Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Женички,од кога започнаа отоците на нозете? Мислам дека ми е мг рано во 17та недела да ги имам. Нозете ми тежат дури од што ми се потечени. Искуство?

2. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Па јас се изначитав околу ова прашање и да ти кажам дојдов до заклучок дека ништо немора да значи односно дека стомакот може кај некои жени да се спушти и 2-3 недели пред пораѓај, а кај некои само ден пред пораѓај, така да мислам нема потреба за паника.Пред недела дена ми кажа докторот на ехо дека се спуштило бебево доста па еве после една недела уште нема ништо. А ти бидејки си веќе во 9, немаш гајле. Нормално било бебето да си се мести и да си се спушта полека, полека... Не дека сум јас искусна, мене ми е прво ама барем тоа сум читала. :)

3. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Skoro imas lin ispituvano,krv i mokraca i proteini.

Mamicki koga pocnavte da cuvstvuvate ikanje na bebceto?Neznam dali e toa toa duri pocuvstvuvav i kaj sramnata koska pulsiranje.

4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    А бе не е дека имам гајле од тоа дали сум 9 месец или не. Имам уште еден тон работи да завршам пред да излезе бебево, сакам да завршам што повеќе. Ама ако решило да излегува, нема што тука, нека е живо и здраво, со радост ќе си го пречекаме. Мо е страв да не влијае тоа што цело време го кревам малиов во раце, па заради тоа да се спушти побрзо.

На Dioora му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Немај грижи еве со првото уште од 36недла ми беше со главче надоле а јас се породив 40+1недела , а нонстоп бев активна,подобро да е спуштено отколку да е карлично па да се нервираш дали ке се спушти или не.

6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Мене одамна ми е свртено со главчето надолу, само стомакот некако последнава недела ми е свиснат ко вреќа, на ништо не личи. На 18 сум на преглед, па ќе видиме што ќе ми кажат.

7. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Имам пред 5 дена бев со резултати кај матичен. Спомна нешто за шеќер демек над граница ама можно е ако сум јадела од касното благо и сабајле да ми земале крв. 3 дена никако да се вратат во нормала

8. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Pametno, da odis, nema igranje so pritisokot pa ke znaes na sto si, izvesti ne, da ne te mislime ;)

9. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    I mene rano pocnaa da mi potekuvaat, stom pritisokot e ok, uzivaj, ke nosime patiki do kraj i ke se istusime kako baloni posle ;)

На S.Snezana, Majli.15 и only44you им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Мене со првото уште од 5-ти месец ми отекоа и рацете и нозете и тоа премногу а и притисок и протеини во урина и се беше добро.Ако ти е тоа во ред немај гајле,има трудници што се склони на отоци.

Мене до пред 4,5 недели ми беше баш таков ко што го опишуваш ама кога бев на контрола докторот ми рече дека баш е горе високо бебето наместено и дека нема место за загриженост.
    Јас сум денес конечно на контрола,одвај чекам да видам докторот што ќе ми каже,не сум стрплива :)

На NanaMia, Lorins, Saraa и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Dobro utro dobar den zenicki, sto da vi kazam jas povtorno prokrvariv, se nerviram ama sto mozam da smenam. Malku e, po dve tri kapki kafeavo, ama koga go nemam podobro se cuvstvuvam. Denes mi e denot za progesteron, a jas sinoka prokrvativ do tolku li mi e progesteronot nizok so kako pominuva dejstvoto odma prokrvaruvam. A I ne primam inekcii samo I utrogestan 3x2 koristam. Ajde kaj e Gospod nikoj ne e.
    I uste nesto zabelezuvam mn brzo se zamoruvam, od malku poveke zborenje jas se zadisuvam od kratko pesacenje jas sum umorna I zadisana. Ste imale li vie vakvo nesto I od sto bilo.
    Pozdrav meskovci mali I golemi!

Последна измена: 15 март 2016
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Сите трудници се задишуваме и изморуваме од било што,зборење,движење,работа.Како ќе поминува време се повеќе и повеќе ќе се задишуваш,номално е,самата бременост си го прави своето.

На MaLeCkO :) и Saraa им се допаѓа ова.
  13. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    @ivi1987 беше на контрола? Или рано е? Те чекаме да пишиш што како... :)

14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Рано е,тек во 16,30 имам закажано,ама место не ме фаќа,одвај чекам да отидам :lol: Ќе ви пишам обавезно после контрола што е,како е :)

На Lorins и S.Snezana им се допаѓа ова.
  15. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Притисок ми е 110 со 80, протеини во урина немам. Тоа ме чуди

16. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Gledam ni se priklucija novi mamicki cestito neka vi e na site novi i so lesno :hug:

17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И мене ми беше исто се со првото а големи,огромни отоци уште од 5-ти месец.Стапалата и дланките ми беа ко перничиња надувани,обувки неможев никакви да носам,ништо не ме збираше од отоците.Плус глуждовите не ми се познаваа а се беше ок.Затоа немој да се плашиш ич,не е ништо срашно,едноставно организмот ти е таков,склон на отоци.Јас ни сол не внесував ич од пусти страв ама и тоа немаше врска,отоците си стоеја до пораѓајот,само што се породив,отоците спласнаа.

18. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Докторот вели,изгледа е машко,гледам нешто меѓу нозете :) :) Во тој момент си реков сеедно само нека се роди живо и здраво 12+3сме денеска.Од утре почнувам на работа после пауза од еден месец и тоа е навистина прекрасно,само не знам како ке станам во 5 сабајле..?!:) :)

На girl-miri, Mariangel, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Eeejj jas I ti sme skroz isto I jas sum tolku bremena I moeto e masko samo so jas od vcera sum na boleduvanje hahaha
    Pozzz se najdobro!!!

На zajka1, DigY, thebabylover и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Што година ќе беше 2016 се машки бебиња, ќе се тепаме за снашки :D

На Milla989, Верче4, Mariangel и 18 други им се допаѓа ова.