Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Да ти кажам право цела бременост некако сум вознемирена, бидејки почетокот на два пати бев со крварења и наместо да се опуштам јас бременоста ја поминувам со страв.... Сепак ти благодарам за одговорот и за советот , па да видиме денес како ќе биде.....

@Lorins мила, денес како подобра да сум , синоќа се наспав конечно убаво се одморив, денес сонце убав ден , па и тоа ми дава некако позитивна енергија ... Ти благодарам од срце што ме мислиш :)

MADO, Annath and Lorins like this.
  2. Lorins

Lorins Популарен член

Ти посакувам да е се во ред :*
    И се надевам веќе нема да имаш проблемчиња, кои што ќе ти го реметат овај убав период. :hug:

only44you and S.Snezana like this.
  3. bebence456

bebence456 Истакнат член

Здраво мамички, како сте денес, јас решив да ве послушам и ке одам другата недела на гинеколог , во среда здравје. Нонстоп ми се спие и ми се поврака, но не повракам.Неможам точно да се сетам за првата бременост дали беше така одамна беше пред 10 год. И имам тапа болка во јајниците која се надевам е нормална првите недели. Толку за сега од мене Позз и :hug::hug::hug::hug:до сите.

Kristula, S.Snezana and Lorins like this.
  4. Kristula

Kristula Истакнат член

Odamna ne sum pisala. Tolku mi e loso zeni...znaci ova e nesto strasho. Non stop povrakam. Od sabajle do vecer. Ke zaspijam, se budam za povrakanje. Zemav odmor. Ama ne ja biva rabotava. Od ponedelnik ako uspeam kaj maticniot da otvoram boleduvanje, dobro ke bide. Sto da pravam? Ni vodata ne ja zadrzuvam, za jadenje da ne zboram. Nemam sila. Do koga vaka :'( ?

5. only44you

only44you Популарен член

Sekoja bremenost si e individualna sama po sebe ... Eve na primer jas teram 25-ta nedela veke i uste mi e loso , posebno posle jadenje ... A ima trudnici koi sto ako ne im raste stomakot ne ni primetuvaat so nesto deka se bremeni... Sestra mi so dvete decinja do kraj povrakjase i vodata sto ja pisese ja povrakjase, pa i na porogjaj odese , namestena i na boks veke za ragjanje , ona povrakjase... Kaj site e razlicno znaci mila, a nam ne ni preostanuva nisto drugo, osven da se prilagoduvame na novonastanatata situacija i da istrpime se za ovie prekrasni bebenca koi gi so dusa i srce gi ocekuvame ... Ti posakuvam se najubavo i so lesno :*

Kristula, S.Snezana and zajka1 like this.
  6. Dioora

Dioora Истакнат член

Добро утро женички,
    Јас да ви кажам супер сме со бебушка, абер немаме за искачање. Некни кога се жалев на болки, желудникот изгледа било, од киселините најверојатно. Престанав да пијам турско кафе и одма поарно ми е овие два дена. Нормално спијам, ниту кичма ме боли, ни ништо. Само ми се јаде како да ми е дупнат желудникот. Благо, солено, кисело... По 1000 идеи ми текнуваат во рок од 1 минута :)
    Поздрав до сите и уживајте во сонцето денес.:hug:

S.Snezana, Lorins, only44you and 2 others like this.
  7. Adina

Adina Популарен член

Mamicki dobar den vi posakuvam :* :* Neka mi pise nekoja mama prilepcanka lp ve molam, da se iskonsultiram nesto, da ne ja polnime temava so off topic :D Ve gushkam site do edna

happylinda and Lorins like this.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Ај да се самоцитирам...Никој ништо не знае за намалени тромбоцити?Се што отворив ме плаши па ако има некоја со искуство вакво или да знае нешто повеќе за намалени тромбоцити нека пише.

9. bokace

bokace Популарен член

Консултирај се со доктор, една роднина во деветиот месец и се намалија тромбоцитите и од Чаир отиде во Гак. Таму примаше плазма со крв и инекции за да и се покачат за да може да ја породат, но кај неа беа паднати до 80.
    Кога се покачија во 39 недела и некој ден со провокација ја породија.
    Не се плаши не се многу паднати кај тебе, но ете да знаеш има решение и за тоа. :*

10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се консултирав со матичниот,ми рече да пијам секој ден витамин ц (пливит ц од 500) по 5 апчиња одеднаш да ги растварам во чај 10 дена.Мене сега ми се намалиле,инаку пред еден месец ми беа во граници на нормала.Ми рече дека не е страшно ама малку ми прпа пошто сум од утре влагам во 35-та недела,при крај сум.
    Како и да е,фала ти многу за одговорот :)

Annath and bokace like this.
  11. DigY

DigY Популарен член

bev na lekar i moram najinteresniot del da vi go kazam. dur cekav vo sestrinska za.krv da mi zemat dojde trudnica za porod i ja staija na aparat. koa mi se zalosi sum go fatila doktorot za raka i vikam ja carski ke odam :D :D

12. Lorins

Lorins Популарен член

Јас сум од пп, нз зш, но не можам да ти пишам лп...

13. happylinda

happylinda Активен член

@Adina i jas sum od pp, nemozam da ti pustam poraka, dali e do mene ili od tvoja strana nz

14. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Bevme denes na prvo ctg, da ne ne' mislite :) Za 10tina dena povtorno..mnogu znaci mrdase bebuska duri lezev, dali deka sonce me mavase vo stomak i tie senka nesto mu drzea, ne znam:D 37 ma sme, a ne se osekam taka voopsto. Uste malceee :))) Kako vcera da bese koga mi kazaa 'aaaaa daaaa, bremena si' :inlove: hihi

Lele kolku e ubav denov:f: Ima nekoja plan za vikendov? :*: Gushkii mamitiiii

zajka1, Asiana, Stasija and 6 others like this.
  15. Saraa

Saraa Популарен член

Zdravo feminki I od mene, navistina ubav e denov, nekako sonceto ne razvedruva I polni so pozitivna energija. Nie si stignavme doma, malku promena ke imam ke imam I poveke luge okolu mene pa pobrzo ke minuvaat denovite.
    Pozdrav :)

zajka1, kelebeim***, Lorins and 2 others like this.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ti ne si ti koga si gladen, so site se iskarav i na kraj zemav se najadov pa se izvinuvav na site. Ke slabeeme koga ke dojde vreme, do togash vozi mishko, ke gneteme ko ludi :P

Abe i vashite se tabietlii, da ne stavam raka na stomak, odma se buni. Zverka moja dzidzana, mnogu si e aktiven mashala :D

Saraa, zajka1, kelebeim*** and 2 others like this.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@AngelOfArh само кога сум сита сум расположена и насмеана,инаку бегаат сите од мене што подалеку :D А за слабеење не му ја мислам јас,кога ќе дојдат бебушите ќе се стопиме поштено,шланг ќе бидеме :)
    П.С.Кога ставам рака на стомак добивам натртено гзе у истата секунда или јако клоцање,ме брка одма :D

zajka1, Lorins, Saraa and 1 other person like this.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Mojov mangup mal kloca so toa nodzinjata. Mu smeta neshto. Na tatko mu tabietlija, nishto ne smee da ima vrz nego koga spie. Pochna da me budi navevher ako sum se svrtela na desno, nejke da chue na desno spienje. Ll

S.Snezana and Saraa like this.
  19. macunka

macunka Истакнат член

AngelOfArh само на лево спиете, јас па се будам неколку пати заспана на грб, си викам да не штети, ама тешко ми е само на лева, па си се менувам и на десна страна. Инаку 32+5 сум

Lorins likes this.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Pa najdobro e na leva, na grb do skoro mozev sega ne mozam, me gushi. Mora da menjam, se zdrvuvam samo na lebo, me boli ushnata shkolka od tolku shto pritiska se na levo.