Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Јас цел живот сум спиела на стомак. Кога останав бремена продолжив се додека не почна да расте мешето. Се трудев да спијам на страна ама се будев на стомак. Лева страна е најдобро да, барем така викаат, ама неможеш бре цела ноќ на лева. Особено не во подоцнежните месеци. Ти се здрвува секоја коска. Сами ке си утврдите која положба ви е најудобна на вас бидејки сите сме различни. Мене ми е доста удобно и на грб, а некои трудници воопшто неможат.

На zajka1, Smizzy и S.Snezana им се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мене oдaмнa ме бoлaт кoлкoвите и нa левa и нa деснa стрaнa :( цел живoт нa стoмaк спијaм и.oткaкo сум бременa се нa стрaнa и рaцеве ме бoлaт пoнекoгaш, нa грб не спијaм aмa некoгaш се будaм вo текoт нa нoќтa. Дoктoрoв ми кaжa кaкo е се пoгoлемo бебетo мaткaтa се пoвеќе притискa нa глaвнaтa венa и пoрaди тoa бебетo мoже дa имa пoмaл дoтoк нa кислoрoд , пa зaтoa требa дa се избегнувa спиење нa грб.

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Вака беше кај мене сега со второто бебче, по последна М терминот ми беше на 10.10.2015, а според ехото или големината на бебчето, термин 25.10.2015. Разлика 2 недели од последна М и Ехо, заради касна овулација, всушност сум останала бремена ден, два пред да добијам и така си се водев до крај на бременоста, со таа разлика, 2 недели и апсолутно си беше се во ред на секоја контрола и со бебче и со мене и се породив на 24.10.2015, значи до крај си ја износив ќеркичката и се роди точно 3.000 кг.
    Така да, ете од мое искуство, ти кажувам ич да не се секираш, ако се си е во ред со бебчето, немаш простор за грижи, се ќе биде во ред до крај, сигурна сум :)
    Поздрав и со лесно :*

На Lorins и Smizzy им се допаѓа ова.
  4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ama ic ne e strasno, ic. Ni boli, ni e jezivo. Nema da letnes od stol :D

На kelebeim***, Dioora и Smizzy им се допаѓа ова.
  5. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    4.207
    Мене пa ме бoлеше тaa прoверкa дaли лoш фaт имaше дoктoрoт дaли јa стегнaтa :( вo секoј случaј крaткo трaе.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.935
    Ja si go najdov lekot za bolkite vo sramnata koska, sram ne sram ke si kazam, poishe seks, ko na kutre mine. Za dve nedelivlagam vo 9ti pa i kondomi ke isfrlime i ke uzivame veke do raganje, oti posle ke treba da chekame da zavrshi krvarenje. Budala jas, 7 meseci choekot go isposnuvam, a i sebesi :P E nema veke :D

Da vi kazam vchera od koza ke si letnev od dosada, na site se pozaliv, e denes lakshe se dishe. Ne deka sum so mnogu luge, prosto taka se osekam poubavo :D Utre krech parti, ke ja spremam sobata za coekot moj, pa i on e dushichka, treba da dojde na chisto doma :D Denes ke spremam natenane, alishta, trakatanci, se toa da soberam, utre mm ke krechi. Posle se pushtame vo radna akcija :D

На LadyIvvy, Stasija, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Drushki a od kaj kupuvate shpikozni> Znam deka ima kupishta prodavnici, ama chisto vaka za sovet od kade vi se svigjaat najveke?

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.935
    Baraj turski kvalitet, mene tie mi se najubavi. Vo Gjorche ima edna prodavnica Bebe&Home Teko, kakvi ubavi ima, milina. Ubavi se i vo Loco Croco, vo Wenice, vo Anzi... E ubavi se i od Zara, H&M, C&A... ako nachekash popusti i rasprodazbi ke se snabdish ubavo.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Kazuvajte lek za bolka vo grlo....

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.935
    3 limoni i edno laziche soda, neka izvrie, izedi ja so plastichno laziche penata a so technosta napravi gargara i goltaj. Lek broj 1.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Zdravo mamicki kako ste ? Kako si pominuvate na soncevovo vreme? :)
    Da vi kazam deneska si napolnavme 11 nedeli ama nekako go custvuvam stomakot kako poduen i mnogu me boli dolniot del od stomakot normalno li e toa? A so povrajkanjeto ne mozam nikako da prestanam po cela den sii povrajkam :(
    I cel mesec mi e zatnat nosot dali smeam da koristam kapki nekoi?

Последна измена: 19 март 2016
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Млекo сo прегoрен шеќер и путер, oблoги рaкијa и бибер и пaнтенoл тaблетки зa лижење дoзвoлени се вo бременoст сaмo oвa ми пoмoгнa a мнoгу ме бoлеше :(

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.935
    Kapki samo solen rastvor, nikako od ovie za nos. Ama zatnat nos e normalna rabota mila, taka da ne ti pomaga nishto posebno.

На Majli.15 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Veruvale ili ne, mojot lepotan seushte si se perchi vo stomak :drunk: Koga ke se setam deka edinstven strav mi beshe predvremen poragjaj, a eve sme na prag do termin i nema ni traga od detevo moe..
    Ne ve druzham chesto bidejki sum epten so obvrski vo posledno vreme, ne mi se lutete :P Domakinka zhena de :lol:
    Tuku mnogu sum nervozna denovive, premnogu! Samo se raspravam so nekoj, posebno so mm masta mu ja izvadiv.. Ama namesto i on da mi popushti bar poslednive denovi toj bree go naduval nosot jas edno on pet po mene kako nekoja zhena :@ Zhivci iskinav se nerviram ke puknam.. Aj da si se olesnam da se gushkam so najmiloto drugo ne me interesira (fingers) Drzhete srekja da bidne ushte vecherva :D

На Sunshine_1979, MADO, Saraa и 7 други им се допаѓа ова.
  15. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    Pozdrav mamicki kako ste nie dobri sme denes 15 nedela drugata nedela na kontrolla I da vidime polot edvaj cekam pa zdravje da pocnime da se speemime.koga trebi da pocnam da osetam da mrdi bebeto na koja nedela I bas me interesira kolickata na AngelofArh I jas gledav sega ako mozi da kazete pozdravv

16. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Ista sum so povrakanjeto. Se konsultirav so maticniot, mi rece da zemam apcinja od gjumbir, antimetil se vikaat. Od vcera gi pocnav, i fala bogu vcera vecerta ne povrakav, a eve i denes sum ok. Inaku i jas sum tuka nekade...ako dobro pamtam od ponedelnik sum 10 nedela :) ti posakuvam pobrzo da ti projdat macninite i da sme od tie srekjni koi nema da gi tera do kraj povrakanjeto :hug:

На Majli.15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.935
    Kolichkata e na FreeOn, jas ja zemav na popust vo Gjorche vo Bebe&Home Teko za 15000,vo Loco Croko beshe 16 000 a vo Encimenci 20 000, mnogu ubava i praktichna kolichka ;)

На monik55, Lorins и Mariangel им се допаѓа ова.
  18. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Имам едно прашање. Од пред некој ден имам болки во интимата ( поточно делот што доаѓа одма под стомакот, и надолу накај усните). Докторот вика да правам уринокултура, ама мене ми нема логика некако. Вчера и денеска претерав со шетање и седење и сега ме боли, не можам да одам ;( има некое чаре?

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @kukla21 tebe te chekame jas i bebushot, nema da ispadne dodeka ne dojdesh na moe mesto :P

На zajka1 и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Ovie se slatki macini i mnogu brzo pominuvaat nedelite ne mozam dda poveruvam koga napolniv 11 nedeli a koga samo gi vidov dve crticki na testot inace mi e prvo pa so dusa ja cekam sekoja sledna kontrola a mnogu sum i nestrpliva da si go zemam vo pregratki :hug:

На zajka1, Lorins, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.