Bebeto si zema se sto mu treba, ne se grizi, mene b6 mi pomagase za losenjeto i smee da se zema sekako, jadenjeto e za tebe da ne ti oslabi krvta ama pak losenjeto e tolku normalna pojava kaj trudnicite sto nemas pole za grizi, macno e ama drzi se
Dali vi se slucilo nautro da Ste preskrekni a navecer...premnogu nervozni go ogromni glavobolki? Znaci vaka.. Sabajleto bevme so mm na pregled go vidovme nemirkoto se vrtese mrdase ne zastana preskrekni bevme koga izlegovme se bese vo red se bese super go izmeri se mu pregleda a vecerta imav mnogu golema nervoza doma pregolema za bremenost vo 13 nedela glavata cela nok ke mi eksplodirase..ne spiev skoro ic.. Sabajlevo 4-5 pati povrativ ne se napiv apce no se otruv so limoni...duri me bolea stomakot,zeludnikot...e sega sum isplasena za bebeto samo na nego mislam...se nadevam Se e vo red ...
@Abeja ти уште не се опорави од крварењето пред некоја недела или поради друго лежиш? Како се близначињата?
Пред еден месец имав крварење ама кратко. Сега пак прокрварев, вагинално се виде дека ми е отворено грлото на матката, не знам што се случи а кратко пред тоа земав брисеви. Ме плашат поголемите парчиња засирена крв што испаднаа, сега престанува, се цеди, почнав пак со ампули прогестерон и молам Господ да се затвори грлото а ако не ќе барам серклаж, за врв од прст сум отворена, страв ми е од инфекции. Таман ќе се порадува човек и пак нешто неубаво ќе се случи. Плодовите се во ред и дај Боже добри да бидат до крај.
Zdr jas sum nova na forumov .., bas ste super site eve nekolku veceri ve citam i se tesam .... Denes ili utre treba da ne dobijam mens ... Inaku veke cela nedela imav premnogu podueni i osetlivi gradi i povremeno nekakvi bockanja vo stomakot a i me obelezuvase nekolku pati temno crveno ama mn malku i mn razlicno od mens. Denes gi izgubiv simptomite na gradite ama imam ne premnogu ama sepak kevarenje nekoe cudno i leplivo i nz dali e menstruacija off
Кажете што земате за киселини бидејќи гладна останав...не помага ни кисела вода ни ништо...изгледа бушавко ќе е бубу мој инаку и јас да се пријавам во тешкото спиење, болки во секоја можна коска и станување по 100 пати за во вц... Така да од 6ти месец е потешкиот дел... Ама вреди
@butterfly* koj ti e maticen? Od 4te brisa , 2 odat na drzavno, 2 odat na privatno. Za ostanatite dva nemale reagens. Jas pred nedela samo za ureoplazma na privatno plativ 1200, a dvata me kostaa 1800. Na privatno gi napraviv po svoj izbor. Sakav da se osiguram deka e se vo red. Na kraj ispadna bas vo ureoplazma ima bakterija koja moze da predizvika predvremen poragjaj. * Muabetot mi otide vo sosema drug kontekst, ne mi bese namera da se debatiram za ceni i sl. Ne go razgovaram toa ni vo privatniot zivot. Najvazno mi e bebeto da e vo odlicna sostojba. Samo za priska mi dojde malku konfuzno, nekade besplatno, nekade 4000 denari. Zatoa prasav poiskusni trudnici. ________________________________ Jas se boram so pritisokot. Visok mi e postojano, se napiv apce za pritosok, ne mi pomaga. Imam uzasna glavobolka. Se zalam postojano znam. Neznam kade da odam veke, sekade sum bila, se plasam, nemoj da mu napravam problem na bebenceto so pritisokot.
Dr.Katerina mi e maticna,samo za 4D mi zema 1000den zas sama si go kupila aparatot i fondot ne i pokrival nis inaku mi kaza deka mozam i vo sk da go pravam besplatno no jas ko ke se maltretiram natamu navamu gavolipol ke me fati,kaj mene 3 brisa otidoja na drzavno nez zas,a dr bris sto odi vo sk ne e stignat i ne go napraviv,pritiskokot mi e mn nizok dosega ne mi bil tolku,i toa e, vazno do sega mi nema nis naplateno,a dr zas naplakaat stv ne mi e jasno a i ovaa e privatna
Mene mi merese vaginalno dr vo Remedika i toa na moj zahtev pred vtor skrining. Mislam deka treba da pobaras da ti go izmerat, ili da se posovetuvas so maticen ili ginekolog koj ti ja vodi bremenosta. Jas nekako se custvuvav posigurna posle toa, mi kaza zatvoren e i poveke od kolku ni treba
Се надевам дека се ќе биде во ред и дека ова е моментално. Јас на три пати после крварењето имав темно засирено што констатираа дека е од хематом направен од истото,и ми рекоа да очекувам пак да прокрварам иако е сега мал хематомот. Не било страшно,мора од притисок да се излие и тој надвор. Се надевам нешто вакво слично е и кај тебе и ќе пројде брзо. Одмарај и без стегања,нервози
Дали ви се случува бебето да отиде само на едната страна и после на другата? Денеска приметувам на 2-3 пати како оди на лева страна скроз и после се враќа во нормала. Се гледа и надворешно како целот е застанато на една па на друга страна.
Zeka bre aman so toj pritisok,internistot sto veli? A da probas malce so prorodni nekoi preparati, neznam zboram na pamet ama samo predlog ti davam so caj na primer, glog znam go spusta ama dali smee vo bremenost?
Prv pat koga bev na internist mi rece da go zapisuvam pritisokot na list 2 nedeli. Posle na kontrola. I toa mi bese visok, toj koga merese. Ako ima varijacii povtorno, ke zakazeme vo kabinetot za hipertenzija. Za 2 nedeli otidov, go gleda listot i kazuva da obrnam vnimanie na ishrana, ako jadam sol i sirenje i kaskaval ke dobijam otoci i ke pocne pritisokot do 180 da odi. I tolku bese pregledot. Mene sega so terapija do 150 mi odi. Na ishrana vnimavam posebno. I neznam sto da kazam poveke.
@zeka dusicko a bas te mislev. odi mi i pokazi malce zabi zali se deka ti e epten loso neka prevzeme nesto doktorot... ocigledno ne e samo do hranata. moze treba pojaka terapija..
Во понеделник сум на прв скрининг,12+1 па ме интересира дали со вагинално ехо ке ме гледа,како изгледа прегледот??