@Mariangel ја нема нешто овие денови некој знае нешто.Добро утро на сите , честитки за идните мамички.
@kukla21 дојди ти, ехе таман работа Мариангел вчера видов слика се шеткала, не ми личеше ко нејзиноно мангупче да искача
Ooo ima nesto novo ne sum vo tek ne mozam se da isprocitam i svatam. Sega zasega ne odam na vtoro. Ponataka zdravje.
Ajde so srekja na novite. Shto se tiche bolki vo jajnici jas crkav do sedma nedela. isto ko da iam ciklus. ama proagja i toa
Lezam , ama za cudo nekoe potesko mi e koga lezam.... Zemi ti za polovinata kalcium ili magnezium nesto napij se i lezi stranicno... Ako ne pominuva napij se i eden paracetamol..
Како сте мешиња? Јас нареден понеделник треба да закажам скрининг, се ежам кога ќе помислам дека треба да ми земе и брисеви. Најодвратните прегледи во цела бременост ми се тие. Ужас! Приска правевте ли? Јас во првата бременост правев и се беше во ред, ама сега читам многу лоши искуства и се двоумам. Не знам дали да си правам стресови, кога резултатите и така не се веродостојни + тоа имам 29 години па се плашам дека ќе ми излезат "лоши" резултати. Инаку, кај мене ништо ново, мачнини имам се помалку, се надевам дека им се ближи крајот. Овие денови си се мазиме со синко. Крофнето ми порасна, уште малку 2 години. Брои до 10, пее песнички дури и на англиски, сите животни ги знае, од овошје и зеленчук скоро се. Гордост мамина. Кога си легнувам да спијам сум најсреќна и најспокојна. Едното спие покрај мене, другото под срцето мое. Инаку на денешен ден пред 10 години со сопругот ја започнавме нашата љубовна приказна. 10 години љубов, среќа, хармонија и разбирање. 10 години правиме спомени вредни за паметење. Денеска прв пат ќе го оставиме син ми на спиење кај баба и дедо, мама и тато одат на вечера. Како ли ќе биде?! Убав ден женски!
Јaс не прaвев, вo кoнсултaцијa сo дoктoрoт секaкo, и тaкa се е стaтистикa сoсемa непoтребнo.испитувaње спoред мене.
Девојки постојат ли суплементи (како фемибион и тие) ама без да содржат јод? Јас несмеам да внесувам јод, а другите витамини што ги содржат тие супленти незнам колку ги внесувам преку храна.
Немa сите се сo.јoд, и јaс бaрaв без јoд, aмa дoктoркaтa ми рече дo 150мцг мoже дa имa, пoвеќе дa не е, и еве не зaбележувaм дo сегa прoменa нa тсх зaрaди тoa.
Во вторник сум на скриниг кај Димчев и баш ќе го прашам за тоа, а после сум на преглед кај ендокринологот па ќе му спомнам и него. Мора нешто да се прави или да ги пијам посебно сите витамини или незнам
Јас ја правев, не морав, на скринингот мерките беа супер, ама матичната ми рече да ја направам, и така е бесплатно. Покажа низок ризик, а имам 35 години. Не дека имаат врска годините секогаш, повеќе се тие вредностите на одредени параметри во крвта, исто и други фактори како присуство на синдроми во фамилија, претходни бремености, спонтани абортуси и слично... Нема потреба да ја правиш ако не сакаш, ако се добри мерките. @TheSecret Димчев ќе ти каже да не пиеш никакви мултивитамини. Тој претпочита природно само.
Мене ми беше желба како што јас те пречекав на темава,сега ти да ме пречекаш ама малце ке потраат моите испитувања,заради здрава бременост решив све живо и диво да испитувам да дадам некој денар повише во здраството сиротки немаат Ама па затоа тука е @kukla21 која сигурна сум дека кеме пречека и ке бидеме супер тим.
Dobar den mamicki jas eve se vrativ od na ginekolog si go vidov bebceto celo formirano e mu gi vidovme racinjata nozinjata krvta i mokracata se vo red samo zelezoto mi bilo nisko i mi prepisa kapsuli femoglobin 1x1 pred jadenje nautro na 29 ti pak na kontrola i na 1 April skopje treba da odam za da go vidam bebceto na 4D
Добро што јадете девојки, мислам на зеленчук овошје, здрава храна. Јас ич не се хранам здраво, незнам, немам никаква идеја еве на пример денес што би јадела. Месо не јадам исто само мелено цел живот така. Стварно сум загрижена дека бебето ни ги има сите хранливи материи. А и несмеам да пијам суплементи
Мешиња,јас ги земав резултатите и д-димерите се многу намалени ,минатиот пат ми беа 1360 сега ми се 667 и ми олесна ама гледам во резултативе број на тромбоцити ми е 136 а долна граница е од 150.Знаете нешто за намалени тромбоцити?Тек утре од сабајле ќе ги носам резултатите кај докторот ама не сум стрплива.
Moeto meni malce zelencuk mleko po 1 l na den skoro sekoj den ovosje mn i grckam orevi lesnici meso skoro ic mn retko