Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ти пишав најдобронамерно,не за да престанеш да пишуваш во темава.А бидејки ти смета што сум ти пишала најдобронамерен совет јас не ти пишувам веќе ништо.
    Тука до сега никој не се налутил вака,и јас кога сум имала проблем сум пишувала,пишувам и добро и лошо и секогаш ме бодреле,поддржувале и давале совети кои добро ми дошле и помогнале,и ме смириле многу и секогаш сум им благодарна на сите тука што ми посветиле внимание.Темава е и за тоа,да си помагаме,се тешиме и поддржуваме во добро и лошо ама тебе очигледно ти смета и јас се извинувам,нема да ми се повтори...

На zuto, MaLeCkO :) и S.Snezana им се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    koga zakaciv sve ova koga mesec dena prethodno nisto nemav...
    sega mu se javiv na dr rece antitela se ne gi videl, ama ke mi zemat krv vo petok pa ke vidime. i toj rece dano e za antibiotik. 9+3 sum.
    devojce redovno mi pomagas, ako nekad se vidime ima ubavo da te pocastam zasto si tuka za mene :*

На wings и alisijad им се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Е и јaс се чудев, пред тoa се дoбрo беше, aмa се менувa микрoфлoрaтa и пх вреднoстa нa вaгинaтa и тoлку требa. Јaс нaпрaвив уште еден брис зa сигурнo и кoгa тoј беше пoзитивен ми препишa терaпијa, aмa цел месец бев без пa бебуш си пoрaснa и се е дoбрo :) Вaгинaлетите aцидoсaулус се сo лaктoбaцили ке јa нoрмaлизирaaт микрoфлoрaтa. Пиј и мнoгу јoгурт. Зa штo требa тукa сум
    :hug:

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    srce si :*

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.882
    Допаѓања:
    110.025
    Иви не си ја разбрала Зека, она е од почеток со терапија,и со терапија мислам не и се намалуваше притисокот. ММене ми се свиѓа што Зека не чека совет од нас туку иде на лекар, во оваа состојба стварно е потребно да се иде редовно на лекар, ова не е настинка па да прашаме дали лимон да цедиме.

Зекич и ја ти препорачувам да си одиш на приватно, очигледно докториве не гледаат ко уште едно име во тефтерот. Не ми е јасна оваа индиферентност. Па мајко му стара и ние сме луѓе.

Мене времево ме утепа, улежана леле мајко, една леќа едвај ја ставив. Исцедив сокче ама тупанче сум уста не ми се отвара :( Да бидне леќава и ќе му ја легнам да спијам малце, ме разбудија рано сабајле.

На zajka1 и zeka им се допаѓа ова.
  6. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Angel, zakazav vo Sistina. Ke odam tamu na pregled.

Jas od prvata nedela koga doznav deka sum bremena primam terapija metil dopa. Pred 5 dena mi ja pokacija terapijata 3x1 od 250 mg. Imam uste 8 dena dodeka vlezam tek vo vtoroto tromesecie.

Smeam li da se zadovolam so odgovor od internist deka vo gornite meseci ke mi se kacuva mnoguuu poveke pritisokot i ke dobijam golemi otoci. I da me pozdravi, cao prijatno?

Zarem, sega so 150/100 ne trebase da me isprati vo skopje da napravam ispituvanja koi se dozvoleni, da nosam holter 24 casa. A da ne se butkam so apcinja samo na zimi majka. Ne mi e za mene, za moeto najmilo.

Pijam i limun, i luk, i se sto e dozvoleno. Vo 2 nedeli denes sto si dozvoliv 2 solenki. I lebot go izostaviv. Po edna kriska crn leb dnevno samo. Poveke salati i ovosje.

Ne krevam panika, jas koja sum opkruzena skoro celo vreme so lugje, razgovaram na sekoja tema osven za bremenosta i pritisokot, doagja vreme , go meram , ke iskocat strelkite od aparatot. Ne mu se pritresuvam, samo pisuvam dnevno vo temata kako se osekam. A toa e razlicno.

Ne, ne mozam da go dozvolam toa.

7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас ја разбрав дека е од сам почеток со терапија,ама тие што имаат од старт проблем со висок пристисок примаат терапија и со тек на неделите им се зголемува дозата.И сите што биле со такво искуство знам дека и со терапија не им се намалува притисокот туку само се одржува и не се дозволува да се покачи многу повеќе.Затоа и пишав ама погрешно ме сфати.

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    И мене сo првoтo кoлoструмoт гo приметив уште вo 16 г.н не е ништo тoa некa си тече сaмo не ги стискaј , кoгa ќе се пoрoдиш oдмa млекo ќе ти дoјде ;)

Последна измена: 14 март 2016
    На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ivi po kolku apcinja piese sestra ti vo gornite meseci?

Jas sum 11+6 pijam 3x1 od 250 mg. I pak se kacuva do 150 so 100. Ova e mnogu.

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.520
    Јас сум 18 недела и уште немам приметено колострум, нормално е? :?:

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Не се сеќавам точно,пред повеќе од 3 години беше ама секоја недела одеше на клиника,постојано и даваа холтер по 24 саати да носи,значи цело време беше под надзор и отиде на закажан царски поради тој проблем на сам термин ја породија.Оди на уште едно мислење ете во Систина,тоа е работа што мора да ја следат.

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Нормално е. Јас млеко добив по породување. Цела бременост немав.

На S.Snezana, zuto, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Нoрмaлнo е не се плaши кaј секoгo е рaзличнo , некoи пoрaнo , a некoи пoкaснo :)

На S.Snezana, Lorins и anastasijaki им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    До лентите е,ако имаш други ленти пробај.

15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    цело кутиче нови ленти купив, и завчера ги пробав покажаа добро, а имав и една од старите останати и таа исто покажа до апаратчето е изгледа :(

16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Епа тогаш до апаратчето e,јас на мајка ми кога и мерам и кога покажува така секогаш до лентите било,изгледа го остава отворено кутивчето и го губат ефектот.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Mila najprvo ti cestitam za bremenosta i so lesno i ubavo da pomine se :*
    Isto i na @Snow-Queen so ubavo i na tebe :*
    Temava ja citam sekogas ama se uste ne sum za tuka, pa sto da kazam za ftoro bebe :)ke bide sakam da bide ama naskoro ne planirame ama ako dade gospod uste edna srejka da si imame ke bide ubavo :)
    Kako poveketo sto znat se porodiv pred vreme pa pominav dosta tesk period za srejka se pomina najdovro imam najubava 2godisna princeza i so neja ja imame doma cela srejka :l:
    Nekako stravot od se sto pominav tie dva meseca vo bolnica ne mi e pominat pa imam mali kosmari:( koga se budam gledam deka malata e do mene i si spie za srejka e dobro.
    Da ne dolzam mnogu i mene mi falat momentite koga site si muabetivme pa zatoa prodolziv da ve citam :* ne imase dosta mesec plus minus razlika site bevme tuka so meskovci :inlove: se nadevam so dobro pa ke se priklucam i jas za nekoe vreme :* so lesno na site i uzivajte :l:

На Mariangel, MaLeCkO :), zajka1 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    @Jagoda123 ете блиску сме со термини ќе си се дружиме

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Јас ви кажам конечно се спремив за во болница. Сега уште чекам бебушка да посака да искача. Последниве 3-4 дена сум со благи привремени болки во кичма и долниот дел на стомакот, ама се смируваат наместо да стануваат посилни. Сабајлево приметив нешто жолто, лепливо на гаќите ама не верувам да е чепот затоа што и во пораните месеци се случи неколку пати да го приметам истото. Стомаков гледам денес, доста се спуштил... Веќе ме фаќа нервоза. Незнам за другиве ама деветтиов месец најспоро минува за мене. Многу сум нетрпелива...

На kjukli, zajka1, Saraa и 3 други им се допаѓа ова.
  20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    И јас забележувам дека ми е спуштен стомакот. Некако како да ми е виснат, не ми е распореден насекаде како што ми беше пред тоа.
    Мислите ли дека бебето се спушта?
    Леле, нека седи барем до 28 март.