Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Lele lugje pomagajte ne znam ni dali e normalno volku mnogu bolki da imam vo grbot polovinata i rebrata pod gradi.Na rabota sum no ne mozam da dosedam nikako da si najdam polozba sekako probav inaku sum 29+2

2. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Добро утро мајки :* ставаме утрогестан двс пати на ден и еве снемува од кафеавиот исцедок. Па ме интересира некоја мајка што имала ваков проблем после колку време и го снемало скроз?

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Нормално е,се боли,грбот,кичмата,ребрата,препони,срамната коска,ама нема што не боли,посебно тој период па до крај,до сам пораѓај.Наоѓај само згодна положба за седење,лежење за колку,толку да си олесниш.

4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Зависи од што ти е крварењето.Јас имав голем хематом и крварев од 6-та па се до 25-та недела,после тоа немав веќе никакво крварење ама Утрогестан сеуште превентивно примам 2*1 а сум веќе во 34-та влезена.

5. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Pri lezenje seuste nemam nekoj golem problem uspevam si naogjam polozba no ovde na rabota ne se izdrzuva poveke setam od kancelarija vo kancelarija otkolku sto rabotam nemam koncentracija ni za rabota ni za nisto samo vo saatpt gledam da odam.doma

6. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Бев во средата на гинеколог тогаш прв пат ми протече и му кажав рече дека не е страшно му го слушнавме и срценцето 5 недела и 5 дена бев, после во петокот му се јавив и му кажав дека сеуште имам и ми кажа да користам утрогестан и да мирувам.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Иста сум и јас,место не ме фаќа на биро,паметот плус ми лета,не сум присутна,незнам како ќе издржам до крај,одвај гурам.Само кај тебе е уште лесно,јас еве веќе влезена во 34-та неможам да лежам,имам болки и во грб и доле ниско во стомакот,многу ми тежи плус мешко,неможам да се наместам никако,а кичмата ме кине.Последниве недели ми се најтешки,претходно летав.Ама ајде ќе се издржи некако :)

Штом не ти кажал конкретно од што е крварењето не би требало долго да трае.Само мирувај цело време и ставај си Утрогестан и брзо ќе помине па после нема да имаш гајле.И немој да се плашиш,опуштено само :hug:

Последна измена: 14 март 2016
    На Aleks1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Не ми кажа ништо. Кажа само дека не е страшно воопшто :/ али пак ми е на мисла

9. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710

Сама си се цитирам :D
    Некој некое искуство со ова? Треба нешто да мачкам или...?

10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Од причини што во темата за гинеколог никој не ми одговара, гледам овде поактивни сте...Да предложите гинеколог низ Аеродром за матичен, ама да е добар и на некој да ви е испробан, од искуство да кажите? Фала

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Денес oд сaбaјле зa нигде денoв, еднaш неделнo прoверувaм нивo нa шеќер, купив aпaрaтче и aјде дa прoверaм пoкaжувa ептен низoк, се бoцнaв шест пaти се нискo кo вooпштo дa немaм шеќер и нa глaднo и нa јaденo, викaм штo е oвa a aпaрaтчетo нoвo , дoбрo пoкaжувaше дo сегa. Е aмa се испaничив и нaшибaв блaгo џaбе пaк истo. Крaј крaевa oд мaкa викнaв кoмшикa дa и прoверaм нa неa, среќa се сoглaси и нa неa нискo, е пoсле ќе oдaм дa им гo треснaм oд глaвa aпaрaтчетo штo им е неиспрaвнo :@:devil:

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @Lorins млеко е, не се стискај!

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Nemoj da stiskas, mene sega pocna ama kako vodicka od desnata grada, se e toa normalno, sega ne gi mackas so nisto ,posle 7 mi mesec so AD kapki bradavicata ;)

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.886
    Допаѓања:
    110.050
    Млеко де ништо страшно. Се спремаш ;)

Женски еден совет ќе ви дадам, за вакви работи, исцедоци и слично, прашувајте си доктор, не е тоа нешто едноставно, и да има нешто дијагноџа само на лекар. Ние овде може само да нагодуваме. Нема љутиш. И не стискајте ништо околу градите и вагината, бубулички, топчиња и слично ;)

На Lorins, zuto, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Оди редовно само на контроли и слушај што ти кажува докторот и се ќе биде добро.

Кај сите се појавува,млеко е и не треба ништо да мачкаш.

На Lorins и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    drushki itno mi treba pomos. mi gi dade dr rezultatite od brisevite rece iam samo gardnerela na vaginalniot i mi dade flazil i acidosalus.
    e sega gledam na rezultatite pisiva detektirana e clamidia trachomatis so imunohromatografski test a za toa nisto ne mi spomna ;( iskustva?

17. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Jas ke odam vo sistina,nemozam veke vaka so pritisokot. Na drzavna pogolemi stresovi ke mi napravat samo.

Vremeto e za nikade deneska, mnogu e ladno. Jas kaj majka mi sum nagosti nedelava. Mi pravi topli solenki, odamna nemam jadeno. Ke eskiviram edna, dve.

Me boli glavata od 3 casot po polnok. Se napiv paracatamol, ne mi pomogna. Ama ako, dusata mi e polna koga go gledam, koga go galam meseto. Malku se poznava, zaobleno ubavo. :hug:

На zajka1, Saraa и Wanna.be.mum им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Незнам дали знаеш,ама има многу трудници што цела бременост имаат висок притисок и регулираат со терапија.Гледам многу се потресуваш и дополнително од таа вознемиреност и загриженост го качуваш притисокот.Сестра ми цела бременост имаше висок притисок и пиеше Метилдопа,како тераше бременоста знам дека и ја зголемуваа дозата,носеше холтер и ред други работи,значи цело време беше со терапија и под надзор,не дигаше паника дополнително и роди здраво,право бебе.
    Најдобронамерен совет е да се смириш зошто вака ништо добро не правиш за бебето.Слушај ги докторите,оди редовно на контроли,примај терапија,избегнувај храна што го покачува пристисокот а јади храна што го намалува како лимон,лук и ќе биде добро.

На wings, Annath, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ne krevam panika. Toa sto si pisuvam sekojdnevno za sostojbata ne e panika.

Ako toa e panika, se izvinuvam i nema da pisuvam poveke vo temata.

20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Леле скрoс исти резултaти кo мoиве, мене ми дaде сумaмед aмa дури сегa пред неделa денa зa неa, тoгaш вo 12 неделa не, сaмo зa гaрднерелaтa , a ти мислaм не си ни 12 тaкa? Мнoгу е рaнo зa тoлку aнтибиoтици, мене ми рече тoгaш дa не се секирaм немa дa нaпрaви прoблеми :)