Helloo devojki Tuka sum i jas, sega si napraviv edna ovosna salata od sekoe ovosje i kasnav. Mnogu ubavo se osveziv. Posebno ananas mi e mnogu vkusen. Me boli stomak , nokeska i pritisokot mi se kaci mnogu, pred 3 dena mi zgolemija doza. Rezultatite ne mi se stignati seuste od avicena. Tek posle 15 casot. Se slusnav so maticnata mi rece porucek da odam, koga ce gi kompletiram i ostanatite. Vecer vo 20 imam zakazano na zabolekar. Se rasipa eden zab. Da go vide, da go napravime dodeka e so vreme. Me interesira dali moze da se stavi inekcija da mi otrpne zlebinje vo bremenost?
Mene vo 16 ta nedela mi kazaa i pogodija nekoi porano nekoi podocna zavisi polozbata, kako e namesteno i sl, ajde da ni kazis naskoro sto cekas
Јас имам низок холестерол. Последниве крвни слики, едниот резултат ми беше приближно на долна граница а другиот ми е под долна граница. Висок холестерол не е убаво ама и нискиов ме плаши, не за џабе си има долна и горна вредност. А и приметив варирање на крвниот притисок, пред некој ден ми беше 120 со 30 (можно ли е толку низок)
Znaci najzakon doktor iam. Sto ke se mrcvaris do lab? sedi tuka. edna mi shiba progesteron druga mi vadi krv ja so doktorot muabet si praam. rezultatite on ke gi zeme ako ima nesto ke mi zvoni ako ne se gledame na 14ti. se poveke si go zasakuvam doktorot iskreno. brisevite ic ne gi ni osetiv. epa za 5 brisa urino i krv za 2800 i ic da ne pocekas ni da se pomestis ko sto rece dr "ima guzva vo lab viknav sestra tuka da ti zeme" epa drushki vredi. nit se mrcvaram navamu natamu nit da disam kaj sto ima 50 bolni u ista prostorija nit nisto. inace bebco e 2.14 cm raste maliov se musko vikame a uste ne znaeme pol 8+3 sme i napredni. uste sega ima silesta glava na tatko mu edit:ne mora da ste gladni za obicna krvna slika.
Толку низок долен притисок не може баш да имаш, некоја грешка да не ти е, со таков притисок не би можела да се движиш. А холестерол во бременост не се испитува, така да не се плаши за тоа. Мене пример шеќерот ми беше низок, 2,8 ми беше, е тоа е малце за плашење ама не се плашам ич Крвна слика бомбона имам.
За одење не знам ама знам дека многу ми се вртеше, имав несвестица. Приметив дека не е во ред нешто. Може холестерол не се испитува во бременост ама не е во граници на нормала. За шеќер, јас бидејќи во денот многу често мерам, знае да ми покаже и Low што некогаш значи дека апаратчето ми стоело во студена просторија а некогаш може и навистина е низок, ама кај мене варира бидејќи јас имам и проблеми со шеќерот. Ако е низок, лесно можеш да го покачиш, лошо е ако е висок.
Ај добро утро мешковци.Јас викендов се изнаспав и изнаодморив а денес од времево сум кома,еве второ нескафе пијам за да ме освести,не функционирам.Пред некој ден од малку понизок притисок ми се слоши,имав јаки вртоглавици,ми се темнеше пред очи ама со течности ми помина. Бебули клоца,растура,ќерка ми се чуди кога ми го гледа стомакот и се кикоти,па цело време го гушка и го гали мешко,цело време ми вика дека одвај чека да го види бебето,дека е нејзино и дека многу го сака Па кога ги виде работите што ги купував за бебето се стопи,не престана да ги гушка И да,конечно се вратив у нормала,излегов од глупавата депресија,па си се фарбав,депилирав,средував веѓи и многу сум си убаа Имајте убав ден @rakce89 честитки мамичке,жива и здрава ќеркичката
Ми испитуваа во лабораторија не дома со апаратче мила. Контролирај го притисокот, низок не е страшно, ама ова е премногу низок. За низок притисок само кока кола мене ми помага, лимон избегавај. Холестеролот и да е под граница не е страшно, не се сеќирај.
Зошто лимон да избегава? Јас се давам во лимон, природен витамин Ц и плус најкиселото овошје дава најдобра алкалност на организмот.
Jas se vrativ sega od GAK -da ne me misliteVcera cel den imav bolki ama doma si sedev deka denes sekako trebase na kontrola da odam,ama vo 1h.nokeska bea jaki i nemozev da izdrzam i otidov na GAK.Ctg pokazuvase bolki ama samo 1 prst otvorena i ne puknat vodenjak me vratija.I nokeska imav bolki i sabajle pojaki -pak na GAK i pak istoto -bolki ima,1prst otvorena,ne puknat vodenjak i ajt doma i cekaj pojaki bolki ili da pukne vodenjakot. I taka ,mojava kerka resila da se inati so meneA bolkite jakicki of ofama sega toa e,da odmoram malce i ke se pentaram po skaliza da se otvoram poveke....
Затоа што лимонот го намалува и така нискиот притисок, и јас го пијам, ама кога ми е нормален притисокот, да не го симнам за до паѓање Не е лош лимонот, лошо е за нас со низок притисок.
Inaku nokeska doktorkara sto me pregleduvase mi rece-ako treba da se poragas sega ke te prepratime vo Cair-ovde e prepolno.Taka da ke vidime kade ke bide.
Со анестезија не, во прво тромесечие не е препорачливо никаков анестетик. Мене ми забранија од спрејовите за грло (сите содржат анестетик) кога бев 5-6 недела, а многу ме болеше. Ако немаш болки, стрпи се да влезеш во второ тромесечие. Инаку може слободно да се користи анестезија и со адреналин, бидејќи процентуално адреналинот е застапен во многу мала количина во анестетикот.
И мене др ми рече да намалам со лимонот. Пиев по кило лимон на ден, а од него ми паѓал притисокот, и ме болеше глава. Затоа, ми рече по еден до два ептен ако мораш, иначе нема зошто да пиеш толку лимон. Иначе и јас немам масти, никогаш не сум ги имала. Секогаш ми биле под границата, и не само сега, туку и претходно. Мастите треба да се над 2.9 мислам, мене ми се 2.3, енаш и 1.9. Од тие масти срцето добива енергија да работи, така ми кажаа кога испитував оти и како се случува. На крај, се констатираше дека така ќе биде секогаш , џабе јадам и мрсно и благо и се, масти нема покачување. За брис и крв, мене секогаш матичната ми земаше брис, а во истата зграда се испитува и крв, па за 100 денари не одев на клиника. Брисовите маж ми ги носеше, јас не се мешав со болните, не мора лично да се носат, а исто и резултатите. Притисок мерам 2 пати на ден, особено откако отеков пред некое време. Сега особено пазам на храна и не сум отекла. За забите, мене ми паднаа пломби во првото тримесечје, ама не отидов А требаше. Се догворив со докторот, он ми прави заби веќе 20 години, после пораѓај да отидам, да ме среди, ама не знам што ќе правиме со ова крварење од непцата. Пола саат го пишувам постов