@bebence456 so srekja I so lesno!!! Bolkite ke si gi imas, sabo ne bi trebalo da se tolku jaki. Kolku vreme ti docnese? Najdobro e da si odis na ginekolog pa ke ti kazat sto e I kako e. Jas koga otidov bev od prilika 3-4 nedeli I doktorkata rece deka se gledalo kaj sekoj e individualno. Pozdrav
Требаше да добијам на 13 ти значи 4 дена ми каснеше и да болките се со послаб интензитет и од време на време, не константно.Во секој случај Ти благодарам и се надевам ке се дружиме овде.ПОЗЗ..
Добро утро мешковци и од мене, се разбудивме наспани денес, само уште времево да ни одеше во прилог па да можевме да прошетаме малку на сонце. Ах тоа сонце едвај го чекам, ме убива ова време. @bebence456 добро дојде во темава, имај си убава и лесна бременост
Значи може да закажам веднаш но за утре поручек, затоа што мојот гинеколог работи само среда и петок поручек а другите денови сум на работа од сабајле.Многу ти фала на одговорот и позз.
Ima nekoja konkretno hipp mamma ili edna e, bas ke pobaram, posto sum 24 nedela, a mi ostanale uste dve Palmers. Lanolin od koja apteka zemas na lea mamma? Jas pocnuvam da custvuvam kako mi se rastega kozava, ama seuste e meka i elasticna . Ti uste malce i ke si se guskas so bebence
@kelebeim*** јас 33та терам веќе од вчера За кој доктор се одлучи? Јас за Елма Абдула, презадоволна сум од неа. Бев на консултации само а за две недели ќе одам и на прв преглед, рече од 38ма треба ама ќе се видиме порано. Иначе и јас пијам по две од овие едно дневно, веќе кажав, ама така ми кажаа и така правам. Ама сеа ќе појам по едно, кога така пишува на кутијата што па јас ќе се потресувам.
Edna e na Hipp, puter e vsusnost bela kutija. Ne znaea vo apteka deka postoi, se iznenadija. Od Zegin i lanolinot i Hippot. Mackaj se sto imas, posle da ne ni e krivo! @AngelOfArh Jas za dr. Jegeni se odluciv, i jas sum zadovolna i ke pocnime porano i nie Ubav den mamicki,odime na rabota so sinko pa na joga odrucek.
Честитки и со лесно, ама мој совет да не брзаш, почекај уште барем една недела за да може убаво да се види се, па дури и срцева акција да има, зошто да не. Но сепак, изборот е твој, како сакаш. Од витамини јас пијам фемибион 1, да ги допијам и ќе престанам со мултивитамини. Псвен нив пијам и Омега 3 и магнезиум, и тоа оној на Natural Wealth, таблети се, 100 има во пакување. Пијам по една наутро, ако има потреба и навечер.
Фала на советот мила мислам дека ке го применам, ке се стрпам една недела подобро отколку да мислам после уште недела за срценце. Витаминиве може да ги земам сама или да почекам да ми кажат кога ке одам.ПОЗЗ.
Hello I od mene ,me interesira kolku pati dnevno go cuvstvuvate mrdanjeto na bebco vo 9ti mesec,jas skoroo ic,samo osetam kako stomakot ke mi se ispakne na ednata strana a dvizenjee nikako ne custvuvam
Па дефинитивно помалку. Најчесто го осеќам кога ке легнам на грб и ми се испакнува стомакот таму кај што се ноџињата, се тегне, осеќам буткање.. И кога ика ја осеќам. Мрда да, ама за разлика од осми месец многу помалку.
Moze tvoeto e pogolemo, i nema tolku mesto. Moevo pa ne mozes da go smiris, pogotovo navecer i nasabajle. A za ispaknuvanje isto i mene, od desna strana, tvrdo taka topcesto
И јас ти се приклучувам вчета правев тест и имаше две црти но ке почекам за преглед барем до понеделник.
Ке се дружиме пошто сме ист термин се надевам ке поминиме добро оти уште од сега ми е тешко.инаку ова ми е трета бременост
Како сте мешиња?Јас по сабајле се измалтретирав поштено,бев на трансфузиологија и стоев два саати во чекална,хаос невиден е,среќна сум само што ми е последно боцкање па помина некако.Сега сум ко претепана,преморена од гужви,викање,смрдеа.Плус имаше муабет од докторката:А зошто си дошла сега пред раѓање,немало потреба.Божем јас сама на своја рака си земав упат и си дојдов,се зачудив многу ама ај. Сега малку здивнав,го пијам првото кафенце.Убав ден да имате П.С.Добредојде за новите мешиња во темава,со лесно на сите
Леле колку многу нови мешиња. Јас сакам кога ќе си одам бар три да дојдат на мое место, едната по можност да е @kukla21 а другата @monik55 , не знам зошто ама мислам ќе ми се исполни желбата