Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.750
    Допаѓања:
    77.100
    Мислам имаше крварење од што ја подрашируваа доле па сега кажува дека нема веќе... исто и јас крварев првиот ден од кога ме чепкаа, па по три дена се породив.. :)

2. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Jas src za sreka zavrsiv so site mozni ispituvanja, sega si cekam!!

На Lorins и TheSecret им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    @slobodka ti kako si so nastinkata? Pomina li? Zakazavte li za carski ?
    @Mariangel alal da ti e kako si hrabra za poragajot-ja te citam i sobiram sila od tebe:)

На Mariangel, slobodka и DigY им се допаѓа ова.
  4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Блазеси ти :P

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    12+1 сум, уште во прво тромесечие. Баткото сака дадичка, па како ќе биде ќе видиме. Што сака нека биде, живо и здраво нека е.

@rakce89 со лесно, и немој да се плашиш, ќе биде се во ред.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Иначе сеа зимам алкавит фолна да пијам и глеам нешто во кутичето тропка коа глеам излезе некое кристалче :^) поима неам од кај таму и што е. До сега 2 ленти испив од тоа паковање оваа последната ја глеам сеа све си е ок затворена е апчињата вакумирани. Незнам што да правам да ги пијам ли. некако шубе ми е а ме мрзи сеа до аптека да идам

7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Lele srcka fala bogu pomina nastinkata. Vcera poslednoto apce go ispiv. Denes sum na ctg. Ne bre, ne mi zakaza carski onoj moj doktor. Nesaka, rano bilo! A jas od denes sum 38 nedela. Ke vidam denes sto ke bide. Jas edvaj cekam, toj me ubeduva ima vreme. Deka e zakazan carski, se me plasi da ne mi pukne vodenjak ili slicno pa da ne treba da go vikam od doma vo 3 sabajle ziv nenaspan na iten carski!!
    Inace vo ponedelnikot ctg bese malku zbudaleno pokazuvase kontrakcii, ama vika nema zakazuvanje. Si vikam aj zaradi nastinkava antibioticive garant nejke. Sega koj ke mu e izgovorot ke vidime.

На Lorins и flower30 им се допаѓа ова.
  8. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Slobodka veke bebus e dovolno golem i belite drobovi mu se sozreani do 38-nedela,taka mislam obicno carski pravat dve nedeli pred termin za da ne se otvori trudnicata.Moi bliski site sto se so zakazen carski bes praveni okolu 38-nedela,drugarka bese veke eden prst otvorena.
    So lesno mila,sitno brois :*

На Lorins, slobodka и flower30 им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Ajde bitno sega si ozdravena i spremna za bebus !!!pa moze saka uste malku da si kaci kilaza bebusot pa zatoa ceka ! Ne se sekiraj si znaat tie .a devojce nosis neli ?!
    Jas sum 38+1 -toa znaci 39 nedela sum ??? Ne gi nauciv ovie nedelive:)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Според моите рачуници си 29та да Цветче, пример јас сум сега 30+1 и сум 31ва ;)

На slobodka и flower30 им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Haha me zbuni Angel -citam 29 ta i podzastanav taka:wasntme:da da znaci 39 !!!! Ajde i ti uste malku spremaj se:)

12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Znam deka e taka i zatoa se nerviram. Denes ke vidam sto ke rece i dali ke zakaze.
    @flower30 koja be kilaza da kacuva be , nie odime napred so kilaza i toa bajagi. Mojava bucka ke bide golema. Pamtam koga trebala da ima 2600 nie imavme 3180. E deka go zamaram so toa deka e pogolema veke ne mi kaxuva kolku tezime, nit slikicka mi dal vo poslednive 2 nedeli. Koj znae kolku napravivme. Da srce zensko nosam!!

На Lorins, MADO и flower30 им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Da pametam deka pisuvase deka ne ti kazuva kolku tezi:)ajde ajde neka si e bucka ,neka si bide ziva i zdrava !!!mojava sega pred 2dena tezese 2850 gr. Ama pa i jas sum se rodila 2500gr./mm se rodil 3100gr. taka da arno e :)samo da se zivi i zdravi
    Te cekame denes da kazes koga e denot D :)

На Lorins и slobodka им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.750
    Допаѓања:
    77.100
    Majki ako ste kaj Nadica Geroska, ne i veruvajte bas vo toa nejzinite merki, 3500, 3500, jas 4400g, ne e bas mala utka hahaha :D

15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas vaka pozitivna bestrashna se nadevam taka i ke pominam :D Najiskreno voopshto nemam strav, samo go chekam momentot i tolku :) Ne se stegaj tolku i ti, pozitivno misli bidi hrabra ke bidesh majka :P
    Mene mi e misla kolku mozhe da se tera so padnat chep? Sestrata i doktorkata vo bolnicata mi rekoa mozhe za 1 den da se porodish mozhe za 1nedela i povekje :?: Samo polovina prst bev otvorena, ne mi e bash jasno kolku vreme mozham da teram taka :D

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Jas kaj dr.Lolita sum od ordinacija Lozankovski(e ona mislam mi zgresi -pred 10dena rece bila 2300gr.) A na GAK sega 2 doktorki mi kazaa deka e 2820-2850 gr.

17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Ne bre kaj mene site mozni doktori sto me videle vo tekot na bremenosta istoto go rekoa deka idime malku napred so tezina. Najverojatno porano e zacnata. I go racunaat kako golem plod. Ne sum kaj taa doktorka inace.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Леле Цвеќуле ама сум утнала 10 недели. Остај стигнав и јас до последна 4ртина :rofl:

На Mariangel и flower30 им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Pa eve i jas se tesam deka ke mi pomine stravot,ama tesko:Dinaku i mene vo vtornikot mi tecese taka kafeavi so lugava sluz,toa e cepot taka ?!:wasntme:i spomav togas na doktorkata rece ok e,samo 1prst sum bila otvorena i ako nemam kontrakcii,krvarenje ili pukanje na vodenjak ,da idam na kontrola za 7dena.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.750
    Допаѓања:
    77.100
    Moze moze, mene i vo Cair mi utnaa.. zasto merat spored parametri na koskite, od dolzina nivna otprilika tezina davaat. A mojov bucko koga se rodi imase gze, butki, stomace, obrazi na nego debelko bebe :D mevceto nemozat da go izmerat hahaha :D jas doznav deka e 4400 tek koga go rodiv :D

На Lorins и slobodka им се допаѓа ова.