Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Jas sum 10+2 pa na 29 ti Mart sum na kontrola i ne znam dali ke mozi togas da mi otkrijat sto e polot togas ke bidam 12+2

2. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ubavo vreme deneska :) se iznasetavme so bebusko, se iznasmeavme. Sega sme domce i odmarame.

:)

Jas na 22ri zakazav vo Skopje.
    Vo ponedelnik ke pravime 4d. Sega sum 12 nedela. Na 4d ke bidam 12+6. Najvazno mi e bebusko da se razviva ubavo, dali ke bide zensko ili masko, ne e vazno. Kaj mene doktorkata mi kazuva tek vo 4ti mesec za pol, testisite na maskite podocna se pustale.

На Lorins, 24.07, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  3. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Еве и ние сме тука конечно да се приклучиме.Уморни бевме од гости правевме веридба и регистрација па затоа не немаше.
    Вчера бевме на гинеколог и се е во ред 12 недела според големина а според последна менс. 14+3 ми дадоа мајчина книшка и докторката запиша тњрмин 9.9 а пред тоа ми рече 26.9.
    Бебушот не сакаше да се движи успан сигурно беше исто како мама и со ножината прекрстени не сакаше да видиме што има меѓу ножињата.
    Притисок 130/85 а секогаш имав 90/60 а не чуствувам некоја тежина.

На Smizzy и Lorins им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Ако ви се бебушите мирни шоља кафе му е спасот. Еве го прета, се радува на количката која ќе ја добие вечер. Јухууу... Матко наш вечер ќе добие количка :D

На Magis, kjukli, 24.07 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Lele luge jas do sega nemav nikakvi macnini niato posebno ama eve nekolku dena i denes mn me boli zeludnikot kako da.mi gori nesto vnatre

6. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @AngelOfArh јас знам која количка ја одбравте,шарам низ низ сите теми :D
    Истата ја сака маж ми,па ќе морам да те почекам да родиш и шеташ за да се пофалиш дали е добра. Успут види кажи ми колку кг е количката?
    И со здравје да си ја возите:party:

На Saraa, zajka1 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    i mene me nema bas radi sekiracii. sto pati preprocitav sto mi pisa alisijad za rezultatite ama pak me jade :( denes koga staviv flazil automatski osetiv peckanje dole...dali leci dali ne...skroz sum zagrizena.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Диги немој мила ништо да се сеќираш, флажилот се такви, малце гадни. Без грижи ;)

Вингс, ајде чекај искуства па ќе знаеш за своето ;) За количката мислам дека ни е полн погодок, ќе видиме здравје за месец дена ;)

Уф што се радувам, нит паника осеќам нит ништо. Себројат деновите, од утре 33та недела :D

На kjukli, DigY, Saraa и 3 други им се допаѓа ова.
  9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ajde mami vie sto ocekuvate vtoro bebence da ve prqsam, gi krevate li vo race maleckite. Moevo e 11 meseci, uste ne e proodeno, i stom dojdam od rabota samo vo race kaj mene saka. Jas gledam da go igram, da go patkam, ama nekogas ne mi uspeva nikako, mora vo race.
    A i mnogu se uplasiv be, kako ke se snajdam sama so dve mali decinja. Mm mi pomaga, ama toa e tolku malku sto ne se ni primetuva.
    Uste ne sum bila na ginekolog, rano e, barem da vlezam vo 5ta nedela.
    I ne sum raat, bas koga sum ostanala trudna malovo mi fati sipanici, jas imam prelezano, ama me fatibstrav za bebcevo, da ne mu nastetat deka bas vo periodot na zacnuvanje bese.

10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Прво честитки и со лесно бременоста. Знам како ти е, син ми е 8 месеци, јас 19+5 бремена, здравје ни 13 месеци нема да бидат разлика. Малово го кревам, си играм со него, го дојам, често и заборавам дека сум бремена. Сигурно на почеток нема да биде лесно со две бебиња, но заедно ќе растат после. Не се плаши, знам дека илјадници прашалници ти се вртат во глава, но доколку бременоста е нормална без ризици нема потреба од паника. Уживај си со едното на стомак, а другото во стомак :inlove:

На kjukli, zajka1, wings и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.706
    Здраво мамичкии... ние денес бевме на фетално ехо (за срцето) и фала богу се е во ред... Бебуш си расте, клоца, и како што имам киселини сигурнo ќе има голема коса :emo: Јас сум супер, како што сум слаба, изгледам како топка да имам голтнато :rofl: веќе 25 недела терам, како вчера да беше кога дознав... Честитки до сите новопријавени трудници, и со лесно на оние кои наскоро треба да си се олеснат :hug:

На only44you, Lorins и S.Snezana им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Јас мислам да бидете упорни и да инсистирате да не кревате батковци и дадички многу многу. Бременоста е кратка и треба да се мисли и што потоа, со две во раце е претешко да се издржи. Вака ќе си се научите од старт дека тој/таа е голем/а и сега треба да чекаме бепче. Мое мислење, може и не сум во право.

Тетки трк во тема колички, мама става слики од количката на Матко :D

На zajka1 и DigY им се допаѓа ова.
  13. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Jas bev 12+1 I na skrining mi kaza doktorkata deka e masko, ako e svrteno kako so treba moze I ke ti kazat kakvo e.

@zeka jas I ti izgleda zaedno ke setame niz Kavadarci so bebusite ;)

На Majli.15 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Ох, се надевам дека е се ок. Ипак пак ќе идам до кај матичниот да видам шо ќе каже. Фала ти многу за поддршката

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @AngelOfArh a pred 12ta antibiotik od tipot na sumamed/eritromicin stetno e ? deka sumamedot go smetaat za taka najjak. toa me plasi :/

16. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Мојот доктор пред еден месец ми закажа скрининг приска.. И сега кога бев ме праша кога имам закажано.. На 28 март, ама јас ке сум 14 недела и вика... Oooo добро ај ке стигнеш...Што мислите вие доцна ли е со оглед на тоа дека прв скрининг се прави од 11 до 13 недела??

17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Еве сум јас,кооонечно го видов бебули,конечно е свртено со главчето надоле,не е веќе карлично и многу се израдував.ама е многу високо горе и докторот вика вака уште долго ќе терам и затоа изгледа ми се јаките киселини последно време.До петок треба да идам за д-димери и хемостаза да испитам,се надевам добро ќе биде и од среда одам во Чаир на контроли.Многу сум возбудена,ми се ближи полека времето :)
    И да,конечно прекинувам со Утрогестанот,заминува во историјата :D
    Имајте убава вечер :hug:

На Saraa, TheSecret, Sunshine_1979 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gerbera.tm

gerbera.tm Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    363
    Здраво на сите :) Едно прашање до оние што затруднеле со инвитро. Дали приевте естрофем и дали ви ја намалија дозата откако се констатира бременост. Поздрав :l:

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    @DigY do 12та недела завршува органогенезата и потоа не е штетно за бебушко. Така да затоа докторот ти одложил атб. Не се сеќирај ;)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.