@only44you деновиве се потековме со цедени сокови, цела недела, активирав и соковник и замрзнати овошки и зеленчуковци додавам и уживам секое сабајле во свежо цедено сокче. Таман работа бе па на сам крај да се разболам, штоубаво се држев. Ќе земам калциум да попијам пак, убаво ми беше од него. Синоќа заспав без перницата за доење и се разбудив цела укочена, ми фалеше таа потпора. Затоа еве сеа ја гушнав прво неа @Mariangel .ајде бре твоено инаетливче уште се крие? Да не му текне и на синко да види од твоето да ме мачи и во Мај. Јас сум убедена дека во Април ќе раѓам, да не ме зезне човеков
Se krie i toa bash ubavo si uzhiva chovekot.. Bogami jas bev ubedena deka na 29ti fevruari ke rodam deka prestapna e, pa i plus koga vidov chepot na 28mi deka ispadna vikam ete znaev ama ne sum znaela Od togash teram ushte ej za eden den mi e termin aber nema mojot sinko Kje go nauchi i tvoeto ke vidish, ke ti se zainaeti i tebe vaka
Devojki , tuka sum. Ve citam , samo slabo pisuvam. Me zamati pritisokot. Ednas 160 so 100. Sleden pat 100 so 60 Sega imam tahikardija plus mi eksplodira glava go meram 150 so 70. Neznam sto da pravam. Se molam da dojde samo vtornik da odam vo skopje. Vo mojot grad e gjabe. Si eksperimentiraat.
Dobro utro meshkovci. Nie pieme edno kafe pa go isprakjame tato na rab i odime da primime depo. Se citkame podocna imajte ubav den
Да ве поздравам на кратко. За брисевите не се зафркавате никако, последните не ги прерипувајте. За тој еден ден во ГАК ја чув докторката на две мајки им викаше, кога не сте третирале бактерии на време, сега децата ќе примаат лекови. Ги задржаа дополнително и двете оти децата си ги фатиле бактериите од родилниот канал, оти мајките не правеле брисови. Жално е детенце од 2 дена и 3 кила, да лапа антибиотици во крвта. Така што, одете и проверете. Нема потреба од муабетот дека намерно измислуваат прегледи, сите си се по протокол и следете ги. Плус, се прават у 36 недела, 9 ти месец, кога сите имате екстра секс, а страв ви е од едно стапче за брис. И не боли, ама ичччч. Ке ве читам редовно Ако веќе не сум трудница. И ќе ви пишувам. Ајде нека се полни темава со уште трудници
Трансфузиолог вика дека резултатите се ок,гинекологот ми рече дека се намалени и затоа ми препиша Витамин ц,10 дена по 5 апчиња одеднаш во чај да ги растварам и толку.А на 30-ти влагам во 9-ти,ми рекоа дека веќе нема потреба да се оди на Трансфузиологија.Инаку другите работи се ок,и хемостаза и д-димери.Ќе одам во среда во Чаир кај докторот што ќе ме пораѓа па и со него ќе се консултирам да видам што ќе ми каже А инаку долна граница е од 150 а мене ми се 136
Неможам да издржам од главоболка со неа станвам веќе трет ден , и како морници да ми врват низ цела десна страна ? Чаре
Aj ve molam zenski kazete dali kalcifikatite na postelkata se opasni, malku gi imam mi rece doktorkata, taa ne bese nesto zagrizena, ama sepak..mi e misla, citam znacat stareenje na postelka jas sum 33 nedela , vasi iskustva??
Јас имам и калцификати и лакуни на постелка и два пати бев на трансфузиологија поради тоа ама резултатите се ок и нема место за паника,освен нели тромбоцитите што ми се малку паднати.Јас пиев Аспирин до 33-та недела и после тоа ми ги прекинаа,не се пиело веќе.Штом докторката не ти рекла да одиш да испитуваш значи дека не е страшно,не се оптеретувај ко мене за без потрба,стрес само да си правиш. Инаку,ве читам за брисевите и јас и во првата бременост и сега брисеви ми земаа само во 12-та недела сега вториве не ми ги зимаат.Терам како што ми кажува гинекологот и тоа е тоа.
Fala @ivi1987 jas piev aspirin prvite dva- tri meseci i tolku, mi e krivo poveke sto ne ja rasprasav doktorkata tuku doma mi tekna ))) trombocitite ne ti se mnogu padnati ehee znam i do 70 sto im pagale , isto i mojava maticna brisevi samo vo 12 ta, sega za 2 nedeli toj za streptokoka i tolku, smetam deka i taka e vo red ajde uste malku posle ke razmisluvame kakata koja boja e ))))
Не се секирај за постелката,и без калцификати и лакуни почнува да старее,време и е.Јас сум малку пред тебе,во 35-та влегов и одвај чекам да дојде времето да се породам,После ова убави работи не чекаат,јас одвај чекам да се потсетам
Jas denes bev na 4d. Pregledot pomina odlicno. Bebeto po site standardi e super, nema rizik od daun. Si igrase bezgrizno i srecno, kaj mama. Vo nekolku navrati ne pozdravi so doktorkata. mnogu emocii , ova moze samo da se dozivee. imase nesto megju noze, ama doktorkata vika moze da e bilo nekoe kovce. I ne bese sigurna. Jas do minatata nedela bev popravena 2.5 kg. Sega za edna nedela 3.5 kg. Doktorkata vika gestoza, gi zadrzava tecnostite vo organizamot, otoci. I od toa se kacuva pritisokot.
Зекич а да прашаш магдонос чај дали смееш да пиеш, ем за течностите ем за притисокот. Јас пијам смуди и се спремам за на прес, ќе му купиме на тато и поклон оти утре му е роденден Така да денес ќе шеткаме, убав ќее денов
Ехеееее. слободно бе можеш парацетамол да пиеш.... Јас оти сум голема жена , по два наеднаш пијам од по 500мг, за да има ефект.... Инаку пијам Далерон (парацетамол) и вчера баш главата ме болеше , ми се чинеше дека ке ми прсни од болка, па се напив 2 наеднаш и одма ми помина ....