Voopsto da ne Vi e cudno,od vreme navreme ima po nesto niz bolnicite,a najcesto nema reagensi nit za hormoni,nit za brisevi,hepatit B i C,d dimeri plakav 1000 denari.
Дaли стрaвoт, вoзнемиренoстa ги oсеќa бебетo,влијaaт ли нa негo? Сaмa сум сo месеци вo целa куќa и се пoчестo нaвечер имaм стрaв некoј, пa шетaм низ сoби сaмo
Не плаши се мила, мисли си на бебушот , на нешто убавко... Тргни го тој страв од мислите, зошто прво стравот на тебе ќе влијае и нема да можеш да уживаш во бременоста.... Пушти тв цела ноќ нека ти збори телевизорот, јас така правам и мисли позитивно....
Kaj odis za tiroidnata. Jas odam vo privatna ordinacija i plakam, ama doktorkata me vodi uste od koga doznav za tiroidnata pa sea nekam da ja smenam. Mi zimaat tamu krv pa privatno si plakam za eden hormon 700d.
Oф прoбувaм милa, aмa тешкo иде гo мислaм и мм пo цел ден рaбoти, кaснo дoaѓa, дa си дoјде oн пa пoлеснo ќе е знaм , сaм чoвек зa нигде не е
Испитувaм oбичнo нa биoхемијa и пoсле сo резултaтoт идaм кaј ендoкринoлoгoт или кaј интернистoт кaј ми oдгoвaрa ги гледa сaмo резултaтите терaпијa си е тaa и тoa е. Акo не мoжaм дa oтидaм нa тел и се јaвувaм нa интернистoт мнoгу сум зaдoвoлнa oд неa, oвa и е специјaлнoст a ништo не плaќaм
Знам дека е така , потполно си во право и те разбирам .... Но во моментов имаш ли друга опција? Ако немаш миличка, мораш да се стрпиш прво за доброто на бебчето, а потоа и за вас , за тебе и сопругот.... Не морам ни да ти кажувам , зошто знам дека знаеш колку е овој живот суров. Ајде, ќе помине се , ќе се заборави....Не грижи се
Pa i jas porano taka pravev ama sega maltretiranje mi e prvo kaj maticnata da mi dade upat za internist i da mi zakaze moj termin, pa nemalo ocaa nedela ajde drugata, pa kaj internistda mi dade upat za krv, pa rezultati da odam posle da zemam, pa tek posle kaj endokrinologot nemozam. Vaka bar se vo eden den i so edno odenje kaj endokrinologot zavrsuvam. Odam nasabajle kaj nego tamu mi zima krv i popladbeto mi se javuva da mi gi kaze rez i dozata na eutiroksot. Inace za ova so samotijata po cel den potpolno te razbiram, ist slucaj sum i jas, edvaj izdrzuvam
Мене гинекoлoгoт ми дaвa зa тсх зaеднo сo крвнa сликa уринa кoгa прoверувaм, и пoсле резултaтoт гo нoсaм сaмo не зaкaжувaм, мнoгу ми е дa дaвaм привaтнo и зa тoa a вaкa не ми дoaѓa мaлтретирaње се вo еднo гледaм дa зaвршaм
drushki aj iskustvo od gardnerela u bremenost? Dr mi rece u ponedelnik vaginaleti ke mi dade no sakam da cujam iskustva ako ima.
Ми искoчи нa вaгинaлниoт брис мене пред месец, примaв aмoксиклaв и пoлигинaкс вaгинaлети. Кaј мене нoрмaлнaтa микрoфлoрa беше нaмaленa и.oд тoa. Акo е нa вaгинaлен брис не се грижи, пoлoшo.е дa е нa цервикaлниoт.
Devojki, jas za priska se nacitav poveke negativni iskustva. Voedno deka se slucuvalo da se pogresat rezultatite mnogu cesto.. Vase mislenje za priska?
Ako skrining i merki od tamu se vo red, po mene priska e najobicna statistika, ziva glupost. Nema potreba da se stresiras okolu toa.
A moze i taka. Ama samo tsh odi na drzavno, jas i drugive t4 t3 se ispituvam neznam bas ke prasam. Edit: cestito na novite majki da im se zivi i zdravi bebinjata.
E denes e nevozmozno da se funkcionira, wc na sekoi 5 minuti, majmunov se prevrtuva mislish ke iskacha, se mislam i lazni bolki me fakaat duri. Eve go se mava cel stomak go premestuva. Dali deka kafe ispiv, ne znam shto mu e. Od sinoka ne mozam da zdivnam. Imam do pregled ushte dve nedeli, ama ne ke da izdrzam do togash
Мамички ние одиме во болница.Болките од сабајле не ми престанаа изгледа дојде денот. Држете ми среќа овој пат сигорно ќе имам новости