Жени по втор пат бремени, дали почна порано да ви расте стомакот во втората бременост? Мене со син ми стомакот почна да ми се познава после третиот месец, а сега на полни 8 недели почнувам да ја чувствувам онаа затегнатост и стврднатост како да ќе почне да расте од сега или си замислувам?
Исто како со првата Јаготке, до 6 месец никој не ме забележуваше дека сум трудна. Кај 7 месец некаде почна да ми се познава убаво и мислам наеднаш ми порасна. Ама сега како поголем да ми е од првата бременост. Можеби момата ќе се роди поголема од баткото црвче. Ќе видиме. Инаку еве ме на прагот на 9 месец веќе.
Kolku ubava emisija gledav na National Geografic za bliznacki bremenosti. Od zacnuvanje do poroduvanje. Fenomen na prirodata!! Super emisija.
Мамички дали и кога ви мереа цервикс,мене ми немаат измерено дп сега и дали треба?дледната недела сум на скрининг 32 недела па не знам дали би ми мереле или не? Со 32 се влегува во 8ми,така? Иначе 2 дена ми беше мирна бебка ме загрижи дури ама еве ја вчера и денес е ептен активна. Убава вечер
Девојки нормално ли е да одам по мала нужда на секои 3-4 минути? Значи буквално волку често. И тоа обилно мочкам. Иначе пијам цефалексин зараду уринарна инфекција и плус пијам брусница чај, ама па волку во wc, се преселив таму.
Можно е, јас некни рекорд сружив на пола минута.. Џабе се облекував После веќе почнав со брусница, па на 15мин, на 30мин..
Јас неможам да престанам, не станувам од шоља. Иначе брусница пијам веќе некое време ама еве сега ова ми се случува стварно се загрижив.
Da i jas gledav srcinja mali. Sakav da prasam koga go kazuvaat polot ili kaj site razlicno,sekako deka ne mi e vazno samo neka bide zivo i zdravo no bi sakala da znam dobra nok na site
I jas cesto odam no ne do tolku,bebceto kako rasti go pritiska mocniot meur barem taka sum informirana,ima i suva brusnica ako mozes da ja jades
Ne grizi se mila jaa po 24 h sum vo toalet i jas pijam isto caj od brusnica podobro e sto mokrime barem bakteriite gi isfrlame od nas prodolzi si so cajot inace jas zavrsiv vcera so cefaleksinot sega mi ostana samo da pijam caj moramee za dobroto na bebusooot!
Добро утро мамички, се надевам дека се одморивте и дека имавте убав викенд.... Јас би сакала да ве прашам нешто , па доколку знае некоја од вас да ми одговори..... Колку кратат на патолошко боледување , а колку е потоа породилното?
Дoбрo утрo мешињa денoв убaв a јaс сo глaвoбoлкa се рaзбудив Дa се спремaм пoлекa ќе шетнaм мaлку низ грaд, пa пoплaдне сме нa ехo, дa се видиме и дa си мaвнеме
Добро утро и од мене,јас во кревет сум сеуште..сега ке станам да појадувам и денот може да започне.Имајте убав ден.Ние сме 11+1 и се радуваме.
Добро утро лепотици! пред да почнам со работа, имам уште 2 дена од ова хонорарново да го завршам, да ви чкртнам нешто набрзинка.Си пијам сокче од калинки, портокал и лимон, мм да го збогати пикнал и една банана внатре па со лажиче си сркам ко бебето мало. Вчера ич не се осеќав арно, додуша цел викенд се преморив, ама ја претерав ептен. Во саботата шеткав во Струмица, ме наполнија со позитивна енергија едни срцки невидени, се видов со една членка од овде, една златна девојка која не пишува веќе толку често и искористив да застанам пред нејзиниот профи објектив, едвај ги чекам сликите, ко мало дете. Прекрасен ден беше. Ама си го зема данокот, нозете отекоа, рацете отекоа, се отече на мене. Едвај се движев. Врв на се вчера ме фати дијареа па едвај станав од кревет да се прошетам малце на јужно сонце да ме фати воздух. Добра сум, крвна слика ми е топ, хемостаза исто, бактерија нема, е сега повремено си отекувам, пукаат уште стриички срамежливо на стомакот ама добро е, не е страшно, а и да станам ко Гранд канјон во стомакот па што, не е ич страшно. Ние вака така еве ќе ја догураме 31ва недела, некако нереално времево ми лета, нели викаат последните два месеци се најдолги