Со среќа нека ти е кога ке дојдат јаките болки искажи си ги не држи во себе и да качуваш притисок ич не му се срами, и на бокс најбитно е кога ти кажат да гураш значи исто како кога запек имаш јако со притисок доле а не во стомак или гради, и кога ти кажат да задржиш контракцинја мораш да се собереш и опуштиш и сите мускули да ги опуштиш иако ке те тера да гураш, тоа се.минути или секунди ама се битни многу, ајде се најдобро.
@rakce89 совет за тебе и за секоја мајка што и се ближи термин, најбрзо се отворив вака... предтоа се мачев едно 7 саати да се отворам дури 5 прста, а кога почнав да го применувам тоа за малку и сама ке си се породев на секоја моја контракција (болка) си давав мал минимален напон, воопшто не се стискав и не го собирав стомакот, а дојде болката јас се опуштав и се стискав малку... кога дојде време за раѓање, се породив за 1 минутка, најлесен е чинот на раѓањето, со лесно!
I mene eden den mi tecese i sega na momenti imam samo ligava sluz koga se brisam.Epa ete pocnalo toa -1prst otvorena,padnal cepot ,malku bolki .....e sega samo da cekame koga ke resi bebuska da izleze
Незнам кај вас ама кај мене со првото кога ми испадна чепот после неколку часа бев 1прст отворена, па за два ти часа 3 ама ностоп шетав и за рок од 24-26часа спонтано се породив, па со среќа ајде побрзо со бебчиња во раце .
Епа нормално, со самото паѓање на чепот се отвараш, тоа го држи грлото затворено. На предавањето ни кажуваше сестрата дека ќерка и од 6ти месец била отворена и не се породила додека не дошло 9ти месец.
Девојки сте биле или планирате да одите на предавањата во систина? Јас сакам да одам, сега за 2 недели ќе има нов циклус на предавања, па се мислам дали да одам.
Имате во Концепт 37 на 16ти предавање за новите трудници. Има на фб броеви за пријавување. Јас би сакала да отидам Него друго ми е прашањето, дали смееме како трудници да ја регулираме тежината со ХЕРБАЛАЈФ???
Кој сака може, треба само да се пријавис бесплатни се и се одржуваат секоја среда. сеа ке ги најдам темите па ке ги пишам
Тежината ќе ја регулираш по бременоста, јас сум против било што вакво во бременоста иако има трудници кои користеле вакви шејкови.
Ne mora da se prijavuvate, nikoj ne proziva. Od 19-20h se. Besplatni se, sekoja sreda e razlicen doktor. Da odite, ubavo e, prefini se site i mnogu ubavi podaroci davaat! Vcera temata bese Nega na novorodeno, doktorot bese odlicen, mislam Fidanovski rece. Jas na site bev i vi preporacuvam!
Во право си јас цел живот сум опседната со тежина да не качам. Играв кошарка 12 години и секогаш стегната бев. Тек сеа во 8 ми ме приметија на работа дека сум бремена ехехех ... а бебич си е супер пу пу фала на Бога. Може зашто сум многу висока 180 затоа и не ми се познаваше. Како и да е после бременост ќе се ставиме на режим. Много било мало је остало ... )) @AngelOfArh јас и ти сме близу со терминиве )
И јас бев опседната со килажата ама сметам дека сега не е време да се занимавам со тоа, сепак внимавам и не качувам многу, имам 6 кила досега качено а денес влегов во 8ми месец.