Abe vidov i jas sonce denovive si shetnav baagji, ubavo beshe ama se namrshti neshto i mene so toa me namrshti
Јас денов го искористив во чистење и џогирање,испочистив се за вторник,младенците..најблиските ке поминат да го одбележиме денот сега дури се избањав ми олесни. .Наредниот понеделник сум на скрининг тоа и приска арно ама 14+2сум тогаш..незнам како докторот утна со терминот..велат до 13+5 се правело па незнам ке завршиме ли работа или џабе идење до Скопје...
Dobro be mamichki bivashe li da sum tolku baksuz.. Cela bremenost ne se razbolev shto se vika, sega vo 40ta nedela grlo me boli vratot zdrven kako nastinka li e nekoja shto li e ne znam se nerviram aman Shto da pravam dajte nekoj sovet, nekoj priroden lek za grlovo
Iscedi eden limon I vo nego dodaj dve lazicki med, ke promesas ubavo da se soedni medot so limonot ke go ispies I bi trebalo sa ti popusti. Caj od pregoren seker.
Вчерa бaш пишувaв прегoрен шеќер сo млекo и путер, oблoги рaкијa стoпленa сo бибер, и дa видиш некoи тaблетки тaму зa шмукaње кoи се дoзвoлени, тукa јaс пaнтенoл кoристев мнoгу ми.пoмoгнaa.
I mene mi nema logika urinikultura ama ne sme doktori, sto znam ,napravi da ne mu ja mislis, tamu bolkata ne e opasna, odmaraj poveke ko ke te boli podlegni toa teloto odgovara na promeni
Samo limon togas Pominaa nekolku dena bez povrakjanje, bez nagoni za povrakjanje, taman si pomisliv dobro e se resiv denes uzas od sabajle prvo so napraviv se pozdraviv vo toaletot so soljata I sega eve kaj I da e pak ke odam da se druzime. Ke dojde li den da I se skaram konecno...
Здраво мешиња... ви се приклучувам во групава, а и сакам совет зошто ќе се мрднам до утре... Правев тест и е позитиврн, но пред 10 тина дена ми заврши терапијата со фуролин (уринарна бактерија имав)... и денеска читав на нет дека биле строго забранети за бременост, дури и докторот и препорачувал на едната да ја прекине бременоста... не знам што да мислам.....
Neznam kakvi apcinja se toa, najdobro ti e da se konsultiras so lekar, ke vidis sto ke ti kazat. Jas okolu 7-8 nedela se razbolev, se obiduvav so prirodni raboti da se izlecam ama ne odese I piev cefaleksin. Eve veke sum 14 nedela I bebeto do sega e super. Sepak konsultacija so lekar!
Доцна е. Информацијата ти е точна, скринингот се прави најдоцна до 13+5 Види дали може матичниот да ти даде нов упат за порано, нека го откаже овој термин. Јас би ти рекла да одиш на приватно, ако веќе не успееш да закажеш. @Mariangel како си тргнала ти во април ќе родиш! На син ми за 10 дена му е роденден, и јас пред две години овој период едвај чекав да си се олеснам. Овие денови постојано мислам на тој период.
@Jagoda123 bogami i mene ne mi izgleda kako da ke rodam naskoro, mu se zaarni na dechkovo.. A jas sirotka edvaj chekam, na sekoja minimalna bolka se raduvam i chekam da se zasili bolkata ama aber si nemame Neka e zhiv i zdrav, mashala inaet ushte od stomak Vo 8mi mesec mu se ispagjashe i miruvav a sega mu e ubavko toplichko nejke da chue za ispagjanje Za 1vi april ke bide mozhe, da ispadne shegobiec ushte od prviot den
Не се секирај, јас ги пиев по препорака на гинекологот, иако во 13та недела ама ако имаше нешто ќе кажеше докторот. Ти дпомни му на докторот секако и мирна биди си
Cirnav ovde nekoi meshinja imaat pieno Sumamed ama tek 20 nedela. Mene Dr mi rece ako se potvrdi na krv ova so klamidijava t.e. ako e nova, ke treba Sumamed posle 12ta. ima nekoj pieno?