Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Со среќа и со убаво да е само. И јас совет како Каталеа ќе ти дадам, да си нагласиш никако вагинално да те прегледуваат. И јас сум надвор од Мк и верувај само преку крв ми потврдија, па секој месед до 8ми месец од бременост на котрола за крв, притисок, железо, а во 22 и 33 недела на ЕХО и толку. Јас се чудев како ве шетаат тооолку во Мк и само пари без потреба ви земаат и ве клукаат со се и сешто. Вашето тело најдобро знае дали е се во ред или не, слушајте си ги инстинктите и немојте на секоја промена да се плашите и да земате медикаменти, освен ако не дај Боже констатираат оти е крајно неопходно. Уживајте си, земајте витамини и фолна киселина уште веднаш, од тоа нема гајле, а значи многу за вашето малечко кое расте во вас.
    На сите со лес

На pepita82, AIT и bittersweet им се допаѓа ова.
  2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    мене само ме интересира дали ако имаш послаб вид може да се деси нешто несакано?

3. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    :) ...Секако дека неможе..Зар си ти единствена мајка со послаб вид?
    Ајде Форко, може да ти се десат нормалните болки на природен пороѓај или пак болките после царскиот..И секако најубавиот момент од твојот живот...Првата глетка и допирот на бебчето твое..Ајде уживај и не се замарај со ништо..Спи и одмарај и уживај во бременоста , после со бебец нема... :)

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    ептен упрпав :) :$ фала ви :*

На danielka0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Еве ме и мене ...Денеска бев на контола и се е во ред со бебето 7 месец сум и бебето има 1.200гр.Она од што најмногу се плашев беше вагата но за среќа овој месец ме израдува не сум здебелена ниту еден грам од претходната контрола повторно сум 94 хехеехх.Има само еден мал проблем а тоа ми е крвната група.Јас сум негативна а мм ми е позитивна па сега треба да примам една инекција и тоа малку ме мачи.Дали некој досега имал вакво искуство :) :*

6. Crnka88

Crnka88 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Благодарам за одговорите.
    Ке почекам понатака па ке отидам на преглед,накај 7 ма недела,а дали можете да ми кажете и за рачунање на бременоста,на 1 јануарни добив последен пат,и како се рачуна 4 недели се месец или,не мие јасно баш тоа,читав и на нет негде пишува 5 недели се месец негде поима немам... |(

7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    и тоа ли има? :) а ако сме двајцата позитивна?

8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.250
    Допаѓања:
    140.560
    Како и за многу други прашања кои се дискутираат тука, и за ова има посебна тема во која може да се прочитаат искуста од други форумџики: bremenost/rh-faktor-i-bremenos-t325/?hilit=резус

9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    По недели се рачуна, ако си добила последен пат на 1 јануари, сега би требало да си 5 недела бремена.
    Ако и двајцата сте позитивни тогаш нема никаква опасност по плодот за разлика од тие со различни RH вредности.

На Crnka88 и Forko им се допаѓа ова.
  10. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Vaginalnoto eho ne mi e problem,brisevite mi se malce nelagodni,ama vaginalniot pregled so raka mi e smrt! Neli mozat da izmislat nekoj drug nacin ili aparat za proverka na toa kolku prsti si otvorena.

11. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416

AКО СЕ И МАЈКАТА И ТАТКОТО + НЕ САМО АКО Е МАЈКАТА НЕГАТИВНА А ТАТКОТО ПОЗИТИВНА

12. itek

itek Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    E vaka jas sum nova na ovoj sajt i mnogu mi se dopagaat raznive temii pa vaka i jas resiv da vi se pridruzam ne znam dali sum na pravata tema ama mi treba vaso mislenje imam 31 god i sum vo brak imam dve prekrasni kerki ednata e 10 a drugata 8 godini a mojot soprug :$ saka da odime na treto odnosno MASKO :) a na mene mi e veke stram bidejki e pominato dosta vreme ve molam me interesira vaso mislenje pozdrav :(

13. dorina31

dorina31 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    здраво итек :) јас не гледам зошто би се срамела напротив треба да си срекна што имаш 2 керки а и можност за 3то детенце :) верувај ти си срекна мајка штом можес да имаш 2 па и 3 деца... и јас имам 31 год но за жал уште неможам да имам ниту едно а камоли пак 3 за мене тоа бии било како на лото да добијам ..децата се богатсво а ти мозеш да си само побогата ;) поздрав

14. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Здраво и од мене , сега за сега не си на правата тема :) ете ако се решиш на 3 то дете ке бидеш ;) зошто да се срамиш ,ако имате услови а се разбира и доволно љубов тогаш не е битно што мислат другите! само што ако не е МАШКО :lol: што вели на тоа маж ти?

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.366
    Допаѓања:
    148.606
    трудници помагајте!
    таман се пофалив дека немам мачнини,тие ме нападнаа.2-3 дена глава не можам да кренам од лошенје.и гладна ми се лоши а најадена ми е тешко како каменја да имам во желудникот.пишете што ви помагало вам.иначе сум 7 недели и2-3 дена.и не се утрински туку целодневни мацнини,за првото не ми беше вака ама сега од кревет не можам да станам.се надевам дека нема да ме пратат цела бременост.

16. hana30

hana30 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    15
    секоја бременост е различна,до 12тата недела ке ти траат мада во некои случаи и нешто подолго,јади помалку но почесто ,чај од ѓумбир многу помага и зелена јаболка,поздрав

17. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    мене најлошо ми беше на станување. Морав прво во кревет да каснам два три крекери и тоа ми беа одма до рака за да немам многу движење. Така малку ми поминуваа утринските мачнини. Во текот на денот помалку јадев и гледав да не се прејадував затоа што :puke: . Сево ова ме држеше до 12 недела после тоа ете и сега немам ништо ни киселини ни желба за одредена храна.

18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.366
    Допаѓања:
    148.606
    денес ми е полесно .ама претходните 2-3 дена ке пукнев.девојчето ми е претпладне на училисте,ке ја задоцнев 2 пати од сто не можев од купатило да излезам.и не повракам само имам страшни нагони,и инаку сум тешка за повраканје.само се надевам дека е минлива состојба и дека нема да бидам јас некој исклучок од правилото за тромесечие.од утре 3 дена сум по цел ден на работа и коски ми се местат како ка издрзам.поздрав и фала за советите.

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    ќе си земеш овошје зеленчук во тебе ќе избегнуваш тешка храна и секогаш имај по некое бонбонче во ташна. Во тој период од 3 месеци до 12 недела организмот треба да се навикне но никако да се остави прегладнет желудникот. Јас повраќав кога бев гладна. инаку ништо страшно со работата јас исто кога бев колку требе трудна работев по 12 саати две недели. Само ќе внимаваш да не се преоптоваруваш и колку што можеш пододмарај доколку нели ти го дозволува работното место тоа.

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528