cestitki neka e zdrava i ziva .....uf za macenje ne spomnuvaj zasto uste od sega nozete mi se tresat inace prvo mie ....resena sum na prirodno da odam pa so gospod napred imam uste dva meseci verme do kraj
i jas istiot problem go imam ma nikako nemozam da go resam.....sekoaj veneer mm go teram da me masira po malce vejke dosadna sum mu hihihihi
Среќен 8 март мамички Имајте убав ден. Како сте? Ние веќе почнавме да се спремаме полека, биравме количка, креветче, алиштенца, релаксатор се мислиме дали и дубак и хранилка сега да земеме или да причекаме. Вие до каде сте со спремање? Времево си лета.
Sreken praznik zenicki , Sakam da ve prasam veke 2-3 dena custvuvam bolki vo polovinata I stom ke ja pocustvuvam taa bolka vednas mi se odi vo wc,vcera nemozev da Izdrzam duri I proliv me fati,vecer sum na kontrola pa ke vidime sto ke kaze dr
И од мене среќен 8ми март на сите женички, идни мајки и мајки, убав весел и со добро расположение да си го поминете целиот ден.
Ако ми верувате ама баш ништо немам купено. Чекаме со сопругот да се вселиме во новиот стан. Мислам дека како мува да не ме лази.
Можеби треба да отидеш на преглед. Мислам дека е тоа еден од симптимите кои го наговестуваат породувањето. Јас немав такво чувство, ама на моја другарка тоа и бил првиот симптом. Често одела во тоалет со чувство дека и се оди по голема нужда. Потоа следеле болките.
Девојки срекен 8 март Колку често одите на ехо да го видите бебето? Како издржувате емоцијално дур не дојде денот за ехо? Јас веќе полудев. Неможам да дочекам да видам дали е добро, не го осеќам уште а би требало. Пијам антибиотици, секој ден се некои неубави мисли ме мачат, често си плачам па се занесувам дека не ми расте стомакот, дури некогаш и сонувам неубави работи. И кога ќе дојде да одам на ехо ќе видам дека се е ок и тој ден сум смирена после пак исто. Незнам веќе што да правам дури за две недели треба да одам ама до тогаш најверојатно на психијатар ќе завршам Од друга страна, бидејќи имам прилично вишок кг се соочувам со осуди од многу блиска личност која место да ми е најголема подршка .... знам дека кг не се добри за мене а камо ли за бебето, се обидувам да се воздржуваам но ете си бара организмот. Многу ми е тешко секој ден сум сама дома, маж ми е цел ден на работа, сама си правам моабет, висам на нет и ме караат само на нет читам глупости место да уживам, а уствари никој не ме разбира. Во минатото многу неубави работи ми се случија и сега правам се само за да го заштитам ова бебе што го сакам повеќе од својот живот да се роди здраво и живо дај Боже, па за мене не е битно, си се тешам дека тогаш никогаш веќе нема да бидам сама.
Jas na pocetok bev isti slucaj do kaj 4 mesec i poslem sama si rekov si go zagrizuvam i bebeto da ne bidam tolku budala so treba da bide ke bide kolku jas da sakam ili nejkam. Odev na dve nedeli na eho i mesto ovoj period da mi e najubaviot ispolnet so sreka jas gluposti da mislam sama soberi pozitivna energija zanimacija nekoja probaj...
@TheSecret jas na prvoto eho bev posle dve nedeli docnenje. Toj period mi bese najtezok. Samo citav na net za losi raboti...vonmatericna bremenost, hemiska bremenost, gluposti! Namesto na pozitivniot test koj patem go cekav tri godini, da se raduvam, jas samo na loso mislev. Tazna bev deka ete mozebi nema da e kako sto treba! Imav grcevi i gi sfakav kako los znak. Koga pomina prvoto eho, mi olesna, smesteno bese kako sto treba, no nemase uste srce. Na vtoro eho mi zakaza za dve nedeli, ama ne izdrzav i otidov posle deset dena. Fala bogu imase srce, go vidov, go slusnav i odma e podrugo sega. Sega da ti kazam mi e krivo sto taka se ponasav na pocetokot, ama nema nazad. Zatoa pak, sega nadomestuvam. Letam od sreka znaes kako vikaat sto si mislis, ke ti dojde zatoa samo positivno! Ne misli na loso. Misli na toa nesto sto raste vo tebe nema nisto poubavo
Jas na pocetok na bremenosta za 2 nedeli 5 pati me gledaa na exo. Vo skopje, tuka kaj nas nekolku pati. Toa bese periodot koga go dobiv pritisokot. Posle toa pominaa okolu 3 nedeli go nemav videno na eho. Trebase tek sega vo petok, na 4d eho. Dobiv bolki vo stomakot i maticnata me gledase na eho i utredenta povtorno na specijalist. Sega vo cetvrtok sum na privatno, vo petok na 4d. Po mene e mnogu, ama morase taka.
Zenicki sreken 8mi mart ! Jas se porodiv .dobiv prekrasna kerka za 8mart. Personalot na GAK bese prekrasen ,od cistacka do doktor.Ne me macea ic-me primija vo 11.30 a veke pred 17h.bev porodena....