Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.795
    НИКАКО!
    Хербалајфот е штетен и за не трудни а камоли за трудници.

На ivi1987, BabyStyle, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Идни мамички кога ве читам колку сте позитивни и колку поддршка си давате една на друга одма ми паѓа на мисла второ бебче :* Со лесно да ви е на сите, бидете позитивни и храбри и слушајте што ви вика бабица и доктор. Напнувајте како да ви се оди по голема нужда и брзо ќе си го видите бебулето. Стравот исчезнува кога ќе ве качат на бокс. Тогаш мислите само на бебето, вие сте небитни. Впрочем исто како и после пораѓај. Целото внимание е свртено кон бебчето. Сите прашуваат како е бебуш а ретко кој или никој не прашува за вас (мала шала):D

На simonka93, Lorins, makgirl и 3 други им се допаѓа ова.
  3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    nie samo sto dojdovme od kaj moite. koga udriv na salati i sirenja mh mh mh :D so mackata se iznagalivme celo vr mi se galese od stomak. dusicka. 11 polni u maj :) sega ke podremam uste malku i pravec krevet.
    dobra nok mesinja :*

На BabyStyle, wings, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  4. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Vo sklop na temata e i podarokot :)
    Za nega koga bese od Eucerin ni dadoa maslo/sampon sto e za kapenje i kremce, od Weleda imase 4 5 raboti (testeri), od Diners imavme -15% vo Chicco, pa ednas vo forma na srce stress releaser sto e (da go stegas so raka) najubaviot mi bese sise i cucla na Avent.:D Torbata sto bese preslatka e, rozeva so tocace:music:
    I za nova godina ne ne' zaboravija imase CD so relaxing new years' songs :) toa vaka mi teknuva.. Nebitno tolku ova, kolku sto se korisni sovetite i samata atmosfera mi e pozitivna :):f:

P.S. Utre odam za poslednite brisevi, 34ta sum, se nadevam ne mora bas 35ta da sum vlezena pa da odam. Se nadevam se ke bide vo red! Dobra nok meshinja, odam da mu pravam vecera na mm |(:inlove:

На Sunshine_1979, macunka, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Nezam dali si informirana, ama trudnici i macki nikako!!! Nedaj boze moze da se zakaci toksoplazma od macki. Nemoj vi trudnoka da se druzis so macki!

На Bozica1980, Lorins, TheSecret и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Добро, дали е нормално да не чувствувам глад?
    Кога ќе почне да ми станува лошо тогаш сфаќам дека сум гладна.
    Откако останав бремена цревата ги немам слушнато да крчат, глад немам почувствувано.
    Не е дека постојано нешто јадам, напротив знам и по 4-5 часа залак во уста да не ставам и глад никако да почувствувам.
    Што е финтава? :?:

7. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Neznam dali e normalno,no istoto go custvuvam i jas,glad mn retko recisi nikogas ne custvuvam,veke 13nedela sum a nitu kg ne sum popravena,dali e normalno ili ne nekoja poiskusna neka kazene,i da dodadam ponekogas imam bolki de vo jajnici,de pod rebra sekde vo toj predel mi se javuvaat nes kako bockanje,se nadevam normalno e

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Devojki, jas za mesec, mesec dena treba da patuvam za Svajcarija.

Vo dilema sum so sto da odam, kombe ili avion. Patot so kombe e 30 casa. Po mene e mnogu i tesko mi e da se nafatam na tolkav pat so kombe.

So avion se dvoumam poradi vozdusniot pritisok? A jas imam visok pritisok i znam deka ke go povisi. Pa mi e strav. Doktorkata ne dozvoluva so kombe, samo so avion ali ne mi objasni nisto dali ke imam problem so pritisokot od vozDusniot pritisok?

9. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Rasprasaj se ubavo za so avion,a so kombe ne ti preporacuvam bas denes patuvav so kola 2h bev mrtva umorna,bolki vo grbot,nikako ne mi bese zgodno za sedenje poradi kaisot baska na sekoi 30min odev vo wc,i seto toa za samo 2h a ne pak 30h no sepak ti si znaes sreken pat

10. Cvekence@

Cvekence@ Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    12

Леле, форумот го отворив баш да побарам вакви симптоми. И јас го чувстувам истото, како со нож оштра болка долу. Последен пат кога бев на контрола беа помали и кога и спомнав на матичната рече дека е колцањето на бебето на бешиката, бидејќи го носам ниско и нозете му се долу. Сега уште сум загрижена дали добро и објаснав и дали е тоа тоа. Ако имаш некаква допонителна информацја те молам сподели јас

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Воздушниот притисок не ти го качува притисокот колку што може да ти се качи накнадно од страв, стрес, ќе си ја примиш терапијата што ја примаш, консултирај се со докторката да не треба нешто плус од таа терапија и со убаво со лесно, за саат и пол си во Швајцарија.

Јас летав скоро 8 месеци трудна за Австралија 24 часа лет и плус уште 10 саата по аеродроми, само немав проблем со притисок, ете го малиот жив, здрав 4 кила и кусур се роди.

На Bozica1980, Lorins, zeka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.595
    Idni mamicki , jas neznam sto se slucuva so mojot maticen , nitu koga bev bremena so sin mi mi merese tezina , nitu sega koga sum bremena so kerkata ne mi meri tezina . Ednas go potprasav okolu , rece nema potreba da te merime mlada si za da se opteretuvas so kilogrami , sekako ke gi simnes ponatamu .. Inaku , jas se osekam kako pilates topka (facepalm) edvaj stanuvam , kicmata me boli , ako se navednam imam kiselina , ako podolgo stojam na noze mi potekuvaat , kondicijata mi e na -20 , a i po skali nemozam da se kacuvam a so mm i sinko ziveeme na 3-ot sprat na kukjata t.e najgore . Kako za inaet moram da stanam minimum 2 pati noke za toalet koj e na 1 sprat bidejki nasiot seuste ne e u funkcija , od odredeni pricini . Kako i da e , za bebuska ke se izdrzi se , a potoa ke se zapisam na fitnes i ke pesacam redovno so malite i mazeto , pa se nadevam ke si dojdam u forma kako porano :D

13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Женчиња, добро утро...... Будни ли сте? Се наспавте ли убаво ноќеска ?
    Ви посакувам убав ден на сите и уште поубав викенд.....

Јас утрово се разбудив со мисла за @rakce89 .....Што ли бидна со девојчево ? Цело време ја мислам.....

На Lorins, MADO, Wanna.be.mum и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    moja greska e sto ne pisav deka sum veterinar i deka i jas i mackata sme ispitani od toksoplazmoza i negativni sme i dvete. a nejziniot izmet vo neZini 11 god go nemam ni videno ne pa cisteno :D sepak fala na grizata :*

На Lorins, Pcelka94 и slobodka им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Зекич јас мислам дека боље ти е со авион, ќе си земеш терапија, ќе си се смириш малце и се ќе биде во ред, многу подобро отколку да се клацкаш со комбе 30 саати, и ти нервозна и бебуш, башка што седечки 30 саати стомакот и така те боли, не знам, некако не ми е за.

Во врска со болките доле ниско, тоа е ширењето на карлицата, нит бешика, нит ништо, уствари ако е бешика треба сериозно да си земете во предвид, уринокултура да си направите. Јас си ги разликувам тие болки бидејќи знам кога и како бе боли бешика а кога и како карлица, од бешиката не можам лесно да мочкам а карлицата обично ме боли на вртење, превртување и станување. Одењето ко топче по улица се поише е изразено, ко да се тркалам, сега дури разбирам зошто трудниците оделе ко шатки.

Јас наспана за мерак, цела ноќ хрчев ама знаете она коа се напрегате да хрчите? Сонував дека на лекар докторот ме терал да хрчам, цела ноќ мм ме буткаше :D Што ме задеси не знам. Синоќа си легнав таман и спиењето ми беше таман. Да не се подречам деновиве добро спијам. Јас се опуштив кога видов дека не сум поправена месецов и секој ден по едно чоколатце си мцкам, ко на норма. Напраив доза крофни и ги понесов кај мм на работа едвај чекам да им се сипам, демек имам благо не купувам ама од Веро пак домкнав едно чоколатце :D Инаку овде си почнав редовно да пијам кафе и да ви кажам искрено детево не застана да мрда, нон стоп клоца, па денес нема да пијам две, едно ќе се напијам само, еве ме сега со цеден портокал 8)

Денес ќе одиме кај моите, последно за трудноќава моја, доста беше. Полецка ќе се спремаме после за господин најважен на свет.

На S.Snezana, joy1 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  16. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    I jas ja mislam od sabajle, mislam deka si se olesna stom ja nema :)) ke cekame da pisi, ubav den :sun:

На Lorins, Bebulleee и only44you им се допаѓа ова.
  17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    И мене на почетокот исто ми спомна дека со нозете е долу и ме клоца, ама сега се сомневаме на уринарна инфекција па чекам резултати од уринокултура па ќе видиме.
    Иначе девојки од кога почнавте да го осеќате бебето? Јас уште не сум осетила (бар така мислам, незнам уствари што треба да осетам, незнам дали е баш тоа тоа) иначе крај на 19н сум.

18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    142.114
    Добро утро и од мене. Фул агенда денеска. Купив нов магнезиум од 250, не го бива, цела нок ме болеше карлица и половина. Иначе последниве денови не станува за у веце, не знам како издржувам :) Затоа денски почесто одам.
    Ова ми е утринска доза покрај вештачки витамини- сок од портокали, и сок од боровинка со мед.
    12788159_10156568752955463_985772832_n.jpg

Било добро за железото ова од боровинката.
    Зека, и јас мислам со авион дека е подобро, нека ти зголемат доза или не знам таму, знаат докторите, за некој саат ќе се заврши се, 30 саати е мачно да ги лежиш само не па да ги седиш и да се клацкаш. Друга опција ти е со кола да одите зедно со одмор и паузи и да можеш да си пуштиш седиште и да одммараш, ама пак е многу време.

Иначе боли у стомакот, не се потресувајте за секоја болка. Се поместуваат органите сите, карлица се шири, матката од една тупаница расте колку голема лубеница, нормано е да боли по малку. Стресот се пренесува до детето, ништо добро не правите со секојдневна загриженост и леле што ми е. Бременоста е нормана работа за едно женско тело, тоа му е работа на телото и знае како треба.

На kjukli, S.Snezana, kelebeim*** и 9 други им се допаѓа ова.
  19. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    zdravo mamicki.......vcera bev na kontrola i se super se odviva bebusot raste,vcera dobiv slika vo 3d......uf kolku sum srejkna si go vidov bebceto......a kilazata raste na gore......sega sum 75,9.......a kicmata boli li boli.....ali ke se izdrzi...za nasite dusicki.....kako balon sum sega hahahaha

На S.Snezana и Lorins им се допаѓа ова.
  20. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    ne e strasno...jas posle 20 nedela pocnav da go osejkam.......i jas neznaev kako da osejkam....ali ke osetis kako branovi da ti pravi stomakot barem jas taka go osejkav toa ako gresam neka me popravi nekoj pozz i so lesno

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.