Вечертa не стaвaј, и јaс стaвaв целo време и вечертa не стaвив сaмo, не влијaе инaче утрoгестaнoт нa брисевите
Lele i mene tolku mi bese glupavo koga ne piknaa vo predporodilna i kaj boksovite a sekade imase po nekoja rodilka. Plus imase i edno stotuku rodeno bebe pred samo saat vreme. Mislam deka na gak im e cist pronasaj muabetov so turata okolu boksovi. Rodilki siroti se cedat tamu polugili, a nekoj dripci im se motaat vo najintimnite momenti. Pa imase i domila mazi so nas?! I najveke sto me iziritira edna od posetitelkite, zamislete se burna kaj bebeto u boks da go videla?? Wtf? Sramota luge bez oset, da se butam kaj tugi bebinja stotuku rodeni bez maska,so ton bakterii na tebe, treba da si epten odlepen.
А зошто да не става кога од доктор не е забрането пред брисеви да се става Утрогестан?Тоа е терапија која мора да се прима,без исклучок и се прекинува само кога доктор ќе каже а не на своја рака. @flower30 Честитки мамичке,да ти е живо и здраво беулето,големо да расте.Уживај сега во најубавиот период што следи @slobodka читам и не ми се верува.Затоа у Чаир ќе одам пак да раѓам,таму е строго забранет влез за сите.Нема смисла да се бутаат луѓе кај штотуку родени бебиња или кај тие што раѓаат,нема смисла секој да ги гледа. Јас денес пукнав од киселини,од сабајле како ме фатија,ништо не помага,ќе пукнам,ме изгореа.Инаку добра сум,само што почнав многу да станувам ноќе,де за мочкање,де зошо неможам да се свртам,ме фаќаат болки во грбот и кичмата а и грчеви јаки во нозете,почнува веќе интересното Одвај чекам да дојде веќе 30-ти,да влезам у 9-ти и да се опуштам и слободно да движам
Да, да, Слоботке, и мажи имаше... Мислам дека е во ред да ги запознаат трудниците со просторот, сестрата прво одеше сама да види дали е празно, дали има некоја жена откриена или било што, ама некои трудници иако кажано беше да не влегуваат, си влегуваа по соби. Ептен непријатно. Не од нив, од наша страна лошо. Сепак, за мажи не е таму. Реално, освен делот за како се бања бебе и менува пелена, мислам дека ништо не е за мажи. Жената сама ќе си раѓа, мажот нема врска со тоа.
Јас исто ставав два пати утрогестан дневно, дента ставив а вечерта пред брисот не, од една неставена ништо не е , во организмот има прогестерон веке ехе
Незнам,мене мојот гинеколог ми рече да не пропуштам доза и да не ги прекинувам сама на своја рака.Ама која како си сакате,секоја си знае за себе. А за Прогестерон колку и да има сепак не треба да се прекинуваат.Јас долго време ставав Утрогестан 3*1 и плус секоја недела примав инекции Прогестерон.Ако имало многу во организмот немало толку многу да примаме.
Мене гинекологот така ми рече да не ставам вечерта за да нема многу остаток. за урината ме вратија така, да не ме вратат и за брисевите , не ни се ризикуваше. Инаку јас ги ставав до 12+0 и ми ги прекинаа, рече доволно е го поминавме ризичниот период. Кога има недостаток на прогестерон се јавува крварење, а ова денес почнаа на сите превентивно да ги даваат првите три месеци.
^ Јас имав јако крварење неколку месеци и затоа сеуште примам,а веќе сум 32+4. На крај,краева секој гинеколог различно работи,никој не води исто брмееност и не дава исти витамини и не не праќа на исти испитувања.
Mene dvete me pecat mnogu, sega se podsmirija malce samo... dali go osekjas dvizenjeto na bebeto na momenti?
Здраво идна мамичке, одлично си се спремила за доаѓањето на твоето бебче, мислам дека сме сличен период на бременост, јас сум 30 нед. и 5 дена, па и јас полека се припремам со купување работи за бебче. Ме интересира дали е задолжително да се користи прашак или течен детергент специјален за бебиња или може да се перат алиштенцата и со обичен прашак со дупло плавење на алиштата? Јас на пример користам Bonux па се надевам не е штетен?! Вашето мислење мамички?!
Па што знам, сакам некој поблаг, Бонуксот ми е јак. Кожичето на бебушко е многу нежно. Јас сум од денес 31+0,од утре 32ра ќе терам, летка времево. Тука некаде сме ние
Jas ova go najdov na pravdiko za trudnici deka e 100% onaku dva meseci da posedam doma pa da go prekinam bolovanjeto da ne mi zapocne porodilnoto 45 dena porano ako treba do poragjaj ke go zemam odmorot
Јок бре,какво движење мислам дека е невозможно сега да се осети нешто,дури и да ти изгледа така сигурно не е тоа. Мене док ми рече најрано накај 19та недела а и тоа под знак прашалник. Нека си растат бебињата,има време за мрдање
Imaj predvid deka namalenata suma od boledivanjava ke ti vlezat vo prosekot ponatamu za porodilno. Ke si zemas 9 meseci pomaklu porodilno.
Потполно си во право. Јас вчера бев на вежбите во Гак и верувај не внесоа кај боксот и имаше штотуку породена мајка и бебчето беше на вага, а ние сите влезени внатре, бидејќи не викнаа да влеземе да видиме. Во моментот си велам леле дали е нормално ова, не дај Боже некоја инфекција може да фати бебче, страшно. Се друго беше во ред, многу е полесно кога знаеме се што не очекува и сме запознаени со просториите и постапките на пораѓај, но ова со боксот катастрофа. А за мажите да не зборам, значи влегуваа и пред некоја трудница, наместо прво да ги пуштат сите трудници да влезат, небаре мажите ќе раѓаат
Добро бе луге ј стварно ме изнервиравте со ова како тоа пуштат кај што туку породени мајки и бебиња па да сам ја на бокс па ке дигнем цел спрат од драње а мош уште друго да да добиат како немаат срам, па и тие ке раѓат а тоа со мажите плус па капаче, бебиња да гледат без стерелализација па зошто ние се од инфекции и бактерии бориме, кој дозволуе така плус што велете ни стерелизирани никој ке се шетат, јас кога се пораѓав немаше али ако ова има стварно ке се размислам дали во ГАК ке одам па дното го постигнале, на изложба да не ги шетат срамота.
Епа мили мои лепотици,најубави трудници,предобри пријателки и јас се ближам кон термин за пораѓај.После девет месеци конечно ќе се видиме и ќе се гушнеме со бебето здравје боже.Касно ви се придружив во оваа прекрасна тема всушност касно ве имав откриено незнав дека имаа и посебна тема за сите трудници.Од оваа тема добив многу пријателки,совети,прекрасни дружби,шеги и ви благодарам на сите што сте секогаш мили и позитивно расположени. Ќе продолжам да ве читам,ама по можност уште многу членки да се придужат да ве читаат и да си пишуваат во темава никако да не се заборави бидејки многу од нас овој месец веќе преминуваат во друга тема и една од најубавите на форумов,односно во темата БЕБЕ. Поздрав до сите ве
Denes bev na gin se e vo red fala mu na boga,mikrobioloskite gi napraviv,a za polot ke pocekame.Samo me int dali vo narednite kontroli ke me gleda na 4D ili na obicnoto exo,ili kaj sekoj gin e razlucno