Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мамички ту би, крварење на непца, ама обилно, со најмека четка мијам и пак крварат ко кокошка да ми е заклана во уста. Со Курапроксот не крвареа ама прескапа ми е, башка поскапено се скоро 50%,користам лакалут сензитив анд рипеар, ама не помага. Сте успеале да се спасите?

anetkicka likes this.
  2. A&Z

A&Z Истакнат член

Go namaluvaat

3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Jas do pred nekoj den baagi krvarev, ushte od prvata upotreba na lakalut aktiv nemam ni kapka krv duri se zachudiv.. Probaj :)

Nie si ja terame 40ta nedela eve od denes, bebushov inaet tera toa chudo.. Aber si nemame, imam nekoe predchuvstvo ama aj ke vidime shto ke bide dali sum baba Vangja ili ne :D Kje bide denovive vekje mora da bide ke ima kjotek :P

Saraa, S.Snezana, DigY and 2 others like this.
  4. gerbera.tm

gerbera.tm Истакнат член

Фала ти на одговорот :) Сестрата по тел. ми кажа да го намалам, па јас малку се зачудив, ама изгледа така е за сите.

5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Konsultiraj se so tvojot lekar za inekciite PROLUTEX , jas gi primav i ja zadrzav bremenosta, toa e vo momentov najcistiot progesteron sto go ima vo zemjava, za zal i skapicok, ne e so prodolzeno dejstvo deluva vo rok od 24 casa se bockas sekoj den, mene mi izleze nepredviden trosok otprilika 500 den e edna ampula ama vredese, i doktorot mi rece znam mnogu se ama snajdi se mi vika 15 tina dena zosto podobar progesteron amin ;) vredi da zbornis i izvestime, neka ti pomognat kako i mene (fingers)

Saraa likes this.
  6. Wanna.be.mum

Do den sme isto jas utre ja pocnuvam 33 ;) ke se brkame

7. Wanna.be.mum

Priska do 13+5 se pravi, taka da ok si :)

8. bella24

bella24 Истакнат член

Мамички ич не сме зборнале за тоа кој каква крема мачка на стомачето, јас немам стрии на стомакот иако сум склона имам неколку одзади уште од средно, но ми се појавиа по 3.4 така дебелки црвени линии на градите,но ако што е тука е, а и искррно ги прерипував при мачкање а и јас не знам зошто :) инаку се мачкам од кај 14,15 недела редовно со lea mammaпротив стрии после продолжив со витаминската крема на бекутан еве 2ро паковање почнав оа ќе видиме натака дали ќе пукне или не ☺

9. Smizzy

Smizzy Популарен член

Во првата бременост се мачкав и поминав без ниту една стриичка на стомак (а склона сум на пукање и плус генетиката не е на моја страна) арно ама заборавав да ги мачкам градите и буквално преку ноќ испукаа цели, сега ми се избледени стриите но кожата е истегната :(
    Сега уште немам почнато со креми, чекам да помине контролата утре па ќе почнам време е веќе.

10. Kitten

Kitten Форумски идол

Може да се умешам? Дигам два прста, зашто цел живот сум во борба со овие работи :)
    Купи си Paradontax паста, малце поскапа ама ќе престане крварењето за една недела. Незнам колку е Курапрокс, оваа е околу 180-200ден. И обавезно до крај на бременоста посети забар да ти исчистат забен камен и џепови.

AngelOfArh and DigY like this.
  11. Stasija

Stasija Популарен член

Se mackam sekoe sabajle i vecer, so krem sto mi nabavile od stranstvo Palmers , 24 nedela uste dobro se drzam nitu edna se nema pojaveno, mada raste zabrzano stomace, a ima uste dosta do kraj taka da gi cekam kaj i da e :)

12. Wanna.be.mum

Kokosovo maslo, kozata kako svila, nema poubavo :) samo da e organsko i za bebus posle e super ;)

MaLeCkO :) and TheSecret like this.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

само да ве утешам испукав кога ми помина терминот значи надносив 16дена над термина и тогаш испукав и отоци добив али ок се за бебуш нели :P:*

14. Abeja

Abeja Популарен член

Јас приметив така со моето апаратче и открив финта, извади ги батериите и стопли ги меѓу раце и апаратчето нагреј го, ќе проработи. И јас имав такви случаи кога апаратчето покажуваше Low, обично наутро кога стои во ладна просторија, си трошев по неколку ленти за џабе.

alisijad likes this.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Ајде јас ќе ти одговорам на првиот дел од прашањето. Евр сум влезена во 9 месец веќе. Забременив кога син ми имаше 13 месеци. Првите 3-4 месеци буквално немав помош ни од мм, Дење-ноќе сама. А тогаш мачнини, хронични дремки... Кревањето во раце - неизбежно.
    Во текот на цела бременост го кревам во раце и да не се подречам досега сум немала никаков проблем. Гледам кога мора да се крева да ги ангажирам претежно мускулите на рацете, да не паѓа теретот на стомакот.
    Секогаш кога имаш шанса друг да го крене детето, штеди се ти.
    За снаоѓање...и јас не знам како ќе ме биде. Ќе најдам некој да ми помага оти јас баш сега откако ќе се породам ќе бидам до есен буквално без никаква помош (мм работи до есен надвор од дома, претежно во странство).
    Сега уште малку ќе се породам, па ќе ти кажам како се снаоѓам со две мали деца :)

Со лесно да си ја износиш бременоста.

S.Snezana and Smizzy like this.
  16. DigY

DigY Популарен член

paradontax pomaga :* mene skroz mi se povlece

Sunshine_1979, bella24 and AngelOfArh like this.
  17. only44you

only44you Популарен член

Добро утро мамички....

Ви се има ли случувано да ги сонувате вашите бебчиња ?

Lorins and S.Snezana like this.
  18. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Da :?:

Lorins, only44you and zuto like this.
  19. Narcis789

Narcis789 Активен член

jas vo 13ta nedela trebase da pijam antibiotik radi ureaplazma bese osetliva na sumamed i na eritromicin
    jas posto eritromicin neam pieno sakav sumamed no i mojata doktorka i na klinika mi rekoa nemoze bidejki toj se daval duri po 20ta nedela
    mn. bil pojak i go piev eritromicinot
    a za nego neznam od koga najrano smee da se pie obicno antibiotici ne se preporacuvaat do 12ta

DigY likes this.
  20. Lorins

Lorins Популарен член

Јас иако слаба сум мн склона на стрии, инаку се мачкам со детска витаминска крема помешана со АД капки, ова по препорака од другарка која е мн склона кон стрии, но не и се појавила. Имам слушано и мн убави работи и за кокосовото масло, но како што кажа @Wanna.be.mum само да е органско.

Мн ранобудна :) И мене да ;)

only44you likes this.