Па не е иста насловната страна а и пакувањево што го купив е ново, има трајност до крајот на 2017 година, така што не ми се верува еднаш да е две а друг пат едно на ден. Еве ги на официјалната страна на HealthAid http://www.healthaid.co.uk/pregnancy/Pregnazon-Complete-Capsules
Пa ете сликa ти пoкaжaв тaкви имaм, oд еурoфaрм ги зедoв не се кoпијa сигурнo и @AngelOfArh истите ги имa сo пo еднo дневнo. А мислaм и @only44you ги имaше. Некa кaжaт и oни.
Ако не ти е тешко насликај ја задната страна со составот зашто мене ова ме збунува. Јас веќе испив втора таблета денес.
Тие сo две дневнo се стaри, нoвиве пуштени се сo еднo, и јaс ги гледaв вo еурoфaрм пa се премислив и пaк зедoв премaмa дуo. Нa фб стрaнaтa нa health aid се oвие . Амa истите се Абејa не се грижи
@Abeja и јас мила ги пијам истите и пијам по едно дневно како што пишува на кутијата. Ја прашав јас мојата докторка дали има потреба да пијам по две, но она ми рече дека една таблета дневно е доволно....
И кај мене е исто тоа ножињата се толку доле толку ниско го чуствуваам а со главчето пак над пупакот ме удира , дури почнав да мокрам помалце несвесно јас прашав гинекологот да не е ниско тој ми кажа нормално е поставено.
Состојките во моиве пишува дека се за две таблети па малку се збунив дека во вашето пакување количината е за една таблета. И јас ќе ги пијам дневно по една, додека не одам на контрола кај ендокринологот да ми каже имаат ли некоја врска со зголемување на шеќерот, зашто денес ми се поремети нешто, се качува до 9 или 10 па од терапијата може да падне и до 4 и помалку.
@Abeja имам другарка која пиеше пре мама капсули и од 6месец почна да отекува и тоа многу и притисок да качува е сега за шекер незнам, беше во систина кај димчев тој и кажал веднаш да престане со било кој витамин што пие дека доволно има таа се и за бебето а плус витамини и штетат и затоа качува притисок таа престана со витамини и до негаде и се регулираше притисокот ама пак малце и беше покачен , сакам да ти кажам дека секој организам различно делува и консултирај се со специалист тој најдобро ке ти каже , јас со првото ништо не пиев освен фолна киселина и магнезиум и тоа кога ми ке ми текнеше па мил Господ фала му имам здраво право дете , ако ти штетат не ги пиј.
I jas so Palmers mackav Super e! Sega na Hipp mamma zedov, ne e mnogu skapa a preubava mi e, i za lice ja koristam. Mmm kako mirisa, bebesko onaka baska ne e premrsna da ne mozam da se oblecam. Isto i so neven mackam, mrsnicka e ama ako i na Penaten masloto. Abe se' stavam, ne naednas ama pak. Od 5ta nedela navamu. Eve 36ta ja teram, nemam nisto a mislev ke se napravam slon i odma ke ispukam. Ne znaci deka nema, ne se znae ali da sme zivi i zdravi. Se pravam da ne dojde do toa A gradive so lea mamma lanolinot, omeknuva pa ubavo e mi rekoa pred doenje taman da omeknele.
Ne cini kako sakas reci, maticnite zemaat kapitacija od sekoj pacient mesecno, sto ne e voopsto malku, i zeni sto odat ednas godisno, sto trosok im se, ne e vo red da naplakaat, cenovnik koga si odam vo privatna tamu da.
Jas petok zakazav vo Sante na pregled, od ova sto ni sleduva, pa ke vidime sto ke kazat. Ti koja nedela stasa, 31 negde ili poveke?
Jas pregnacare plus gi pijam. Super se ama minatiot mesec bea 899 a ovoj 934. Nekako naglo im ripna cenata a mi se svigjaat. Ima za 28 dena vnatre, edna tableta e vitaminite a druga omega3. Po preporaka na doktorot gi zedov. P.S Dobro utro meshinja
Добро утро мешковци и од мене. Како сте ми како ја минавте ноќта. Јас ноќта си ја преспав речиси цела само еднаш станав за до вц, ама утрово мачнините се тука...уф кога ќе поминат.... Добро утро @DigY
Dobro utro mamicki kako ste ? Vcera me nemase aktivna na temava posto mi se slucija nekoj raboti sabajle si stanav pojaduvav ispiv tabletkite so trebese da gi pijam posle 1 sat se onesvestiv pa bev na bolnica navaka nataka i mnogu mi e cudno sto imav nizok pritisok a koga mi mereja na ginekolog spoeni pritisocite i poradi toa se onesvestiv krvnata slika sto trebese da ja napravam na 28 mart ja napraviv sabajlevo eve samo sto stignav pa rezultatite ke gi zemam vo 12:00 i vo 12:30 termin imam zakazano vo ginekolog pa ke vidime kako e bebusko
Добро утро мамички од денес ке ви се придружам на темава.После три години обиди за второ детенце денес ја видов фамозната втора жар црвена цртка. Сеуште неможам да се соземам.Ве молам да ми каже некој дали е во ред сеуште да имам болки во јајниците како да ке добијам. И кога отприлика би можело да се види нешто на ехо. Поздрав до сите и многу
Prvo neka ti e so srejka mozis da odis na ginekolog vednas i sigurno ke go vidat embrionot jas koga go pravev testot sabajle go napraviv porucek ptidov na ginekolog i trudna 5 nedeli bevv inace bolki i jas imav duri i vo kicmata posle 1 nedela isceznaa tie bolki