Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Мамички, пишав во темата контролни брисеви, но таа не е толку активна група, па решив тука да пишам...вчера приметив дека имам некоја бела слуз односно мала бела течност која ми е пропратена со некој лош и чуден мирис, без чешање. Не знам навистина што би можело да биде, претходната недела ги правев вторите брисеви и најверојатно немам ништо, бидејќи не ми се јавиле, а ми јавуваат доколку резултатите покажуваат бактерија. Па девојки ме интересира некоја ако има слично искуство да сподели и да ми пише што би можело да биде ова чудо, дали е нешто на што треба брзо да реагирам?! Иначе сум 30 нед. и 6 дена.

2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kaj ste be (hollest) 8)

На Bebulleee и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    @slobodka cestito kerkicka ziva i zdrava da e,golema da raste !!! Me izraduva mnogu :hug:
    @Mariangel sega ti si na red -ne zabusavaj,kazi mu na sin ti vreme mu e da iskaca :)

На Bebulleee и slobodka им се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Go tepkam go karam go molam ama ne ispagja bre! :D Za inat na site, utre odam vo bolnica me pratija.. Imashe ctgto kontrakcii vchera baagi pa ke bidne denovive se nadevam :D

На Bebulleee, zajka1, kristince51 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Jas konechno da se pozalam, nishto ne mi e teshko kolku odenjeto vo wc, shto vika Cka edvaj stanuvam, pa i na sekoj pola saat veke. Ko= shto pravi jas mocham. Navecher mi e ushte poteshko od lez3chka polozba da se ispravam :( Vo pravo bile deka poslednite 3 meseci se najdolgite, kaj mene dodusha ovie 2.

На Bebulleee, Annath, slobodka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.960
    Ангел, крајов е најтежок :) Ама веројатно тоа намерно за одвај да чекаме да се породиме :) Мене по малце стравови ме фаќаат, ама читам многу позитивни приказни у последно време, па се храбрам.
    Некако имам охрабрувачки зборови за сите, а коа ќе ми текне за мене, паничам :) Знам дека се неколку сааати само, ама си се плашам. Матичната вика хормоните највеќе лудуваат на крај и дека ќе станувам нервозна.

На Annath, makgirl и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  7. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Јас си имам болкички, не се нешто јакички, цело време ме тера за во вц ама ништо.Полека си истекува и како црвенкаста течност т.е такозваниот мукозен чеп.Ќе видам до после како ќе биде, ама со оглед на тоа дека ми е трето не треба многу да си се врткам низ дома а? :lol: Епа многу ве сакам, ако има нешто ќе бидете известени 8) :hug: :hai:

На Cka, Bebulleee, zajka1 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Честитки @slobodka да е жива и здрава малечката. :)

Јас сум утре на контрола, ме фаќа некоја трема (стандард истото чувство пред секоја контрола и кога бев бремена со син ми ја имав)
    Едвај чекам да го видам бебушко на ехо, да каже докторката дека е се во ред, да слушнам дека конечно и тоа крварење престанало, да си закажеме скрининг и да ми олесни!

Инаку имам некое чудно чувство дека и ова е машко. Не знам зошто, но кога ќе помислам ме скокотка срцето. :)
    Мене ми е навистина сеедно што е, од една страна сакам женско, зошто цел живот сакам да имам син и ќерка, а од друга страна пак исто толку сакам братче за син ми. :)

Само нека е живо и здраво!!!

На girl-miri, Bebulleee, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    @slobodka честито ќеркичка, жива, здрава и весела :inlove:

Јас да прашам фактори на хемостаза на колку време проверувате?

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @Abeja сега не знам дали е испитувањето задолжително и кога се прави, ама пред две години не беше , јас го правев по препорака на гинеколог.
    Докторката во седмиот месец од бременоста забележа лакуни на постелката, па ми даде упат да проверам д-димери и фактори на хемостаза.
    До крај на бременоста имав уште една контрола и за сето тоа време примав фраксипарин.

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мене на 6 недели пак ме прати гинекологот заедно со д димери, иако се беше уредно.
    @slobodka честито керкичка, жива здрава весела да е :sun:

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Moj sovet e nisto da ne stiskas sto se naoga okolu gradite, moze e obicno mozolce no sepak ne igraj igracki, ne se stiska koga neznaes sto e,
    @slobodka da e ziva i zdrava golema da rasti

На TheSecret и slobodka им се допаѓа ова.
  13. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Јас пак и покрај тоа што ми е тешко на крајов не чекам што побрзо да се "олеснам". Олеснувањето само ме асоцира на почеток на други маки, а и сакам да поседи што повеќе бебето внатре за да си завршам што повеќе обвски.

Со оваа бременост повеќе си страдам оти имам уште едно црвче надвор од мене и уште сега се "тепаат" со сестра му преку мене. Таа клоцни одвнатре, тој удри однадвор...
    Јас крени, спушти, наведни се...а половината повеќе од 3 секунди не ме држи наведната. Се плашам овие активности да не предизвикаат момата порано да излезе, ама немам баш најголем избор околу тоа.

Сепак, на крај, читајќи ве како се олеснувате, се потсеќам на моето чувство од пред скоро две години. Во болница откако се породив се убив од плачење, не спиев дење ноќе, зјапав во тоа мало суштество што до пред извесно време беше буквално дел од мене. Мајката до мене само ме тешеше да не плачам, дека ќе помине и болка и сѐ, а никако не сфаќаше дека плачев од среќа, возбуда, љубов... Е за тоа чувство вреди да се живее и да се истрпи секоја болка и мака.

На Sunshine_1979, Bebulleee, kjukli и 12 други им се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @Mariangel pishuj kako pomina na lekar :D
    nie sme arni fala Bogu, samo spieme mnnooogu poveke od bilo koga :D

На Mariangel и only44you им се допаѓа ова.
  15. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    @slobodka честитки мами, здрави и живи да сте! јас еве 31ва недела ја терам и да ви кажам и да не се подречам последните 2 недели добро се чувствувам, како повеќе енергија да имам, е сега до душа од ова времето знае некоаш да ми падне и притисок и расположение, ама знам дека е од тоа :) другата недела сме на скрининг (тој во 32 г.н) па да видиме што ќе ни кажат. бебка си мрда најмногу кога јадам банани и јаболка, да не ќе биде некоја вегетаријанка :) позз имајте убав ден и викенд

На Lorins и slobodka им се допаѓа ова.
  16. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Мешиња, дали некој од вас имал искуство со отворање на цервикс во 31ва недела ? Вчера бев на преглед и по мануелниот вагинален преглед докторот ми кажа дека сум била отворена еден прст и дека не е ништо страшно, само да сум одмарала повеќе. Бебето си е ок си напредува супер. Од таму заминав кај друг доктор да видам второ мислење,и си добив уште еден мануелен преглед и другиот доктор го воочи истото само што беше повеќе испаничен и веднаш ме боцна со Флостерон инјекција за зреење на белите дробови на детето во случај на предвремен пораѓај. Ми пиша боловање не одам на работа до крај. Она што ме плаши е тоа што при секое станување од кревет чувствувам болка и притисок долу кај пубичната коска. Некои велат дека било нормално оти бебче ја носам многу ниско, ама мене ми е страв да не ме отвораат тие болки уште толку?! Ве молам за искуство да споделите, веќе не знам што да правам многу се плашам да не се породам предвреме а што е најтрагично имам два такви случаи во фамилијата :(

17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Се ме боли,од горе до доле :D Вчера ако ми верувате неможев да се наместам никако.Ни седната,ни легната,никако не ме биваше.Одам на пола саат да мочкам,ноќе научна фантастика да се наместам,кичмата кине кога легнувам,едина предност е што не сум потечена ич.А бебули акробации прави во меше,мава на сите страни,де лакти,де коленца,де газе му гледам,стомаков ми е цело време изобличен,на моменти дури боли до солзи ко ќе ме мавне на незгодно место ама уживам пошто се бројани недели веќе,после ќе ми фали многу,знам :)
    Инаку се спремив комплет,и за мене и за бебуш изнакупив се што ми треба,уште да спакувам во торбица и готова сум :)
    @slobodka честитки мамичке,живо и здраво бебулето :hug:

На Bebulleee, slobodka и Lorins им се допаѓа ова.
  18. Slavka 28

Slavka 28 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    80
    Ima predavanja za novorodence vo Sistina, eve ja programata vidi koja data e bas toa predavanje. Predavaat pedijatrite od Sistina, minatiot pat bese d-r Fidanovski, mnogu ubavo i korisno predavanje bese. PLus sekoja sreda davaat i podaroci :) https://www.facebook.com/acibademsi...112901564657/1090219367687334/?type=3&theater

На makgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    40
    Ме разнежни со муабетов :inlove: Посебно со последната реченица, истото го правам...влегувам во детска и го нишкам креветчето и си замислувам дека спие и и ги гледам алиштата :$

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Еј мешковци уште сум и јас во труднички муабети :sun:
    Вчера бев на лекар иако немав никакви болки најсигорно ми беше некако да одам да појдам да видам.Сабајле се разбудив со некој мали болки ако продолжат ќе појдам на лекар да видам можда бебуш денес сака да излезе,и многу често од вчера одам до тоалет.Ама ќе видиме се зависи од бебуш :inlove:

@slobodka мила здрава и жива нека е ќеркичката :inlove::hug:

На kjukli, slobodka, Pcelka94 и 3 други им се допаѓа ова.