Dobro sum.....samo kazi vo vrska so sto prasuvas, oti jas celata sum defektna Mm mi veli deka ko ke sum se porodela ke me pustel na remond
hahaha. aaa pa koa ke se porodis nema da ti e nisto veke. mm stanuva i vika sto te boli denes, ne dobro utro
Hahahah.....ete isti sme bile ..... A mojov sabajle mi veli : "Dobro si ? " Ja: "Da, zosto? " A on: "Zosto cekam da kazes deka ti e nesto, deka te boli nesto " hahahahahaha A iskreno sinokja be pak me bolese desnata raka , ama kjutev da ne go nerviram..... A vidi vremevo kako se smena denes , kako prognozeri mi se racete.... Denes sum dobra
И јас зедов лакалут, малце се намали, ама сепак, крварат. Некогаш и кога ќе се разбудам имам крв... Уште не измиени. Белки ќе помине после пораѓај.
Mene mi tece krv od 3 mesec, nema aber da prekine, i lakalut i novi meki cetki, pak tece. Koga mijam zabi mislam deka kokoska sum zakolela!! I na lekar bev dva pati, mi go potsekuvase nepceto, dzabe, pak si tece. Veke ne mu obrakam vnimanie. Belki po poragaj ke prekine.
@only44you @DigY moze stvarno ceka 8 mi Mart ama neznam nekako cela nedela sum 1prst otvorena,na tolku burickanje dole od doktorite pa ic ne se otvoriv Za cair imam citano dosta pozitivni raboti pa ke vidime Mene mm mi vika-de bre 9 meseci nemozam da se pozalam od tebe -vika ja recam glava me boli ,ti odma -i mene ama ajde da se porodime so lesno pa posle ke nema vreme za nas da se zalime
Какви витамини пиеше @AngelOfArh? Мислам дека пиеше од тие што содржат 60 таблети, па ме интересира кои се и колку чинат? Сакам да земам од тие.
Да, Прегназон ги користам ама се пијат 2 на ден што значи за еден месец ми се, во Еурофарм се 910 денари пакување.
Мамички само што ми јавија за резултатите од брисот за стрептокока и позитивен е . Ми се плаче...не ми е јасно ни од каде ни како ја имам...во четврток сум на преглед ама ќе пукнам до тогаш. Ве молам ако некој има искуство со ова да сподели зашто многу се испаничив...и тоа најмн заради тоа што читам дека нема да можам природно да се породам, а толку многу сакам природно да се породам...инаку сум 36та недела.
Jas sega gi zedov rezultatite od brisot za europlazma. Bakterijata e seuste prisutna. Doktorkata koga mi zemase bris mi rece ako seyste e prisutna ke odeme na mnogu jaka terapija. Ispiv edna doza eritromicin i vagisan. Me interesira, vo cetvrtokot ja zavrsiv terapijata, vo petokot mi zede bris, dali e premnogu rano, ili trebase da pocekame nekolku dena za tocni rezultati. Ova na sekoj forum razlicno citav.
Мене после 2недели ми зема бриз од терапијата ама пиев еритромацин250 и имав ужазни болки во молниот меур дури прокрвавев околу отворот од тие аплиња ама се исчисти .
Јaс ти пишaв уште тoгaш декa брис кoнтрoлен се прaви пoсле 14-15 денa oд испиенa терaпијa. Дoктoркaвa кoлку е стручнa aлaл дa и е
Јас мислам дека ако дава брисот лажни резултати сега, ке даде дека е чисто од бактерија, не дека ја има. Чим ја има, и по 2 недели ќе ја има. Мене ми интересира дали проверија на кои лекови реагира бактеријата, или така ти ги дава? Мене за бактерија у нос одма ми прават и проверка на што реагира и кои лекови ке ја излечат. Среќа у бременост реагираше на најслабите антибиотици и ми помина одма.
Не е исто , треба време лекот да дејствува да помине низ организам и да се исчисти бактеријата и пола исфрли преку мокрача.
Јас ја имав во 36 гн. пиев амоксиклав но не направив контрилни брисови после терапијата, кога ми земаа анамнеза за прием ви болница им кажав на докторите, ми го бараа резултатот да им го донесе мм и ми ставаа инекции лендацин и на мене и на бебето после пораѓај 3 дена! Обавезно да споменеш на пораѓај!