Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. zuto

zuto Форумски идол

Не сум баш во тек што сте муабетеле скоро, немав време да ве читнам, се надевам ќе ми простите.

Денеска бев на последниот преглед кај матичната, момата се криеше на ехото со рака преку лицето, не сакаше да ја сликаат. Тежи околу 2700, ми рекоа мала била.
    Ги направив и последните брисеви и чекам резултати сега. Докторката ми виде циста која најверојатно ми е од првиот пораѓај, а досега никој не ми спомнал за тоа :o

Гледам март полека се празни, честитки до мајките тазе породени и со лесно на идните.

Last edited: Mar 18, 2016
    Saraa, Lorins, joy1 and 3 others like this.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Lele stvarno, si odat popoleka martovsko aprilskite bebinja a na red se nashite aprilsko majski :D

Ja da vi kazam denes na site se pozaliv kolku mi e dosadno :P grrrr.... Jadev pred dva chasa i voala, veke pochnuvamda kriziram, ama ovoj pat ke pochekam mm da si dojde od trchanje pa ke jjademe :D

Lorins and zeka like this.
  3. zeka

zeka Популарен член

Jas dosega samo na leva strana spijam, na desna nemozam. Na grb nemozam, odma pocnuva da me boli.

Doktorkata mi ja zgolemi dozata na utrogestan, povtorno pocna da me boli postojano stomak, mnogu jaki bolki. Vcera me pregleda , se bese vo red.

Angel, se zaljubiv vo kolickata. Postojano ja gledam. Zasega moj favorit. Zdravje ke videme. Ima uste mnogu vreme, sega ke pomine. :)

4. eleni27

eleni27 Популарен член

I jas so .alovo vo treto tromesecie imav ist takov iscedok bez miris i svrab i maticnata me rasprati po krvni sliki i plus proverka na crp. Imav pokaceni leukociti i ispiv edna doza eritromicin, ama leukocitite skoro i da ne se namalija. Koga se porodiv mi kazaa deka plodovaata voda mi bila zamatena i od toa bil iscedokot. Maloto sreka nemase nisto 4 dena bevme vo bolnica i dvajcata primivme antibiotik i sega si se guskame po doma i si cekame da ni se rodi bato ili dada, ke vidime :D
    Zborot mi bese, napravete krvna slika, zasto dosadno e vo bolnica 4 dena :^)

zajka1 likes this.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Ти честитам,незнаеш колку се израдував:l::hug:

6. Dioora

Dioora Истакнат член

Мајки, да ве прашам нешто. Следново цтг докторот ми рече дека ке ме прегледа вагинално. Незнам зашто ама баш ми е страв. Боли ли тоа? Ке проверува дали сум отворена? Ај поискусните нека ми одговорат. Чудна работа ама од таа проверка повеќе се плашам од пораѓајот. :)

7. butterfly*

butterfly* Популарен член

Mesinja neznam dali kaj site e vaka no denes na rabota pominav so bolki vo stomak pod rebra i kaj jajnici,vo noze,vo grb,polovina.Vlegov vo 16nedela i se zgolemija bolkite i pospanosta,kaj vas kako e :hug:

8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Не дека боли, ама е многу непријатно. На крајот на бременоста, па се до породувањето ќе имаш еден куп вагинални прегледи. Тогаш всушност проверуваат дали и колку прсти си отворена. Кратко трае прегледот, па ќе стиснеш заби. :)

9. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

здравооо , извинете вака шо упагам. термин за породување, најомилена тема ми е ... незнам колку можете да ми помогнете ама вака. јас имам 2 различи термини и тие термини не се водат според мојата последна менструација туку според големината на плодот. Мојата последна менструација бесе на 11 јули 2015 г., Потоа на 5 август имав еднодневно кафеав исцедок и незнам тоа како да го објаснам и од тогаш немам ни трага ни глас. Едниот гинеколог ми дава краен датум 05 Мај 2016г, а другиот 16 Мај 2016. Помош?? Ме интересира дали големината на плодот е најпресудна за одредување на термин, нели сите бебиња се со различна тежина?

10. bella24

bella24 Истакнат член

Не може според големината да дава термин сите бебиња се различни.има некои и во редовен термин се раѓаат по 2.500гр не ќе ги чекаат да пораснат уште па да ги родат во ,,48,, недела :) може според големината да ти дадат недела плус минус ради закаснета овулација или должина на циклусот. А вака цел месец не знам баш?? Јас имам термин 12 мај но со последна менст. Од 03.08.2016, а и двете докторки ми рекоа дека термин ми е до 16 мај според големина и според должина на циклус. Дека сум покасно останата не на 12 ден од менст туку на 16ден. Види друго мислење

zuto, kelebeim*** and butterfly* like this.
  11. Smizzy

Smizzy Популарен член

Обично термините според менструација и големина на плодот не се разликуваат драстично, најчесто +/- една недела (доколку е циклусот нормален).
    Мене оваа бременост ме води само по големина на бебето, бидејќи немав менструација.

12. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

I jas od taa proverka poveke se plasam otkolku poragaj. Ufff kakvo e be toa cuvstvo? Ti ide da letnes od stol ili? Mn jezivo go zamisluvam ]:)

13. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Jas pa samo na leva spijam, taka mi kazaa. Desna ne preporacuvale radi kislorod. Ova mene kako sto mi kazaa ama zavisi i postavenosta. Taka da sekoj razlicno. Ete na desna probuvam i se nesto kako da mi trepka(y):?: Aaa vikam ne saka taka!
    A za na grb ne gledam zasto bi stetelo. Jas do pred nekoj den i na stomak spiev, pa eve ne go potisnav;) Denes samo mislev ke mi izlezi od stomak, piev nes kafe i mnogu burno reagirase.
    Arno velite, na hrana i raspolozenie reagiraat i tie dusinja:hug:

macunka likes this.
  14. butterfly*

butterfly* Популарен член

Jas zaspivam na leva a se budam na desna str :)

kelebeim*** likes this.
  15. Dioora

Dioora Истакнат член

Ај штом издржале другите, ќе издржиме и ние :) За да ја запознаам бебушка на се сум спремна веќе. :)

Saraa, zajka1 and kelebeim*** like this.
  16. Smizzy

Smizzy Популарен член

Не е страшно, ниту болно, но е језиво и непријатно. Кратко трае 5 сек и се издржува.

kelebeim*** and Dioora like this.
  17. DigY

DigY Популарен член

Do vcera u 10 veke bev ko zaklana a sega odi zaspij. Ke si dezuram. :D

18. Magis

Magis Истакнат член

И јас имам сличен случај. Последниот циклус ми беше на 27 јули и циклусот ми доаѓа на секој 31 ден, а тие ми ја рачунаат бременоста со последен циклус на 8 август со добивање на секој 28ми ден, што значи разлика во 12 дена. Сега според нивно сметање сум 32н. + 0 дена, а по мој последен циклус би требало да бидам 33н. + 2 дена. Но вака ми пресметаа бидејќи по мој последен циклус кога требаше да бидам 5 недела бремена, мене не ми покажуваше плод и најпрво мислеа дека имам вонматерична бременост, но по една ипол недела се покажа плод во матката и заклучија дека по плод ми одговара нивната пресметка. Така што држи вода и мислењето според големина на плодот, но само во најраниот период на бременоста, бидејќи подоцна плодот според големина и тежина варира различно кај секоја бремена жена :)

zajka1 and Smizzy like this.
  19. Stasija

Stasija Популарен член

Kolku sto slusnav na grb ne trebalo vo pokasni meseci, koga ni se pogolemi mesinja zatoa sto mozeme da potisneme nekoja vena koja sopira dokot na vozduh do bebence. Ja se vrtam i na leva, desna i na grb, sekade epten reagira i se mrda, nestasen e mnogu :)

Miss.Sweet, kelebeim*** and Lorins like this.
  20. Saraa

Saraa Популарен член

Dobro utro dobar den, eve me malku podocna, sinoka dezurav....zaspav okolu dse razbudiv vo 3:37 za vo wc I nemase spienje do 5:30 vo 6:30 vreme mi e za utrogestan pa dodeka zaspav sedum I vo devet fino lepo si se razbudiv.... I nema spienhe poveke...

Inaku spijam na strana na leva polesno mi e deka ako spijam na desna uvstvuvam kako nekade okolu preponot I okolu kolkot mi se sozdava trnenje I nesto kako ladno, pa zatoa preferiram na leva strana.

Pozdrav I ubav soncev den!!!

S.Snezana likes this.