Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.673
    Допаѓања:
    104.629
    Од искуство од сестра ми а и што сум слушала, кога ќе одите на пороѓај вашата торбица може и да ви затреба, но на бебуле не ви треба воопшто, поготово ако се пораѓате на државна, ќе ви ја донесат отпосле, мислам дека дури и памперс ставаат нивни па после им враќате од вашиот. За секој случај убаво е да биде спремно но не мора да ја носите секаде со вас ;) А што се однесува до вашата торбица, и таа да биде спремна може да ви ја донесат, ете прочитајте ги породилните приказни, сите викаат дека има време, ретко која се породила за 15 минути и готово, обично тоа си трае, најмалку 2 саати ќе имате, си има и процедури. А сеа ако не бебињава им се брза па до толку да не можат да причекаат :lol:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Цел ден имам некое чувство како да неможам да земам воздух нормално, мерев притисок и ми е 100 со 65 а пулсот 92. Страв ми е да не се случува нешто со бебето, ама речиси цел ден како да се борам за воздух

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Немам искуство, но да не си заморена? или пак мозеби зелезото ти ослабнало! види ако ти продолзи вака обрати се на лекар :*

На Afrodita25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416

Јас сште ништо немам купено но од наредната недела почнувам и со тоа полека полека да се подготвувам.Но затоа пак мајка ми односно бабата му изнакупи 300 работи.Со оглед на тоа дека е прво има многу работи за купување па затоа си имам список :rofl: Откако ке пазарам ке пишам да се испофалам :rofl:

5. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Afrodita25 сигурно ти е од промена на времево и мене тоа ми се случува,еден ден во неделата таков ми е во последно време еве денес на пример,вчера и така и така.Ние сега сме метеопати :)
    Па види го времево два дена сонце,3дена тмурно,сега уште најавуваат снег :?: :^)
    Мама25 фала на одговорот ама денес си закажав кај матичната за во среда ќе се консултирам со нејзе,јас сум цврсто решена да се откачам од ова суштество на мене ;( многу ми е грозно
    Гледам мамичкиве се спремаат за бебушките,ах колку со нетрпение ги очекуваме,јас почнав да сонувам како си го раѓам еве 2дена по ред еднаш царски,еднаш природно ,а бебето никако да го видам...само знам дека се раѓам,а водењакот кога ми пука флуроцентна зелена боја ми е :envy: ....
    Свашта само станувам како изгубен случај навечер незнам кај се наоѓам...

На Afrodita25 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Јас веке скоро се купив.. Некако како да брзав од страв да биде се спремно на време, а и како залудена бев сакав се да завршам. Исто така си направив список и се ставив во акција.. Ми остана само уште транспортер и креветцето да го земеме и плус сакам 3-4 постелнини за бебушка.. Другото се завршив. За две недели сакам да ги исперам сите алиштенца од бебушка, и да видам што ке искомбинирам за зимање од болница и да спакувам, па ке чекамеее :) Само се надевам дека на Јаков нема да му се брза, иако во некои моменти мислам дека преку стомак ке ми излезе, и дека ке си поседи во мешето до термин :)

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    и јас си се тркалам па докторов ништо не ми забранил..висината малце ме вади па може затоа си ќути :) што да правам кога ми се крка :lol:

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    за креветче,постелнина не многу алишта и пеленки знам дека ќе треба да и земам уште малце, ама за другото што ми е најпотребно на почетокот? количка,релаксатор мислам дека може и откако ќе се роди.. :?:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    од искуство пробајте да избегавате сол не ставајте во јадењата сол јас бев у 7 месец ептен 96кг др.ми рече не сол тестенини леб бел пити и такви работи верувале или не за 3 дена 6 кг мање имав јас кога се качив на вага просто не верував на очиве и одма се почуствував знаете колку лесно претходно тешко ми беше движењето :)

10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.366
    Допаѓања:
    148.606
    здраво трудници!еве и јас да се активирам на форумов.денес бев на контрола и конецно имаме срцева акција.ми се растрпери дусава ако верувате.др.ми препорача утрогестанот да го продолжам до 10та недела кога сум повторно на контрола.се надевам овојпат ке биде се во ред до крај.
    добро се чувствувам глобално земено.има денови кога сум полна со енергија но има и такви кога само ми се лежи ама јас си сум и спанка по природа така да можи и нее од бременоста.на повракам.ми се лоши само кога сум гладна,а штом ставам нешто в уста веднаш ми е подобро.вака ми беше и во првата бременост .тогаш се поправив 9 кгр.во првите 3 месеци а до крајот 16кгр.па сега како ке биде биде.сакам тестенини и месени работи и од нив ке имам проблем.

На Annath, SimonaTino, pepita82 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. love4ever

love4ever Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    37
    Еее добра си ти стом ти се гади само кога си гладна :D јас сум пак обратен слуцај,кога сум гладна добро ми е, додека јадам добро ми е, ама послееее :tmi: добро е само сто ми се гади,а не повракам :)
    До кога ке трае вака не знам, викаат после 3-ти месец се поминува,ама еве јас на прагот на 4-ти и усте не поминува :(

12. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416

Според симптомите незнам но според растењето на стомакот може.Доколку ти расте стомакот само напред тогаш е машко а доколку ти расте и ви ширина и во должина и се шириш во колковите и газот :tmi: тогаш е женско .Барем така имам слушнато.Јас сум од вторите во моментот хехех

На milamamica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Mila mnogu dobro znam kako tie hahah jas bev beter i od tebe gladna najadena ili cisto samovoda da se napiev odma povrakav....inaku stignav i do infuzija cela nedela si bev vo bolnica naglo oslabev 6kg i traese se do sredinata na 4ti...ostanav bremena so 65kg a eve me sega 6ti mesec jas imam samo 66 kg hahha...ne se sekiraj se ke pomine potoa ke ti se vrate i energija i apetit i ke bleskas od sto ke pocnes da uzivas vo bremenosta.....
    Najmnogu se plasev za bebeto bidejki nisto ne vnesuvav vo mene samo vitaminite za bremenosta so gi pojam pa eve sega bebceto mie ponapredno znavi se sto mu e trebalo toa si e dpbivalo.....
    Te pozz i samo hrabro taka lesno majka ne se stanuvalo sega mie jasno hahahah....

На love4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Баш како што кажа Маченце4 ,и јас сум од тие вторите што се шират во колковите и газот :lol: и почав да
    верувам во тоа дека тие што носат машко стомакот им е како балон да голтнале а позади ако ги гледаш не се ни приметува дека се бремени барем од примериве околу мене што ги гледам :)

На SimonaTino и macence4 им се допаѓа ова.
  15. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    И јас сум таква засега само нанапред растам баш како балонче немам ни спојлерче ништо а нозете ми се исти слаби како што ми беа 6ти месец сум а имам качено 6 кила доаѓа по едно килце на месец, али ми кажуваат дека качувањето на тежина доаѓа баш овие месеци што следат а јас како што сум по благичкото оф оф :D посебно овие najlepse zelje малечките чоколатца ммм обавезно по едно на ден си јадам многу ми се убави :D

На SimonaTino и macence4 им се допаѓа ова.
  16. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    pepita82 не сте ме виделе мене затоа така мислите :lol:

17. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    ana.tinkerbell блазеси ти што денот можеш да си го поминеш со малечко чоколатце најлепше жеље,за тоа и си во добра форма,блазе тебе. :clap:
    Јас денот не го поминувам без милка или ишлери ама затоа сум како баскет

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Бев на лекар, навистина можеби е од времето, еве втор ден пак сум со низок притисок, а и железото ми е ниско, па почнав да пијам сируп. Инаку баш ме изненади гинекологот, првиот пат ми рече дека е машко, а сега дека е женско. А стомакот ми е напрчен напред, воопшто не сум проширена во ништо, сите околу мене мислат дека носам машко. Дали е можно во 16та недела гинекологот да греши, што мислите?

19. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Afrodita25 ,најточно ќе си видиш на скринин 21-22 недела
    Секако се прават грешки,замисли гинекологот на сестра ми пијаница :lol: во 16недела и кажува машко,го менува зошто е пијаница и кога доаѓаше на работа кога не,пациентите си го чекаа,сестрата што работи со него го бара на телефон не се јавува-циркус!
    Докторов друг и кажува женско,на скрининг женско,на цтг кога беше ја гледаа и на ехо женско,сестрами се породува ми се јавуваат честито внук?????Јац купив се розево...
    Не...не...им викам внука си имам...Зет ми плаче вика внук...внук...Епа ај жив и здрав :lol:
    Така да дури не си ги земеме во раце ништо не се знае :) позз само здрави и живи

На Afrodita25, ana.tinkerbell и pepita82 им се допаѓа ова.
  20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    Кај мене беше обратно Кога носев машко бев повеке раширена а кога носев девојче само имав како баскет напред на мешето

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.