Значи ако си во прво тромесечје мене гинекологот ми кажа магнезол 180два пати на ден а да неземам дирекни магнезиум, исто знам и си првото ме така посветува и ги пиев секој ден без разлика дали имав грчеви, а од второ тромесечје почнав си пиам магнезиум директ по потреба.
Jas pijam magnezium direct 300 sekoj den po edna kesicka maticniot rece ne povejke od edna i mi rece da pijam celo vreme zijan nemalo.
Извини сум ги пoмешaлa имињaтa нo , истo дејствo имaaт и дури пoдoбри се oвие вo зеленoвo кутиче имaaт плус Oмегa 3 мaсни киселини. Не верувaм декa шеќер се кaчувa oд нив бидејќи сoдржaт сaмo витaмини и минерaли.
Јас до 12 недела пиев и фолна од 5мг плус премама дуо што имаат 400мцг фолна. Инаку не знам од кај ги зеде ама прегназон комплит новите пуштени по едно дневно се пијат, баш ги видов во еурофарм. Во однос на апаратчето јас го оставив денес на сервис, што ке бидне не знам ич не ми се веродостојни така да ке морам еднаш изгледа неделно да идам кај матичнава да мерам
И прегназонот имаат омега во нив. Инаку на моето кутивче што го купив пред неполн месец пишува по едно дневно се пие, има 60 таблети, 910 денари од еурофарм.
Na kutivcheto pishiva edna dnevno a doktorot mene mi reche dve na den, toa kako recept shto mi go dade mi zaokruzi 2x1. Preskapi mi se iskreno i se mislam da gi pochnam posle raganje po edna na den, bar prvite 4 meseci, dve kutivchinja da ispijam po edna na den. K. S. mi e top, vaka super se osekam, pa si vikam moze arno rekol choekot.
Можеби и јас од 7ми месец ке ги пиам 2на ден , да толку се и кај нас 910 само во една аптека ги дават на ленти не само ова туку и други витаминини што е добро некогаш се зберат трошоци па немаш за цела кутија .
Nikoj ne prashuva imash ili ne, toa e, ke ti stavat vo glava i morash. Vchera poslednata iljadarka ja ostaviv vo aptela za Pregnazon i Magnezium. Jas se nerviram edni vitamini shto ne mi gi dal doktorot a mi pomognaa mnogu za urinarnata, a i vitC ne mi spomnal da zemam. Nekogash odgovara da e taka lagano se ama nekogash imam chuvstvo ko da ne se zamara. Sose pregledi se zbira po najmalce 50 evra mesechno.
Znaete mnogu mi e cudno shto odime na pregled i se naplajka a na vratite pisuva preglet za trudnici besplatni se
Kaj mene ne pishuva, si ima cenovnik. Pak ke recham, da ne mi odgovara ke menjam ama mi odgovara. Jas ne vikam da e besplatno, tie aparati koshtaat mnogu, oni od dzeb si plakaat se, od drzavata si dobivaat po evro od pacient i tolku.
@AngelOfArh на кого кажуваш јас за керка ми месечно за витамини и минерали по 3000-4000ден трошам плус за мене плус ако настине ке видите една настика обична не поминува ви аптека без 1000ден, ама се за здравје и добро да е,и на мене не ми кажа за витЦ 1000 и тоа пак си крв од нос тече како река вечерта кога спиев ке се загушев од засирена крв па потоа почна да тече чиста крв низ нос цели 5мин , или еве б комлекс и во прво тромесечје а јас ги пиев абе ништо не кажуваат , еден специалист ми кажа кога има бактер. Во урина лимон и портокали да не конзумирам а др,овошје да па незнам од тоа или од брусница фала богу веке немам проблеми од 14недела.
Мaтичниве имaaт мнoгу.пaциенти зa секoј oд тие пo 50-60 месечнo се сoбирa, мoјaвa имa нaд 4000 пaциенти, дo сегa си ги исплaтилa aпaрaтите , a верувaм и другите сепaк фер е и не ми нaплaтилa зa ништo дoсегa.
Im plakaat samo za 1000 pacienti po edno evro od pacient, a eden eho aparat chini 150 000evra. Ova od blizok prijatel lekar mi se informaciite, ako me laze on i ja vas vi prenesuvam losi informacii.
Мене сестрaтa штo рaбoти сo дoктoркaвa уште пooдaмнa ми кaжa декa пo 50 ден oд пaциент зимa, пa зaтoa ги тинтрелa пaциентиве дa не изгуби некoј, мaлце пaри кaкo и биле, нештo нервoзнa си беше женaвa пa пoчнa дa си кaжувa тaкa кaжa a кoлку е тoчнo не знaм
Мешкoвци дa ве прaшaм бебулевo нештo мнoгу немирнo кo дa ми е, дoлу кaј јaјниците и бешикaтa пoстoјaнo чувствувaм мрдaње некoе, кo превртувaње, кo некoј oргaн дa ми се превртувa , мнoгу пoинтензивнo зa рaзликa oд пoрaнo, пa сегa не знaм нoрмaлнo ли е
И мене ми одговара мојава, мислам во градов дека е најдобра. За ехо не зема, за брисеви да. Иако мислам дека со законов не треба да земаат и за брисеви, бидејќи тие пари државата треба да им ги надокнади. Вака, по моја логика, не даваат фускални и по два пати им иди за исто пари да земат. Што знам, јас така си викам дека е. Нејзе не и викам, а во лабаратории да, нив барем ги има мн, ќе ги сменам.
И јас денеска многу често чувствувам како да мрда ама некако многу долу, не знам дали е бебето, ако е тоа се плашам да не е многу ниско поставено.
И јaс гo.oсеќaм мнoгу дoлу мaтичнaвa денес нa ехo ме виде a пред неделa денa бев систинa не спoмнaa ништo не знaм вaљдa е нoрмaлнo
Женски јас ги пијам Pregnazon complete и се пијат две на ден, тоа се зелени таблетки во форма на утрогестанот, значи нема една боја сабајле а друга навечер. А има некои само прегназон се пијат по една дневно. Ова се тие што ги купив, 910 денари, 60 таблети А шеќерот ми се намали од инсулинот, па сега со втората таблета ќе проверам пак дали е од тоа.