nemam strav, samo go chekam momentot i tolku Ne se stegaj tolku i ti, pozitivno misli bidi hrabra ke bidesh majka Mene mi e misla kolku mozhe da se tera so padnat chep? Sestrata i doktorkata vo bolnicata mi rekoa mozhe za 1 den da se porodish mozhe za 1nedela i povekje Samo polovina prst bev otvorena, ne mi e bash jasno kolku vreme mozham da teram taka
Jas kaj dr.Lolita sum od ordinacija Lozankovski(e ona mislam mi zgresi -pred 10dena rece bila 2300gr.) A na GAK sega 2 doktorki mi kazaa deka e 2820-2850 gr.
Ne bre kaj mene site mozni doktori sto me videle vo tekot na bremenosta istoto go rekoa deka idime malku napred so tezina. Najverojatno porano e zacnata. I go racunaat kako golem plod. Ne sum kaj taa doktorka inace.
Pa eve i jas se tesam deka ke mi pomine stravot,ama teskoinaku i mene vo vtornikot mi tecese taka kafeavi so lugava sluz,toa e cepot taka ?!i spomav togas na doktorkata rece ok e,samo 1prst sum bila otvorena i ako nemam kontrakcii,krvarenje ili pukanje na vodenjak ,da idam na kontrola za 7dena.
Moze moze, mene i vo Cair mi utnaa.. zasto merat spored parametri na koskite, od dolzina nivna otprilika tezina davaat. A mojov bucko koga se rodi imase gze, butki, stomace, obrazi na nego debelko bebe mevceto nemozat da go izmerat hahaha jas doznav deka e 4400 tek koga go rodiv