Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Море како ми иде вечер да се прошетам до Санте да ја ѕирнам Слоботка и малата :D

На slobodka, S.Snezana и Stasija им се допаѓа ова.
  2. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Лежи многу, не станувај освен за во вц, незнам дали се матични или специјалисти кајшто беше ама мој совет е да одиш и на болница/клиника може ќе треба да те задржат, мора да има начини да се задржи бебушка уште малце внатре да порасни :hug:

На marince87 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Jas deneska bev kaj maticnata.

4d-to go odlozivme za naredniot ponedelnik. Koga ce bidam 12+6 , sega bilo rano. Pogresila vo presmetki.(facepalm)

Me gledase na vaginalno exo, bebeto e super, vo odlicna sostojba. Momentalno sme 5 cm:smirk:
    Pozdrav dadicki.:hug:

Se borime so pritisok, ama ne se zalam. Ke izdrzam za moeto najmilo.
    Bev i na specijalist, mi prodolzi boleduvanje uste cel mesec.

Jas vnimavam na ishrana, pesacam popoleka. Ce bide.

Za naredniot ponedelnik prezakazavme 4d i utredenta priska. Priska nemalo na drzavno, na privatno samo? Kolku e?
    I kako se pravi priska, toa ne go znam.

На S.Snezana, Lorins, wings и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Како бе нема, дојди си Ск напрај си го на државно. Што и е на таа. Се научиле пари да лапаат само. Откако кажаа беспари за трудниците се направија да извлечат пари од жените. Земи си упат за ГАК, не се плаќа.

На TheSecret, Smizzy, zeka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.781
    Допаѓања:
    141.927
    Приска се прави со крв од вена. Ништо посебно, обично крв зимање. Нека ти дадат упат за ГАК, и таму ке те видат и на ехо и ке ти земат крв.

На zeka и Lorins им се допаѓа ова.
  6. kolibra

kolibra Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите мајки и идни мајки.

Сакав да ве прашам дали на некоја од вас и се случило да има вовлекување на кожата на дојката, како мала линија, вдлабнатика за време на бременоста? Јас имам таква вдлабнатика на долниот дел од градата, бев да се снимам на ехо затоа што се посомневав на најлошото но немаше ништо. Па сакав да ми кажете дали некоја од вас имала ваков симптом поради промените на градите во бременост. Иако ехото не покажа ништо, јас сеуште чуствувам страв. Ви благодарам :):)

7. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    На приватно, кај нас барем во пп е 4 500. Но добро ти викаат @AngelOfArh и @Cka , можеш да си земеш упат за Ск и со упатот и мерките од ехо ќе си појдиш Ск, бесплатно е испитувањето, само резултатите стасуваат за 2-3 дена, па неможиш веднаш да ги земеш. Најдобро е да имаш некој во Ск да ги земи.

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Мешиња, јас само што се вратив од контрола.
    Ниту во првата бременост не се сеќавам толку убаво да се гледаше синко.
    Рачиња, ноџиња, главче, газе... преубаво се гледаше се! :)
    Повторно го слушнавме срцето. Бебушко одлично се развива и напредува.
    Активно крварење нема, меѓутоа видливи се местата каде имало па со утрогестанот продолжуваме.
    Кога сме кај утрогестанот и брисевите нели се водеше дискусија на темава, ја прашав докторката. Две ноќи пред да ги направиме брисевите треба да ги прекинам.
    Убав ден женски!

На girl-miri, Bebulleee, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Mili mesinja sakam da vi kazam deka bebusko vo moeto mese e masko, I btw ke treba eden mesec da si lezam... ke si zemam boleduvanje... aamo za ubavo da ni e.

На S.Snezana, thebabylover и Lorins им се допаѓа ова.
  10. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Jas sega bev vo laboratorija i prasav za cena. 4000 denari kosta.

Najverojatno ke odam vo Skopje, ako e besplatno. Kartata mi e 400 denari, do taa cena ima uste mnogu.:?:

Mene me interesira dali moze da si zemam upat i da napravam bris za ureoplazma? Jas tuka 1800 go plakam na privatno. A zosto nema kaj nas vo Kavadarci na drzavna navistina neznam.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Mislam deka za bris poteshko, prashaj savajle da ti go zeme doktorkata i da go odbesesh odma, dali moze. Kako be taka nema reagensi i odma privatno, a da pobaraat reagensi, da dadat nekoja opcija? Svashta.

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.520
    1800? Брисoт вo aвиценa чинaм тaму прaќaше е 900 види си нa стрaнaтa нa aвиценa имa ценoвник. Не ми е јaснo кaкo не им е срaм тaкa дa ќaрувaaт тoлку :|

13. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Angel, nema opcii. Ako ti se dopagja dobro, ako ne, pa dobro.

Kazaa deka e bez pari, sekoj pregled, obicno exo 300 denari. Sabajle doktorkata mi kaza 2000 denari e i 4d. Imame zdravsto a se plakame na privatno.

На zajka1 и MADO им се допаѓа ова.
  14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.520
    Бесплaтни се сите aнaлизи зa трудници, брисеви, крвнa сликa, уринa, и се oстaнaтo пoврзaнo сo бременoст. А ехo пoвеќетo нaплaќaaт.
    Јaс мислaм тaa сaмo пaри ти зимa немa шaнсa дa немa реaгенси зa брисеви, oтиди си дo микрoбиoлoгијa и прaшaј. Имaм другaрки низ мнoгу грaдoви и сите прaвaт нa држaвнo, секaде имa.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Ne e sekade besplatno, i Bitola, Struga, Ohrid na privatno im pravat vo Plodnost. Abe si zaebale majka, da se javish u ministerstvo pa da prashash shto toa e bespari. Bespari bilo poroduvanje, mizi mitro, ako imash vrski ili pusta sreka, inache ne te poglednuvaat. E mnogu raboti gi napraija besplatni, najeftinite, krf, mokracha, brisevi a nalet i za niv ako treba da se akam po ordinacii za upati. Zeka pojdi siti za priska na Gak, a za bris prashaj dali moze da stoi do Skopje vo epruvetata i ako moze donesi si go tuka.

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Нa Гaк е бесплaтнo и ехoтo,a мaтичниве нaплaќaaт скoрo сите, мoјaвa не ми нaплaти тoгaш кoгa ме гледaше aмa други зимaaт.
    А зa брисеви срaмoтa 1800 зa еден брис, a сите 4 вo aвиценa се 2500(facepalm)
    Вo oднoс нa бесплaтните aнaлизи кoлку тoлку зaштедувa зa сите испитувaњa крв,уринa, нa трaнсфузиoлoгијa, нa микрoбиoлoгијa, требaше дa плaтaм oкoлу 2700 пa не е мaлце. Јaс и тсх прoверувaм секoј месец и тoa не гo плaќaм. Вaму тaму се сoбирaaт.

17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.781
    Допаѓања:
    141.927
  18. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Добар ден и од мене, јас цел ден одам, се нешто да завршам , си мислам дома топличко ке згреам коски, кажав каминот да напалат, се вракам дома хаос на спрат, чад па и црнило амн, како се изнервирав ке треба да кречиме а во октоври генералка правевме, епа сега мм и свеква ми четката во мај се да си средат срамота од гости кога ке дојдат како никогаш да не сме искречиле. Туку сакав да ве прашам навечер кога на лева страна легам ностоп ми мрда бебушот ме гура па ми е страв да не го гмечам зошто од таа страна го чуствувам повеке, а преку ден нозете му ги чуствувам толку ниско доле абе како да ме лазат, дали од тоа нонстоп ми се водени гакичките зошто испитав мокрача не покажа ништо леукоцити 5.

20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @kristince51 да му наштетиш не можеш, но ако приметуваш дека на таа страна кога лежиш многу мрда, значи не му е згодно. Заврти се на другата.