Trpime )) uzas, jas stanav sabajle so uzasna bolka ama stom se razmrdam pominuva, kalcium i magnezium i toa , mozis da prasas dali smee flasterite za polovina da gi lepis mene mnogu mi pomagaa, od apteka se eftini ama za vo bremenost neznam, eve ve pozdravuva mojot bebus so ikanje vo momentov ubav den
Прегoрен шеќер сo млекo и путер, oблoги рaкијa сo бибер и пaнтенoл тaблетки зa шмукaње дoзвoлени се вo бременoст,мене oд oвa ми пoминa, септoлете, стрепсилс и слични не се дoзвoлени.
Ау не да болат... Цела нок не спиев од болки во карлицата. Магнезиум веќе не ме лечи Само да ве поздравам, денеска ќе се потрудам повеќе да шетам.
Јас од вчера си имам болки во половината и во горниот и долниот дел од стомакот, не можам да се движам убаво како успорена снимка сум не можам ни нагло да се свртам, како старица сум. Се си мислам дека ми е од вчера враќајќи се од гинеколог многу се заморив едвај стигнав до дома. При мал нап мислам дека ме болат сите мускули во стомакот од десната страна.
Mila a znaes li Na primer jas bev Dve nedeli na boleduvanje od koi edna nedela vo fevruari i edna vo mart bez prekin e boleduvanjeto.Dali 70% ili 80% e vo ovoj slucaj
Нема врска месецот, ако се непрекинати од 7 до 15 дена ти следува 80% за нив (ако веќе ти е исплатено за февруари со 70 % треба од вашата благајна да направат корекција и да ти доплатат.
Нема лек за болки во карлицата, нажалост. Мене искрено не ми помага многу веќе магнезиумот, ама и без него не можам. Денес пропешачив троа повеќе и осеќам вечер тешко ќе се спие. Мене навечер ме боли многу, секое вртење ми е хаос ама тоа е. Одам да месам лепче
Devojki da prasam, gi zedov poslednite rezultati za brisevi. Neli 4 se, na trite mi pisuva Negativ, a na Bris od vagina pisuva: Patogeni bakterii ne se najdeni, prisutna e normalnata mikloflora. Sto e toa? Treba nesto antibiotici da primam? Se zagriziv
Денски скоро се можам...Ама навечер, која коска повеќе боли не знам. До пред месец супер бев, сега... ајде ќе се издржи.
Добро, ова вака сега секој ден ќе ме боли? Многу рано почна мене да ме боли бе , 24 недела сум , а како ли ќе издржам до крајот? @AngelOfArh кажи нешто и ти ......
Па да не претерам ама од 4ти месец ме боли, некогаш поише некогаш помалце а кога влегов во 3то тромесечје не прекинува. Море нека боли да се отварам таму, не сакам царски да одам, сакам природно. Нормално е, се шири се, некогаш го осеќам ко да ми ги држи лопатките на карлицата и да шири, језиво, ама се трпи. Нек се роди он жив и здрав, ја ќе издржам се.
Ја па мислев од што сум здебелена ме фати да ме боли и половината и карлицата.... Ти благодарам за одговорот ...
Знаеш како ....Во оваа бременост се ми е чудно и ново и се нешто ново се случува или боли... Во првата бременост ништо од сево ова немав, верувај буквално како да не бев бремена.... Но добро сите ми велеа дека секоја бременост си е различна сама по себе ...
Фала му на Бога ве имам вас да се информирам.Мојот гинеколог ако не побарам сама нема да му текне дека треба крв и урина да проверам и за скрининг сега прашав кога се прави ми вика од 11 до 13 недела а јас 11+4 кога да правам и тогаш вика ај понеделник..ок во некои случаи е добар да не се жалам ке си прашувам и ке си терам..Не ми се менува сега..
Боли од тежина, од бебе тежи на кичмата не можеш на грб, додека се завртиш од лева на десна страна, кичмата пука. Кога ќе заспиеш на лево, боли колкот на кој лежиш. Мене многу ми помагаше магнезиумот, ама веќе не. Ме нервира што кога седам, ми отекуваат нозе, ако лежам, не можам да станам, мора со помош. Ако шетам супер ми е, ама се изморувам и сум полжав. Мене сега ми почнаа овие болки, во 20та недела не сеќавав болки, ми беше тешко што седев на работа, ама до 37ма си одев редовно. Сега и отоците си влијаат, и дебелината... за 2 месеци качив многу, а не јадев ич. Бебето само тежи екстра со вода со матка... се тежи. И тамам ке се наместиш, се ти е тамам и не боли, ке се заврти бебето и со нога ти стиска у желудник, ти се крева се,ти жежи желудник, се обидуваш со галење и шетање да го натераш да се заврти и да не стиска, и ко за инат, ти мава уште една клоца и ти се повраќа Уживање Си викаш, 2 саати не мрднало, пушташ музика да видиш дали ке мрдне, го нема, јадеш чоколадо и почнива да игра, и си викаш, ај сеа дремни бебе, видовме дека си тука. Се смирува и опппп, гледаш нога како штрчи )) Иначе не е страшно, се издржува, дури и може подобро вака, повеќе имаш желба да се породиш, едно што веќе си на крај да говидиш, друго си викаш ке се олеснам ке скокам после од лесно. Ама убаво е па од друга страна... Понекогаш си милам дека ме гали Некогаш мислам дека здраво дете така тропа и се радувам. Нека боли, мајки ќе бидеме. Вреди да боли до небо. Кога ми е тешко, си гледам во креветчето или во транспортерот и си ја замислувам како спие или како се смее. И заборавам дека болело.
Девојки под градата ми се појави едно како чир, ама бајаги големко. Сеа незнам точно што е дали е чир или нешто ме каснало зошто и мм позади на вратот е искасан од нешто ама воопшто не е исто како кај мене може случајност незнам. (ми е страв комарец некој да не е па си правам филмови со овој вирусов не дај Боже хахахахахахахахаха) нема врска си викам ќе ме чешаше и нема да излагаше бело Кога го забележав беше црвено и подуено местото, другиот ден како ќе го стиснев течеше бело од него и го стискав дур не истече се, па се поднамали малку. Денес гледам е поднамалено и не е толку црвено и на врвчето има коричка. Незнам што е ама ме наболува по малку градата па сега дали е од тоа незнам. Ви се десило ли на вас вакво нешто? Иначе незнам зошто почнаа очите од нигде никаде да ме печат. Не ми се ни црвени ни ништо само понекогаш кога ќе се допрам за очи, а еве сега и навечер кога станувам за њц имам приметено дека и тогаш печат незнам зошто.