Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Коски од наслинки никакоооооооо, сода можи. Ама коски не, желудникот неножи да ги свари остануваат цели. Јас се чудев на ова како можи киселината да не ги допри дури и се противев. Ама вистина ако коската падни право ќе слези во стомакот, ама ако падни на косо ништо не ја вади. Несакам да ве заплашувам. Моја блиска се жалеше така ја направија операција ии 46коски од маслинка и извадија, и за жал почина..
    нема играње добро намерен совет :*

2. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Devojki I jas sum od Kavadarci, ama do sega nisto nemam plateno, nitu eho, nitu za krv I mokrakja, kade ste maticni?
    Pozdrav I so lesno :*

На zajka1 и bella24 им се допаѓа ова.
  3. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Lele devojki izgleda gripov se zalepil za mene kako lepak ne mozam da ozdravam nikako imam mnogu jaki glavobolki nosot mi e zatnat ne mozam da disam pa i stomakot mnogu me boli i se custvuvam mnogu iscrpeno :(

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.819
    Јас да ви кажам се јавив во фондот и ми рекоа ако се наплаќа што не треба (а и они самите не се некако на чисто што треба, што не) да им се испрати на меил фискалната, па они ќе реагирале соодветно. Ми рече дека сите се жалат плаќале, ама никој не пријавувал и не можеле да реагираат. Пријавувањето било анонимно. Така што пријавете, сите да почнеме така може ќе има некаков ефект.

На kukla21, Abeja, Lorins и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.772
    Допаѓања:
    141.849
    20160205_180015.jpg

На kukla21, zajka1, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.062
    Како да пријавам кога фискална не даваат. Пример кај матичниот ехо преглед, ако пријавам ќе ме испише а едвај ме прими, задоволна сум од него и не сакам да го менувам, ама прегледите, брисевите се ми наплаќа. Не пријавувам бидејќи сум задоволна од него, не бидеји имам многу пари, а и да сакам да пријавам немам фискална сметка. Се мислам и да имам не би пријавила.

7. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Mozebi malku k vi zvucam smotano, no ke saka li nekoja da mi objaasni sto znaci 12+1 ajde 12 ama toa +1 eden den li e sto e kako e. Fala vi :*

8. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    12 polni nedeli i eden den od 13ta . Sto znaci 13ta nedela e vlezen toj sto e truden :D:P

На only44you, S.Snezana и Saraa им се допаѓа ова.
  9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Два дена со ред мокрачава ми е матна и од сабајлево имам како некои си болки во долниот дел на стомаков..... Можно е да имам закачено некоја си уринарна инфекција ?

10. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Eve uste eden dobronameren sovet, moze nekogo serozno da preplasis :))) googlaj i vidi ima duri i beneficii od goltanjeto koska , daleku e od zivotozagrozuvacko :) sekako ne sekoj den po 10 ama vaka rekto za kiselini na primer e naivno, goleminata e neprijatna a inace zeludnikot ja prepoznava isto kako i koska od lubenica (heidy)

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Jas, nesakam nikogo da isplasam, jas samo kazav sto mi kazale. Pa se sto znaam vo zivotov moj vo vrska so bremenost jas tuka VAS vo go spodeluvam. Izvinete ako bev pogresno svatena i ako isplaziv nekoj. Poz

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Drushki a 4D so vaginalno ili so obicno eho se pravi?
    btw okolu koskite od maslinki. ako imas slab zeludnik moze da ne ti gi vari. ako si ok onda moze samo benefit da ima covek.

13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kako ste denes zhenichki? Jas sum super, isto ko da ne sum bremena a 40ta nedela ke ja pochnuvam :lol: Vchera i denes imam eden mnoogu gust iscedok kako kremasta boja, nemam poim shto e :D Sakam da ispadne nemate poim kolku, denovive bash gledam emisii so poragjaj i strashno se raznezhnuvam i si go zamisluvam momentot koga ke mi legne na gradi sonceto moe najubavo :inlove: Dushava mi se topli samo od pomislata, kojznae kakvo e chuvstvoto :sun: Ama ajde de inaet bebule, prva osobina shto ja nasledil od mene i tatko mu e inaetot ochigledno :lol:

Neka vi e chestit praznikot na site :sun: Za mnogu godini!

На ivi1987, zajka1, mama89 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.062
    Хелоу! Јас полна позитивна енергија денес, ме наполнија Слободка и нејзината мала принцеза, не знаете колку е мила, мирна и слатка, прав ангел. Седев и се заборавив, три саати, ко да немам дома. Сега се избањав и се спремам за ручек кај свеки за прочка, да си простиме оти може да се собере многу за догодина :D

Убав ден китчиња мои убави :*

На kjukli, ivi1987, MADO и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    I tebe ubav den kitko edna :D :*

16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.707
    Мене ми го правеа со обично,и на прв и на втор скрининг... Мислам дека кај сите е така :)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    D-r Kamka maticen ginekolog. Plus kaj D-r Branko odam na privatno kaj nego vo ordinacija.

Devojki, jas se zalam sekojdnevno. Veke mi e stram :( pritisokot mi e cela den 150, umrev od glavobolka.

Utre ke odam na bolnica, ke baram upat za skopje. Ama tesko da dobijam. Maticnata vika mora internost da me prati, internistot ne mi dozvoluva. Pobudalev. :(

18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.707
    Смени го интернистот,појди кај друг... Значи многу се нервирам со неодговорноста на докторите... Твое право е,а негова обврска да те прати на посериозни испитувања... Појди и речи му-или прати ме Скопје или не сум ти веќе пациент... Ти посакувам се најдобро,да си го решиш проблемот и лесна бременост :)

19. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Здраво мешиња... јас влегов во 7ми, 27ма недела сум. Таман ми помина болката во раката, ми се префрли болката на забот, мислев дека ќе полудам од болка, ми препиша забарот цефалексин и парацетамол за болка, денес сум супер, можам да јадам, вчера многу малку јадев и се паметот ми беше кај бебето да не е гладно... утре сум на преглед, да видиме што ќе ми каже во врска со езерцата (лактуми) на постелката, ништо не ми е јасно што е тоа. Онака се ми е супер, почнува да биде се поактивно и поактивно последните денови.. кога ќе клоца занам дека е добро :)

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Женски, денес кога се туширав забележав бело на градите и стегнав малку и почна бело да излегува, ваљда е млеко тоа... Нормално ли е уште од сега такво нешто? 18та недела сум. Колку што ве имам читано, не треба да стегам повеќе, така ли?

@DigY и мене со обично ехо ми го правеа скринингот.

@Mariangel па ајде веќе :) редно е да си го гушкаш бебушот :inlove: Ама инает :D

На S.Snezana, DigY, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.