Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Истите се,one a day пишувa, пoрaнo се вaкa беa сегa се one a day.
    FB_IMG_1458156266007.jpg

Last edited: Mar 16, 2016
  2. Abeja

Abeja Популарен член

Па не е иста насловната страна а и пакувањево што го купив е ново, има трајност до крајот на 2017 година, така што не ми се верува еднаш да е две а друг пат едно на ден.
    Еве ги на официјалната страна на HealthAid
    http://www.healthaid.co.uk/pregnancy/Pregnazon-Complete-Capsules

3. anastasijaki

Пa ете сликa ти пoкaжaв :) тaкви имaм, oд еурoфaрм ги зедoв не се кoпијa сигурнo :) и @AngelOfArh истите ги имa сo пo еднo дневнo. А мислaм и @only44you ги имaше. Некa кaжaт и oни.

only44you likes this.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Ако не ти е тешко насликај ја задната страна со составот зашто мене ова ме збунува. Јас веќе испив втора таблета денес.

5. alisijad

alisijad Популарен член

Тие сo две дневнo се стaри, нoвиве пуштени се сo еднo, и јaс ги гледaв вo еурoфaрм пa се премислив и пaк зедoв премaмa дуo. Нa фб стрaнaтa нa health aid се oвие . Амa истите се Абејa не се грижи :)
    FB_IMG_1458158687202.jpg

only44you likes this.
  6. anastasijaki

received_10204684951804193.jpeg

zajka1, Abeja and only44you like this.
  7. only44you

only44you Популарен член

@Abeja и јас мила ги пијам истите и пијам по едно дневно како што пишува на кутијата. Ја прашав јас мојата докторка дали има потреба да пијам по две, но она ми рече дека една таблета дневно е доволно....

8. kristince51

kristince51 Популарен член

anastasijaki likes this.
  9. kristince51

И кај мене е исто тоа ножињата се толку доле толку ниско го чуствуваам а со главчето пак над пупакот ме удира , дури почнав да мокрам помалце несвесно јас прашав гинекологот да не е ниско тој ми кажа нормално е поставено.

S.Snezana and anastasijaki like this.
  10. anastasijaki

Јас сега за сега само долу осекам , мали сме претпоставувам уште за секаде 18+0 сум.

11. Abeja

Abeja Популарен член

Состојките во моиве пишува дека се за две таблети па малку се збунив дека во вашето пакување количината е за една таблета. И јас ќе ги пијам дневно по една, додека не одам на контрола кај ендокринологот да ми каже имаат ли некоја врска со зголемување на шеќерот, зашто денес ми се поремети нешто, се качува до 9 или 10 па од терапијата може да падне и до 4 и помалку.

ninja35 likes this.
  12. kristince51

@Abeja имам другарка која пиеше пре мама капсули и од 6месец почна да отекува и тоа многу и притисок да качува е сега за шекер незнам, беше во систина кај димчев тој и кажал веднаш да престане со било кој витамин што пие дека доволно има таа се и за бебето а плус витамини и штетат и затоа качува притисок таа престана со витамини и до негаде и се регулираше притисокот ама пак малце и беше покачен , сакам да ти кажам дека секој организам различно делува и консултирај се со специалист тој најдобро ке ти каже , јас со првото ништо не пиев освен фолна киселина и магнезиум и тоа кога ми ке ми текнеше па мил Господ фала му имам здраво право дете , ако ти штетат не ги пиј.

Abeja and MADO like this.
  13. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

I jas so Palmers mackav :) Super e! Sega na Hipp mamma zedov, ne e mnogu skapa a preubava mi e, i za lice ja koristam. Mmm kako mirisa, bebesko onaka baska ne e premrsna da ne mozam da se oblecam. :lol:Isto i so neven mackam, mrsnicka e ama ako i na Penaten masloto. Abe se' stavam, ne naednas ama pak. Od 5ta nedela navamu. Eve 36ta ja teram, nemam nisto a mislev ke se napravam slon i odma ke ispukam. Ne znaci deka nema, ne se znae ali da sme zivi i zdravi. Se pravam da ne dojde do toa8-| A gradive so lea mamma lanolinot, omeknuva pa ubavo e mi rekoa pred doenje taman da omeknele.

S.Snezana and only44you like this.
  14. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Ne cini kako sakas reci, maticnite zemaat kapitacija od sekoj pacient mesecno, sto ne e voopsto malku, i zeni sto odat ednas godisno, sto trosok im se, ne e vo red da naplakaat, cenovnik koga si odam vo privatna tamu da.

S.Snezana, only44you and MADO like this.
  15. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Jas petok zakazav vo Sante na pregled, od ova sto ni sleduva, pa ke vidime sto ke kazat. Ti koja nedela stasa, 31 negde ili poveke? :)

AngelOfArh likes this.
  16. DigY

DigY Популарен член

Jas pregnacare plus gi pijam. Super se ama minatiot mesec bea 899 a ovoj 934. Nekako naglo im ripna cenata a mi se svigjaat. Ima za 28 dena vnatre, edna tableta e vitaminite a druga omega3. Po preporaka na doktorot gi zedov.
    P.S Dobro utro meshinja :*

S.Snezana and Lorins like this.
  17. Saraa

Saraa Популарен член

Добро утро мешковци и од мене. Како сте ми како ја минавте ноќта. Јас ноќта си ја преспав речиси цела само еднаш станав за до вц, ама утрово мачнините се тука...уф кога ќе поминат....
    Добро утро @DigY

DigY likes this.
  18. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Dobro utro mamicki kako ste ? Vcera me nemase aktivna na temava posto mi se slucija nekoj raboti sabajle si stanav pojaduvav ispiv tabletkite so trebese da gi pijam posle 1 sat se onesvestiv pa bev na bolnica navaka nataka i mnogu mi e cudno sto imav nizok pritisok a koga mi mereja na ginekolog spoeni pritisocite i poradi toa se onesvestiv krvnata slika sto trebese da ja napravam na 28 mart ja napraviv sabajlevo eve samo sto stignav pa rezultatite ke gi zemam vo 12:00 i vo 12:30 termin imam zakazano vo ginekolog pa ke vidime kako e bebusko :hug:

19. bebence456

bebence456 Истакнат член

Добро утро мамички од денес ке ви се придружам на темава.После три години обиди за второ детенце денес ја видов фамозната втора жар црвена цртка. Сеуште неможам да се соземам.Ве молам да ми каже некој дали е во ред сеуште да имам болки во јајниците како да ке добијам. И кога отприлика би можело да се види нешто на ехо. Поздрав до сите и многу:hug:

Milla989, slobodka, game123 and 18 others like this.
  20. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Prvo neka ti e so srejka mozis da odis na ginekolog vednas i sigurno ke go vidat embrionot jas koga go pravev testot sabajle go napraviv porucek ptidov na ginekolog i trudna 5 nedeli bevv inace bolki i jas imav duri i vo kicmata posle 1 nedela isceznaa tie bolki :)

S.Snezana and bebence456 like this.