Јас пијам магнетранс директ од 375мг, негде околу 370-400 ден мислам дека беше а има 20 кесички внатре,значи скапичок искача ама вероватно е добар,матичниот само тој ми го препорача.
Kaj go zimash tolku skap, jas go zimam za 199 denari, da ne si greshka? Mene mi beshe mnogu ubav, samo od nego mi proagashe ova karlichnovo bockanje, ama mnogu dijarea mi stvarashe i go smeniv za toj od Pharma nova.
Сите се жалите болки во карлица , јајници а мене ме боли коската измегу карлицата кај вагината и малце да подигнам нога ме боли , и на допир незнам ова ми е ново има некој таква болка, значи не кај отворит вагинален туку горе.
Tamu, tamu, toa e karlichnata koska koja se shiri ustvari. Ne, bolka e mal zbor, mislam deka noz mi e zbrcan tamu. Nishto veke ne pomaga. Edvaj chekam da projdat ovie 2 nedeli i da si pochnam vo Sante so kontroli, tamu nekako mi e polesno da prasham, mojov doktor za se vika paracetamolche ili nishto ne e. Moze i poarno taka ama pa ne mozam da se dokazam nekogash.
Ха Хахах лелел ништо чудно грешка да сум, заедно со дабростони,утрогестани и други лекарства го земав и бајаги искочи па така сум врзала цена.ќе купам пак сега и ќе проверам
Јас пијам магнезиум од 250мг 2х1 на витамакс. Некаде околј 270-280 ден мислам дека е, а во паковањњто има 60 таблети. Ме интересира што е тоа аспартам??? Во овој шо го користам не пишува такво нешто во составот.
Значи најверојатно скоро сите го содржат ако знаете некој што не содржи пишете. Фала на сите за одговорите.
Ni se blizi vremeto da bideme zaedno so tato. Da go pogali i toj meseto. Da se raduvame zaedno, eden so drug da si davame podrska. Jas sum se uspala. Prv pat posle dolgo vreme. Se napiv paracatamol za glava, ke mi eksplodirase. Golemiot pritisok visok, maliot nizok. Vo isti moment. I se javiv na doktorkata, neznae sto da kaze. Da cekam vtornik, za glava apce da se napijam. Ne se bunam, ipak e ginekolog. Ne e doktor za hipertenzija vo bremenost. Utre sum na komisija za boleduvanje. Neznam dali ke mi prodolzat, ke vidime.
Малку го закаснив ручекот ама мислам дека тоа нема врска. Денес купив прегназон комплит и испив една таблета после доручекот, кој исто го закаснив, околу 12 беше. И сега пред ручек мерам шеќер, ми испадна 9.3 што е многу, се мислам да не е од таблетите прегназон, во составот не пишува дека содржат јаглехидрати. А гледам и фолната ја содржат 0,8 а се пијат по две дневно, а јас до сега пиев по една фолна од 0,4. Два пати по 0,8 да не е многу? Ги пие ли некој овие таблети?
Магнезиумот се пие само по потреба? Гинеколог ви препорачува од кога да се почни? Јас само витамини пијам и толку, за магнезиум мојава ништо ми нема речено.
Ve citam deka piete magnezium toa go piete po preporaka na ginekolog ili po zelba ? Posto jas pijam samo folna kiselina
И мене ми нема речено за магнезиум, некни пиев три дена по ред магнезиум директ на своја рака затоа што имав големи болки на десната страна од стомакот при нагло вртење и движење. Сега немам болка и не пијам, ама мислам да го прашам на следната контрола дали треба да пијам.
Или апаратчето што е по сигурно не ти е точно или треба утре крв да испуташ, јас прегнензон пиам три месеци па еве последен пат и доста благо изедов пред тој ден да ми земат крв шекерот ми беше 3,75 мислам не повеке од 4така да не е од прегнензон.
Мене ми има кажано само по потреба да се пие, кога имаш грчеви, јас пиев магнезол180 ама ми е слаб а тоа се шумливи и во нив нема шекер ама сега само магнезиум директ300 по потреба.
Јaс кoгa ги пиев Прегнaзoнoт дoпoлнителнo фoлнa не пиев бидејќи јa сoдржaт и фoлнaтa. Рoзевaтa кaпсулa јa пиев нaсaбaјле нa глaднo , a жoлтaтa јa пиев пoсле јaдење пред дa си легнaм.