Одредени антибиотици смее да пие.Доколку станува збор за бактерија која при пораѓај може да се пренесе на бебето тогаш мора да пие.
Mene denes majka mi ke mi pravi mekici za pojadok. Odamna nemam jadeno nikakvi testenini, sakam. Za jadenjeto se nadevam posle 3tiot mesec ke bide podobro. Sega situacijata e mnogu losa. Pola den gubam mislejki sto za denes? I taka mi pominuva denot... od se mi se gadi, losi. Vcera pravev komplet krvna slika. Krvta e vo red, samo urinata neznam, ne mi se jasni rezultatite . Sediment na urina mi pisuva 3 ber,8-10 le. Dosta bak Flora, dosta le. Edit: Devojki za strii koristete li nekoj krem, od koga pocnavte da se premackuvate?
Dragi idni mamicki blaze na vas sto mozite da jadite jas ne mozam da jadam nisto mi se zagubi apetitot za jadenje samo mnogu voda i sok od portokal pijam a za jadenje nemam nikakva zelba ginekologot mi rece deka ova bilo normalno vo prvoto tromesecie i deka ke mi se vratel apetitot za jadenje a jas si oslabnav 2 kg
Infekcija na mocnite patista imam, najverojatno na mocniot meur zosto od bolka nemoev ni da se dvizam. Urinokulturata pisuva deka e sterilna no vo krvnata slika i urina sediment se ukazuva na infekcija. Ni jas nekam da pijam ama toa e. Podobro otkolku nedaj Boze prosiri i nastane nekoja komplikacija. Inace cefaleksinot i ospenot smee da se pijat se razbira gin da ti gi prepise.
@zeka jas se mackam uste od 4ta nedela so bebeska krema vo koja ima pavloviceva. i bradavici i stomak. po sovet od sestra mi koja edna strija ne dobi vo bremenost.
Nema vrska. Ete i jas piev cefaleksin vo 37 Nedela. Prvo tromesecie treba da se izbegnuva, mada i togas davaat dokolku e neophodno. @zeka jas samo krema od neven mackam i toa ne sekoj den. Eve me pred poragaj, nema nitu edna strija, moze posle ke se pojavat. Mislam deka ne e do kremata, do genite e, ama aj za sekoj slycaj mackajte nesto.
Женчиња добро утро и од мене .... Штом е викенд знам дека убаво ќе се наспијам , па така и бидна Денес гледам убав сончев ден , па да го искористиме максимално. Имајте убав викенд
@slobodka jas sum na prvoto tromesecie i jas pijam cefaleksin mi prepisa gin 2x2 posto pred da ostanam bremena imav pesok vo bubrezite i sega imam silni bolki vo stomakot a toa mi se napadi od bubrezite i od koga piam cefaleksin mi e podobro.. antibiotik da treba da se izbegnuva bez da ti prepisal nekon
Napravi urinokultura. Ina za jadenjeto vo vtoro tromesecie i jas si mislev taka ama eve Koja nedela si? Ili moxe nema vrska nedelite vazno do 12 da ne e
И мене ми беше така почетокот, пржени компирчиња, кашкавал, сувомеснато...не јадев количински многу, но се “удрив“ на таква храна. Иако еден период мн ми се лошеше и имав нагони за повраќање, но тоа претежно беше наутро и после раат. Сега јадам нормално, исто што и претходно, без некои посебни желби. и не ми се лоши. Се надевам и кај тебе ќе се среди @zeka јас почнав да се мачкам пред недела 2 некаде со павловичева витаминска помешана со АД капки...
Не се секирај, и јас ко бев трудна ништо не јадев првото тримедечие, 4кг одлабнав.. Ќе ти се врати апетитот после.
@Lorins meso ne ni pomisluvam posto sum vegetarijanec. ni na kraj um ne mi teknuva a bebule napredno nedela dena pogolemsko
Ееее незнаев Али и за мрсничко и прженко би требало желбата да ти помини, мене барем така ми беше Некој има зголемена желба и апетит за нешто, а некој нема ич апетит во прво тромесечие, но бебуш си зема тоа што му треба... А твоето машала
eej kjuti kjuti, fala bogu onie babinski muabeti mora meso da se jade ne se tocni. dokaz e debelskoto bebce jas mrsnicko koga ke recam se misli burece banicka i sl daj boze dasi vo pravo edvaj cekam da projde
Здраво мешиња, најново што приметив, на долната вилица на превите заби 1и2 ми се одлепува непцето од забите, одамна ми се воспални и ги маќкам со маст, бев на забар, ама мислам дека ќе одам на друг забар, малку испаничив вчера. Друго, купив калциум шумечи, да внесувам повеќе поради рацете што ме болат, дали се штетни или едно на ден не е страшно да пијам. Влегувам во 26та недела од денес како вчера да беше кога го видов тестот позитивен
Majki da pisam,jas si dobiv kerka,imame i ime Milica,se rodi 3,150 gr,dolga 50sm,a se izmaciv probav prirodno no ne idese i na kraj carski morase,i taka vie kako ste mi ? Ve guskam site