Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. wings

wings Популарен член

Добро утро мами.
    Да ве поздравам сите и да си се пожалам негде.
    Официјално од ноќеска спиење на стомак јок,смета како на перниче да сум легнала. Проблемот е што воопшто не спиев,цела ноќ превртувања,незнам јас другачие да спијам:(
    Ќе се навикнам брзо? Како беше кај вас? Кома сум од сабајле, едвај гледам...не е фер;(

2. only44you

only44you Популарен член

@Lorins мила толку ми е мене спиењето.... Во 7.00 секој ден сум будна , не можам повеќе да спијам .... А инаку сум ептен голема спанка, но еве сега во бременоста рано се будам .....

Lorins likes this.
  3. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Dobro utro mamicki deneska se razbudiv so bolki vo dolniot del na stomskot i osejkam kako da se tegne i cuka nesto dali e normalno ?

4. Lorins

Lorins Популарен член

Чим сега толку, после со бебуш плус...бетар. Ама ај веќе ќе бидиш навикната или ќе се погоди некое мирничко ;)
    Јас стандард, од 8-9 часот станата сум и пред бременост и сега.

only44you and S.Snezana like this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

[QUE="wings, post: 2745112, member: 36261"]Добро утро мами.
    Да ве поздравам сите и да си се пожалам негде.
    Официјално од ноќеска спиење на стомак јок,смета како на перниче да сум легнала. Проблемот е што воопшто не спиев,цела ноќ превртувања,незнам јас другачие да спијам:(
    Ќе се навикнам брзо? Како беше кај вас? Кома сум од сабајле, едвај гледам...не е фер;([/QUOTE]
    Цел живот спијам само на стомак ко ѕвезда некоја, сега спијам настрана и се ме боли и дур се навикнам не спиев ама тоа е. Еве во 8ми почнав и да не се будам кога се превртувам. Тоа е :)

Добро утро и од мене. Фала ви на советите за забите, ќе земам парадонтакс да пробам а и ќе се вратам на курапрокс четка, скапа не скапа тоа е. Ние синоќа со количката на синко се занимававме, па и сутлијач почастивме ама никој не дојде :( Родниниве овде не ни се многу воодушевени околу спремањето а другите ни се далеку. Ич не се замарам, битно ние сме среќни :D

wings and DigY like this.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@AngelOfArh иди на забар,најдобро ќе ти помине ако ти ги издренираат непцата.Јас цела бременост идам за дренирање а последниве два месеци секоја втора недела и ми се смири и болка и крварење и оток.Инаку ни паста ни ништо не ми помагаше дома.Сега на крај се поосетливи непцата и затоа толку ти крварат.
    Ќе се навикнеш брзо,ич д ане се секираш,па после ќе спиеш ко бајче.И јас секогаш спиев само на стомак и тешко ми беше првиот месец ама сега немам гајле,само на лева страна ми е згодно да спијам и немам гајле,не се будам по цела ноќ :) Ако не ти се гади од кафенце напиј се едно и пиј повеќе течности,одма ќе те освестат ко нова ќе бидеш ;)
    Јас наспана,со позитивна енергија денес,убаво се осеќам.Времево малку ме нервира што е многу ладно и цело време што врне,неможам да шетам повеќе ама добро,и тоа ќе помине.
    Го почнав денот со :coffee: Ај убав ден да имате :sun::hug:

7. only44you

only44you Популарен член

И јас така си се тешам :) Си велам , барем ќе сум навикната да станувам рано и да не спијам ко топ, ко што инаку правам :lol:

Поздравче :*

S.Snezana and Lorins like this.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

Дoбрo утрo и oд мене :) ние рaнo стaнaвме бев кaј мaтичнaтa, oсеќaв притисoк и нештo чуднo кaј вaгинaлниoт oтвoр. Ме виде нa ехo и мaнуелнo сo прсти ме прегледa се е дoбрo, се исплaшив дa не сум се oтвoрилa, веќе се стрaвoви, се нештo искaчa не сум рaaт ;(

only44you likes this.
  9. only44you

only44you Популарен член

Душичке не грижи се ....и јас имав такво чувство минатата недела и исто бев на лекар, но се беше во ред. И јас оваа бременост ја минувам се во стравови и потполно те разбирам како ти е. Но мораме да издржиме, тука си сме една за друга да си се бодриме и тешиме :*

Lorins, S.Snezana and alisijad like this.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Здраво мами, 35 недела сум и како се ближи терминот се повеќе паника ме фаќа. Дали некој има искуство со епидурална анестезија се мислам дали да ја примам бидејки не поднесувам болка а ми е страв и да не утнам нешто од паника. Често имам напад на болка со бубрези поради камчиња велат тука некаде е болката ама пак ми е страв:sweat:. Се решив за порагај во Санте кај др.Кипроска ама и покрај се имам голем страв. Искуства со анестезијата има да сподели некој? Ако се чувствува болката барем да не ја примам искрено и со неа се плашам :|. Имајте убав ден :f:

11. alisijad

alisijad Популарен член

:hug::hug:

only44you likes this.
  12. Dioora

Dioora Истакнат член

Добро утро жени.
    Јас сум катастрофа. Цела здрвена, секоја коска ме боли. Ноќеска ич не спиев убаво. Сврти се на една страна боли, на друга бетер... Кичмата да не зборам. За до вц едвај потпрена на ѕидот отидов. Имав и страшни грчеви и дури помислив, готово се пораѓам.. Вчера бев на цтг и му кажав на докторот дека такви болки имам навечер, ама се смируваат кога ке заспијам. Ми рече дека може да се почетни болки... Сабајлево пак така се осеќам напнато во делот на кичмата.. Ќе видиме како ке тераме денеска. Сите ве поздравувам. :hug:

Saraa likes this.
  13. Верче4

Верче4 Популарен член

Мамички ај препорачајте ми некој добар магнезиум, овој што го пијам јас е на амосвитал 350мг пишува напред на кесичката без шеќер, а сега гледам позади аспартам има и други глупости во него и сакам да го сменам. Некоја од феминките спомна некој магнезиум со витамин ц па ако може да ми кажите како се вика да побарам во аптека. Фала :)

14. eleni27

eleni27 Популарен член

Fala @zuto na sovet, ke cekam da kazes kako so dve mali deca.
    Ova so sipanicive me plasi, nekoj sovet, iskustvo @Annath , bilo koj?

zuto likes this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Штом имаш прележано не се секирај. Имаш антитела, доволно за да го заштитат плодот. Золва ми имаше слична ситуација - кога остана трудна (уште не знаеше) сопругот нејзин фати варичела. Таа има прележано, си роди здраво, право девојче, еве ја, седум години ќе полни. Не се грижи.

S.Snezana and eleni27 like this.
  16. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

zdravo mamicki.......kako ste mie.....kaj mene uzasno kako pominuvaat denovite se potesko i potesko......i so e najstrasno mi najdoja sejker.....i sega sekoj den mora da proveruvam krf....strasno.....dali nekoj ima iskustvo so diabeti i kako go pominal toa pozz... nace sum 29 nedela

17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Моја колешка имаше шекер цела бременост и секој ден се боцкаше по два пати после јадење и запишуваше па тоа го носеше кај докторот и и дадоа диета,секој ден што и по колку треба да јаде и супер помина.

18. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Jas denes ispituvav skrien seker cekam rezultati da vidime

19. zajka1

zajka1 Истакнат член

Mesinja znaete li dali ke ima bebe saem i koga ?

TheSecret likes this.
  20. bella24

bella24 Истакнат член

Јас зимам директ од 375 со ц и б витамин од натурал велт.најубави ни се покажаа. Но си го пијам навечер пред легнување еотрн опушта. А денски знам наутро да се напијам и шумлива таблета од 180мг магнезиум. Ова ептен кога се осеќам отепана и омалаксана не секој ден. Имаче еве не во 32 недела ;)

Верче4 likes this.