аха,....епа сега сум 9 недела уште е рано да ги видам промените на мешето....баш ке ве известам кога ке дознаеме... инаку, имам сега едно проблемце...на последниот преглед видоа мала циста на левиот јајник.....гин. кажа не е ништо страшно и не пречи на плодот...ама јас сум баш загрижена....има ли некоја вакво искуство? плс пишете.....поздравче и убав викенд на сите мамички......
и мојов матичен без да го прашам во 16 недела се истрча и ми рече женско е ,за следната контрола да ми каже дека не е сигурен а пред месец дена кога бев имаше невидена гужва цел беше во фрка па не го ни прашав , по дома се ми е розево си викам само нека е здраво и право ,сега на 13 сум на контрола ке го прашам уште еднаш дали е сигурен зошто се мислам дали да перам и пеглам од керка ми бебешки аливца а имам доста и се розевко или од после ке се растрчаме да купуваме
ако е добар доктор може да знае од порано, мене во почеток на 4-ти месец ми рече дека е машко но не ми се веруваше но кога отидов нареден пат пак ми потврди и запиша во картон дека е машко. Но сепак ако е рано да се види може да дојде до забуна. Не грижи се дали е машко или женско само нека е живо и здраво. поздрав
хехехе баш ме насмеа како баскет рече абе се дешава и јас да си се почестам така на големо али маж ми многу ми вика не во лоша намера туку као да јадам поздраво , а јас последно време само пастрмајлии , некој тестенини со сосови јадам а зеленчук слабо , а со месото сум скарана ич неможам освен во пастрмајлија или пилешко така ретко, морам да се запнам зеленчук да јадам повеќе
I jas imam samo meslak napred,a ako me gledas odzadi nisto ne se poznava.Imam zabelezano deka tie sto nosat maski deca,se sirat,otekuvaat pri krajot,a onie so zenski,imaat samo stomace napred i imaat bubulici po liceto.Toa e moe licno viduvanje,sepak bremenosta kaj sekogo e individualna rabota.
Се извинувам вака јас што упадам баш во женска тема , али искрено ме интересира да прашам. Искрено ме интересира какво е чуството , односно помислата дека ке станеш мајка и како е чуството кога чуствуваш дека мрда , клоца .. мислам дека глупаво е прашањево , али сепак ме интересира
ај и јас да се умешам во муабетот веќе сум осми месец, а сум попраена само 10kg и стомак имам само напред и дури сега овие три недели почна и да ми се знај, ми порасна повеќе, до седми немав ама ни стомак ни ништо, а друго се немам здебелено, ми рекоа дека носам машко со 100% сигурност Иначе денес си бев на контрола бебушко буце на мама си е супер се криеше нејкеше да го гледа чичко доктор рачето цело време на лицето му беше па одвај го фати да го сликат некако нејки изгледа да се сликат , стингнавме до 2kg100g нормално за неделите и како и стално си е понапредно од мамичка ама на мама и го има ослабено железото па морам да пијам сега апчина за тоа другото се си беше во ред нормален притисок, тежина, обем, мокрачата и таа во ред само ми даде пак за урино култура во микробиологија за сваки случај да провериме некоја скриена бактериа. Ама од се супер денес ми се случи нешто вечерва кога бев да се мочам и кога се бришев имав крв после повторно се бришев немаше ништо па се мислам од што можи тоа де биде оти вчера ко се бричев таму долу се издраскав па си викам да не ми протече крв од раничката или пред тоа носев дрва за дома па некако ми стежнаа па си вика од то што си кревам нон стоп нешто Се извинувам за долгиов пост се да си изнакажам!
I jas samo sto vlegov vo 8mi 11-12 kg.sum popravena,ama ne mi se poznava(pu,pu,da ne se urocam).Sto se odnesuva do krvta,da kazam edna moja slucka...odam po wc(golema nuzda),se brisam dole ubavo nekolku pati i na posledniot pat gledam krv na toaletot.Celata ispaniciv,se prepotiv momentalno brzo zedov malo ogledalce,da vidam sto ima.Rezultat-nadvoresen hemoroid koj prokrvaril.Lele kolku mi olesni,mi padna kamen od dusata. MOJ SOVET-ZEMI OGLEDALCE I TI, LEGNI NA KREVET I UBAVO,DETALNO PROVERI SE TAMU DOLE. Najverojatno ne e nisto strasno,moze da e od bricenjeto nekoja ranicka sto si ja iritirala brisejki se.
Milamamica so cista ne sum imala maka ama ako ti rekle deka nema mesto za panika treba da e taka Pozdrav imaj lesna bremenost
И јас да не се урочам арни сме во тежината и јас зедов огледало одма да видам од кај е шо е ама не се гледаше а мислам бев во тој момен и на голема нужда па од напонот можи па сега засега се гледам нема ништо незнам од што можело да биде
Pepita jas I ti spremni mamici ke si koristime po 2 pati Samo perenje I peglanje ne cekam,jas duri I peleni imam pola pakovanje pamper 1 Kolku se mali ne mi se veruva Nekoj prasa kakvo e custvoto da se bide mama? Pa mislam nikoj nema zborovi da odgovori na prasanjeto zosto toa se dozivuva,cuvstvo e ne se opisuva...Ti posakuvam da si docekas pa da vidam kako ke opises. Pozz mamicki lesna nok pisuvam od mob prostete na greski
Гледам зборувате за тежината... Лелеее јас па се чудам како може толку малку да се поправите, супер.. Јас сум до сега 20кг поправена иако некако не обрнувам многу внимание, зашто пред се бев многу слаба пред да останам трудна и секогаш се стремев да се поправам а и сега не ми се познава многу можеби зашто сум висока, но сепак сум мече.. А и си јадам, за благо да не правам муабет, но тоа е не сакам да се ограничувам а има време и кога да мислиме на нас, само нека си бидат бебушките како што треба. За крвната слика па чудо.. Одлична ми беше пред еден месец и за ралика од предходната се изненадив кога видов дека железото ми се качило дупло, а очекував да биде намалено.. Дури и докторот ми изреагира со - Тебе со што те хранат дома хаха но што е тоа е, само се нека биде во ред, па дали и колку сме се поправиле ке мислиме после. Поздрав до сите, имајте убава нок и убав викенд
помагајте многу ме боли грбот. Ниту можам да седам ниту да работам. Како се справувате со ваквите болки.
@Karak - и јас имам болки во грбот (и долниот дел од стомакот, значи цел тој реон) хронични веќе, и гин. ми рече да пијам само магнезиум дека ми е од тежината и дека ми се шири карлицата, па ги трпам си офкам по дома. Еднаш неможев да издрам се напив пола кетонал -после жал ми беше. Инаку на темата за дебелината... Јас сум 10 кила (+ некој грам) поправена од првото мерење 12недела, до сега 23та. Е сеа висока сум, и бев стварно многу слабичка (52кг), па сега сум таман, имам само стомак нанапред, градите ми се сто броја поголеми, и куковите машала ... (носев онакво бубреже/торбиче околу струк од почеток на бременост, прво го закопчував на последните нитни, па на вторите - на кукови зошто мешето почна да расте, па на третите, и сега нема шанси да го закопчам. ) Во нозе, раце и лице не сум поправена баш, ама алармантно ми е. Сега сум во период од бременоста кога тек треба на килажа да качувам а јас до дега си качив доволно за цела бременост... Никогаш во живот не сум ја имала оваа килажа, а и не сум била дебела -напротив стално сум личела неухрането (затоа и веројатно добивам комплименти дека сега изгледам поубаво и таман сум се заоблила ама доволно е! ) Ќе се направам тенк па после ќе плачам!
karak за овие болкиве...и јас ги имав 4 дена ама ми беа неподносливи...Па бев кај матичната ми препиша алпа водичка за масирање(нежно) и магнезиум и калциум обавезно ми рече да пијам,ако не ми поминале следувало боцкање со витамински инекции ама за 2-3 дена ми помина среќа,мразам инекции... HeidiDiWalt и мене ми беше криво отпосле (ама дури откако тргнав на работа)дека сум поправена,слаби,млади колешки,јас вовче....чу...уч....тоа ми беше мотив и одма се вратив во нормала за 2 месеци,тие 6кг вишок ми беа проблем
и мене ме болеше грбот и го прашав докторот ми рече да седам правилно со перница позади грб и исправено не изгрбавено затоа што бебето ги натискува нервите и затоа боли грб, и ми препорача да пијам пивски квасец ама јас не ги пијам. поздрав се надевам дека ти помогнав