Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Здраво мајки :) Бевме на гинеколог потврди бременост и му го слушнавме срценцето тоа беше средата,меѓутоа во средата имав кафеав исцедок му кажав на докторот тој ми кажа дека нема место за паника, еве имам уште и ми кажа да ставам утрогестан и мирување дали некоја мајка се соочила со ова?

Saraa, Bebulleee, butterfly* and 6 others like this.
  2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

@Aleks1234 честитки за бременоста! :)
    Ако пролисташ неколку страници наназад ќе видиш дека не си единствената која го има овој проблем.
    И јас од слична причина користам утрогестан и фала Богу се е во ред со бебето.
    Ако гинекологот вели да не се грижиш, тогаш немој. Уживај во бременоста. :)

S.Snezana and Aleks1234 like this.
  3. Kristula

Kristula Истакнат член

@alisijad fala ti za odgovorot :hug:
    Sakam da prasam uste nesto. Maticniot ginekolog moze li da mi dade boleduvanje malku da se stabiliziram doma? Znaci moevo losenje e konstantno i mi preci vo rabotata. Baska, nemam wc na rabota:| ne na toj sprat kaj sto sum. Moram da odam so lift eden sprat, a liftot e daleku...posebno daleku koga mi se povrakja:sweat: kancelarijata mi e vo podrum inaku:| nema vozduh, nema prozor,nema dnevna svetlina:| ako kazam deka mi e mnogu loso i za site ovie uslovi na rabota, imam li sansi da izvlecam barem edna nedela boleduvanje ili ic da ne probuvam?
    Edit: @Jagoda123 i jas isto nisto zdravo ne jadam za zal :( samo dvopek i na sila banana kasnuvam. Eve denes mleko i malku kornfleks i toa e toa. Se nadevam ke mine. A, se tesam i deka ide leto pa ke ima poveke opcii za svezo da se jade :)

4. podravka

podravka Популарен член

Odmaraj kolku mozes poveke...

5. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Прави си манџички, барем за нив не треба многу време, а ако си сама можеш и за два дена да си правиш. Леќа, грав, грашак, компир имаш доста опции.

6. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Ама се се прави со кромид :( Не знам дали би биле вкусни без кромид.
    Не сум правела до сега манџа без кромид, денеска прв пат грав сварив, добар е.
    Друго не знам какво би било?!

7. alisijad

alisijad Популарен член

Јaс леќa без крoмид прaвaм, стaвaм сaмo дoмaт, мoркoв јa пржaм убaвo и густo јa вaрaм :)

Jagoda123 likes this.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Камо среќа мене да ми се лошеше и да повраќам наместо ова низ што поминувам. Ќе пронајдете храна што ви одговара, макар тоа било тост, скара или само зеленчук. Има витамини ако ви недостигаат. Свекрва ми цела бременост со маж ми повраќала, па еве го жив и здрав и не се жали како мене ова ми е она ми е. Уживајте и додека ви е лошо, ќе помине и тоа па ќе се радувате. Тоа е најмал и безболен проблем. Јас почнав да јадам марула а порано не сакав, ама прекинав, зашто не е безбедна, расте ниско, има контакт со животни. На краставица и зелка сум повеќе. Патлиџанот го избегнувам овој период, премногу е вештачки и како дрвен.
    Утре моето мирување ќе го продолжам кај моите, зашто не се пропушта тегната баница и скара, ако треба и лежејќи во кревет ќе јадам :)

AngelOfArh, Lorins, Jagoda123 and 2 others like this.
  9. DigY

DigY Популарен член

@Jagoda123 jas kompir mandza pravam koja ustvari sama se pravi. isto i pecen kompir so morkov isto i pire so zlatna mesavina i leneno seme ova pa za 15 min se pravi..

@Aleks1234 vekje retko koja ne se soocila so toa mila. no ne mora da znaci nisto opasno. jas imam dve iskustva so krvarenja. prvoto zavrsi loso vtoroto odma prekina i bebco si raste. odmaraj poveke i bez grizi..

Jagoda123 likes this.
  10. milicka2

milicka2 Активен член

Ziva i zdrava neka e kerkickata,i jas kje rodam kjerka samo sega sum 26 nedela imam uste mnogu do kraj.

makgirl likes this.
  11. juli rak

juli rak Истакнат член

Jas samo naminav da ve pozdravam... pozdrav do site clenki na najubavata tema, cela bremenost sekoj den so temava mi pocinase tuka dobiv mnogu korisni soveti, sega so bebco imam mnogu malku vreme za redovno da ve citam no sekogas mislam na vas, iskreno se nadevam vo idnina ke se zgolemi brojot na clenki vo grupata i jas sekako za nekoja godina pak da ve posetam...iskreni pregratki od mene i sin mi

Saraa, SamovilkaH, S.Snezana and 4 others like this.
  12. bella24

bella24 Истакнат член

Честитки @Snow-Queen иако не бев бремена дидека беше ти во првото детенче редовно те читав скоро во сите теми.знам дека мажето не ти беше тука или така нешто. Па акде со лесно сега и среќно! Инаку мене до сега ниту еднаш не ми зеле пари за крвна слика ехо, брисеви и сите пропратни испитуваење од кога е донесен законот. Јас супер се чувствувам се наспавима навечер оваа недела неам проблем пу,пу :) ден за чистење и средување по дома,надвор мрачно,тмурно нема што да се прави. Позз

Snow-Queen and Lorins like this.
  13. MADO

MADO Популарен член

Mamicki koga merat dolzin na cerviks i dali samo vaginalno se meri?Nie bevme na vtor skrining pominavme super,no doktorot nitu mi spomna nitu me izmeri,treba pak da odam vo 28-ma nedela.

kukla21 likes this.
  14. only44you

only44you Популарен член

Јас бев вчера на мерење цервикс, па докторката ме гледаше со вагинална сонда (ехо) . Ми кажа дека така поубаво се гледало кај покрупни жени... А имам тука читано по феминкиве дека ги гледаат и со абдоминална сонда.

MADO likes this.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Мене сегa кoгa бев ми мереa 16+4 бев aмa не сo вaгинaлнo сo oбичнo ,не ни знaев декa ми мереле пoсле видoв вo извештaјoт.

MADO likes this.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Jas pominav ok vo bolnica, 1cm otvorena i me pratija domche ne ispagjal ushte bebushot rekoa :lol: Kje ispadne da odime do kraj na termin taka mi stoi :D
    Dobar e dechkoto, nad 3kg rekoa i so glavche nadole spremen :sun: Jas si uzhivkam mu zboruvam da izleguva vekje da ne me machi sakam da se zapoznaeme ama toplichko e vo meshe vo pravo si e chovekot :P Alishtenca,postelnina isprani, torbicata skroz spremna i si chekame. 39ta nedela si ja terame za dva dena 40ta vleguvame.. Kako i da e denot se blizhi, nema kaj da bega :D
    Vie kako ste mamichki? Novosti kaj nekoja? :hug:

Jagoda123, Saraa, kukla21 and 10 others like this.
  17. butterfly*

butterfly* Популарен член

I jas sum,dosega nemam nitu edno exo plateno,nitu brisevi,nitu za krvna grupa,e samo 180den plativ za mokraca i krvna slika no toa zasto mi estekol rokot na uputot koj mi go dade gin

18. makgirl

makgirl Истакнат член

19. only44you

only44you Популарен член

Дај кажи молим те како дојде до промена на полот во последен момент, многу ми е интересна ситуацијава :)

MADO, wings and makgirl like this.
  20. butterfly*

butterfly* Популарен член

Edno toplo dobredojde za novite meskovci i so lesno,cestitki do novite mamicki da vi se zivi i zdravi bebcinjata :* :hug:

Snow-Queen, Majli.15 and makgirl like this.