Meskovci, prasav I go grupata za vaginalni infekcii ama ke prasam I tuka.. Ginekologot mi prepisa vaginaleti i gel so aplikator, samo ne znam sto treba prvo da stavam bidejki dvete trebalo pred spienje,pa ako znae nekoja..
Претпoстaвувaм декa е сo лaктoбaцили зa пoдoбрувaње нa вaгинaлнaтa микрoфлoрa. Јaс oбичнo тaквите сум ги стaвaлa пo зaвршетoкoт нa aнтибиoтскaтa терaпијa, знaчи пoсле вaгинaлетите,не истoвременo.
Мене ми рекоа да не користам апликатори во бременоста никако! Прашај си во аптека или доктор дали смееш!
Haha me nasmej so guskanjevo Da i jas ve mislev so rakce. Koga ti e kraen termin? Stvarno tolku se iznaceka ili ima uste do termin Ke si izlezi koga ke saka toa. So lesno! @rakce89 Cestitki, ubavo imeto da e ziva i zdrava
Ginekologot mi go prepisa,a go upatstvoto I jas procitav deka ne smeam I Sega sum to dilema , a I bagi skap bese . Vo sekoj slucaj fala ti
Mnogu me boli stomak. Od vcera od kaj 15 casot do sega, nepodnoslivi bolki, 5 minuti mi nema stiseno bolkata. Predhodno me bolese, ali ke mi pomine i posle nekoe vreme povtorno. Sega nikako da iscezne bolkata. Mozebi i e od bakterijata vo urina, neznam. Se mislam vo sekundata.
@Cka , mila. Da, pijam magnezium 2x1. Utrogestan isto stavam 2x1. Bolkata e razlicna, ponekogas dolniot del od stomak, cel. Ponekogas samo od leva ili desna strana. 10+5 sum.
Мислам на доктор да одиш. Јас ги имав овие болки, ама у 20та недела, кога растеше стомакот па ми зголемија магнезиум. Оди до болница. Веројатно ништо не е, ама барем да си мирна. Иначе, нормално ли е да не мрда многу бебево? Од вчера поручек мрда, ама на секој сааат по еден удар,не ко порано скокање по 5 минути.
ve molam znae li nekoj da mi kaze koj se prvite simptomi na bremenost so invitro opoduvanje ? pred da napravis test ? pozz
Utre ke odam ,obavezno. Na exo pred 4 dena me gledase doktorkata, kaza bebeto e 10+. Malku se slobodam so toa. Da gi napravam i ovie rezultati za urina i da mi stignat rezultatite od avicena od brisot ke odam na privaten pregled, doktor specijalist. Da bidam mirna.
I kaj mene taka, doduse moevo pomalku mrdka cwlo vreme. Ama normalno e, raste nema mesto za mrdanje samo go osekam kako se dvizi a ne udira.
Девојки здраво, јас се разбудив и пак имав малку крв на пижамите, незнам што да правам да отидам на доктор или да не комплицирам , бидејки еднаш прокрварив сега се плашам, ама е многу малку , можеби дека вчера ми беше многу ладно па сум премрзнала или незнам што е , брзо совет ???? (таблети пијам против крварење )
Aj odi na lekar. Nema vrska premrznatosta so krv. Nemora da e nisto strasno, no mora da te vidi dezuren. Lezenje i utrogestan najverojayno ke ti kaze, ama moras na doktor.