Ah, koj me terashe kafe da pijam volku kasno Detevo ke zbesne. Me napadnaa i kiselinki, zivotot mi se zgrozi. Ispiv vitaminite, sega samo vodichka do legnuvanje, mislish pa pola den imam, a toa za saat dva ke legnam. Se si mislam vitaminite, plus C-to i brusnicata mi ja otvorija dupkava vo zeludnik, ne bev vaka prethodno Za kivanje i zatnat nos i jas mislam deka e ushte eden simptom od bremenosta. I kaj mene e isto a ne sum nastinata. Za oblekuvanje ne kupuvam veke nishto, imam farmerki, imam koshuli za sega prekrasni, imam nametki i dosta mi e. Jas za po doma nemam shto da oblecham. Helankite tenki mi se, edni trenerki imam samo trudnichki i se mislam da zimam ushte edni sea za mesec dena ili da teram so dolni pizami po doma, kao polabavi a za nadvor po trenerki, koga ne izleguvam de, za do prodavnica samo. Si kupiv koshulche za iskachanje demek ama tnko so nea, vo cicinja ne me sobira Ke se snajdam nekako Sega mangupcheto treba da go doteram za iskachanje od bolnica
Ангел, дај бе ти кажи шо да праам со иседоков....бел е, како млечен ...не ме чеша доле , ама ептен сум испалшена денес , оти ме болеше стомакот како мензис да треба да добијам
I jas imam takov iscedok i bolki i se, ne gledam nikakov problem. Normalno e. Bar za mene vo treto tromrsechje. Miris nema, ne me chesha, nemam maka i ne obrnuvam vnimanie. A bolkite mislam deka se lazni, kaj mene bar, mefakaat navecher ednash nedelno otprilika. Doktorkata shto ke me poraga reche normalno bilo.
Мене ме плаши само тоа што не сум трето тромесечје..... 24+1 сум .... Ги имаше ли ти во овој период сиве овие работи?
Devojki kako ste mi cka, mila, cestita cerkickata, ziva i zdrava, sekogas da se gordeete so malata princeza. Mnogu se izraduvav. Jas slabo sum na forum, edvaj cekam da dojde vtornik. Mislam kako site problemi ke isceznat so pritisokot. Do 160, 170 pocna da se kacuva pritisokot. Ziva i vesela, nasmeana. Cel den iskocena so drustvo. Si doagjam i go merime, taapp ke eksplodira aparatot. Go meram 3 pati dnevno, sabajle, na rucek i vecera. Vodam kalendar, po zahtev na doktorot. Ne pomaga ni terapija, ni limon, ni bilo sto. Kolku sum silna, tolku i se plasam. Ama ke se sredi se. Na kraj se da bide kako sto treba.
@zeka ke bide se, ne se sekiraj. Nie eve si jadime supa od petel Najsrekni sme togas Drugite mami sto li pravat ovaa nok?
Нормално е,мене мисе случуваше истото во тој период од бременоста и докторот го прашував и ми кажа дека е нормално.
Jas se bocnav i sega ke si pravam salata od marula...da go pocastam sinko @zeka mora da se sredi pritisokot,veruvam deka ke ti dadat druga terapija i ke ti ja zgolemat dozata.Stiskam palci mila....za ovie mili dusi vredi i ke se izdrzi se.
јас утре ќе морам да одам на лекар.... Ова вечерва почна да станува жолтеникаво , да ми подмирисува чудно и како да ме пецка..... Би ми зеле и сега брисеви?
Fala devojki Ureoplazmata moze da predizvika predvremen poragjaj. Mora da se sredi. Jas ja imav neodamna. Ispiv edna doza eritromicin i stavav vaginalno tabletki vagisan. Zemavme bris, povtorno ja imase. Posle stavav edna doza poliginah i sega se sredi. Ne grizi se.
Gledam sum ispustila,se izvinuvam,milo mi e sto se poveke ne ima,cestitki do site novi mesinja i lesna bremenost
Добро утре мешковци Денес конечно сонце, па расположението повисоко, а може и да се шетни @bebence456 мило ми е што ни се приклучи, имај лесна бременост @only44you како си денес? Сакав да ве прашам дали некој се депилира на стомак и со што? Јас сакав со крем за депилирање...
Јас имам таков исцедок од сам почеток на бременоста, бел, густ, без мирис. Повремено жолт, па дури и накај кафеаво мава. Брисеви правев, се е негативно, само кандида имам, па се лекувам со канестен. Мислам дека може да ти земат брисеви да провериш за секој случај. Најверојатно не е ништо штом досега не си имала, ама те читам дека си прилично вознемирена. Ќе биде се во ред, не се грижи!