Леле Бејби и мене ми е многу тешко, исто сум на крај на 31ва и многу ми е тешко, ќе си пукнам денес. Осеќам како ми се дуваат нозете, како отекувам, мака ми е многу и денес мислам едвај ќе додржам. Многу ме боли и карличната коска, полудеќу.
Cekaj nepanici, ke ispies edna doza antibiotici i cista si, poveketo moi drugarki ja imaa, ispija i prirodno si se porodija, ajde nisto strasno, uzivkaj samo posle toa proveri pak za da se znae dali e cist patot za bebco
Мене матичниот ми рече дека нема потреба од тоа да ми зема брисеви во деветти ако немам никакви индикации дека нешто не е ок. Е сега стварно до душа во живот ни кандида сум имала, ни било каква бактерија, дури и бело прање секогаш во граници на нормала било ама вака што ве читам се загрижив дека не ми зеде брисеви матичниот. Минатата недела бев на цтг и ехо во чаир и докторот таму исто ништо не ми спомна. Мислите ли дека има простор за паника? Сакав и да ве прашам за торбицата за во болница. Денес почнав да пакувам и прилично гледам мала ќе ми е.Ми фалат уште влажни, памперс, тоалет, наметка некоја... Имам онаква што оди со количката за бебето. Значи некоја средна големина. Се мислев да преместам во мала патна торба. Нема да е глупо?
Женички ќе имаме 8мо Мартовски бебиња или слабо? Моево е инат, уште ужива, а јас еве се борам со несоница и киселини едвај чекам да излезе веќе И да не заборавам среќен ви празник мајки, жени, кралици
Која неделс си? Брисевите се превенција за бебето, да не му пренесеш нешто при раѓањето...не би требало доктори да советуваат да се избегнуваат! Во болница прво ти треба мало торбиче со влошки, тоалетна и влажни марамчиња, телефон и полнач ако сакаш. А потоа во друга торбица сѐ останато! Јас носев помала патна торбица а и повеќето жени исто така! Ич не му ја мисли дали има смисла, гледај како ти е практично и згодно за носење. Со лесно нека ти е!
Sreken 8mi mart milicki Vo red e i toa, jas i rekov na doktorkata, neli treba da pocekame 10tina dena pa posle da mi zeme bris. Nastojuvase deka nema vrska i sega ke go napravime. Jas ednas smeniv ginekolog, ama tolku ni e strucen kadarot. Vo cetvrtok ke odam na privatno, eden od najdobrite specijalisti kaj nas, da me pregleda i da mi objasni seto ona sto ne mi e jasno. Za dve nedeli mi rece maticnata ke me prati na progeans? Samo ne mi objasni. Sto e toa?
Можно е,очекувај и до крај да ти ја гмечи бешиката,мене цело време така,дури и се подмочувам на моменти ко ќе ме шибне ептен јако пошо кај мене е уште карлично поставено а веќе сум влезена во 33-та. Инаку и јас неможам веќе на работа да издржам,мачно ми е седењето многу,ме заболува и кичма и доле све,неможам на моменти да издржам,ми се плаче од мака ама тоа е,морам да издржам некако до крај.Вчера и денес ме убива времево,ми се спие,ми се плаче. Ајде убав ден и среќен празник
Не ми треба рамноправност со мажите Мажите не можат да се почувствуваат радоста да носиш нова душа во себе, да ги почувствуваат ударите, на будењето среде ноќ од галењето на стомакот, на радоста кога ќе ти кажат на доктор дека се е во ред, на создавањето нов живот во телото... Ниту радоста на првиот поглед со бебето кога ќе излезе од матката... Среќни сме жени што носиме нов живот во нас! Поубав празник има ли за една жена?
@DigY среќен роденден миличка, да си жива и здрава Еве ме мене пак наспана, што убаво, денов е тмурен и ружен ама јас сум весела, сакам вечер да одам да однесам подароци за 8ми Март на свекрва ми, золва ми и кумата, а од утре пак дома и да зачистам малце оти напорни беа овие 10 дена хонораришење. Мене пак ми се врати спачката, пак се ми се спие, се ми се приспива, се да легнам ќе заспијам. Претпоставувам поинаку сега реагира телото на притисокот од синко, сега некако веќе го осеќам низ цел стомак како да е октопод, со 8 раце и нозе, секаде клоца. За дружбата негова со бешиката моја подобро да не зборам, верни другари се, се обожаваат. Ние вака така се стокмивме со скоро се, деновиве треба да стигне количката и заедно ќе купиме и даска за пресоблакање од едната тетка, за другата тетка се мислиме уште што да нарачаме. Имаме една соба која не ја користиме па засега се ни стои таму, облека, опрема, се е на купче, креветче, игрална, кадичка, хранилка, дубак, алишта, ни останаа уште неколку постелнини од големава дада да ги земеме што се во неутрална боја и да купиме нешто за од болница за искачање и спремни сме. Мислам дека до крај на 8ми ќе биде се тип топ, ќе ни остане само да наместиме. Туку со што ги перете алиштенцата? Јас гледав Тео бебе да земам, течен, плус да ги пуштам на дупло плавење, а омекнувач уште одма не користам, понатака здравје кога алиштенцата веќе ќе оветват од перење може да купам. За дада користевме некој прашкаст се сеќавам и Чико омекнувач, ама не чинеше ич омекнувачот, ко ништо да не си ставил. Уф која радост ми претставува ова спремање
i jas krem od neven mackam dosega se nema nisto pojaveno pa ke vidim e ponataka so ke bide imam uste celi dia meseci do kraj sega 28 nedela sum