Добро утроо мами. И мене докторот кај кој сакам да се пораѓам ми кажа да испитам хемостаза и д-димери,сум имала лакуни на постелката,а и бебето ми е поголемо за 3 недели,па и шеќер да сум испитала и на диета да сум,а матичната пред 5 дена ми вика супер си нема потрба да испитуваш ништо,не сакаше да ми даде упат за на трансфузиологија. Стварно не ми е јасно
Moe mislenje e da ne se klukash so paracetamol sekoj den.. Smee da se pie da, ama po potreba odnosno so temperatura nad 37.. Sepak e apche
Abe slobodno napiij se.... nekogas mora, ne se izdrzuva, a i nisto nema da ti bide. Sekako i jas izbegnuvam apcinja, ama koga ne se izdrzuva ke se napijam ...A i paracetamolot voopsto ne e steten vo bremenot, site ginekolozi go prepisuvaat...
Mariangel убаво ти кажа напиј се, подобро птколку да трпиш болка, парацетамолот е еден од ретките апчиња кои се безбедни за трудници и доилки. Но во случаи кога можеш да го избегнеш, пробај прво природно со чаеви, лимони и сл. Сега штом си до повраќање, напиј се да се смириш малце
Кoгa бев нaстинaтa имaв темперaтурa 37.1-2 дoктoрoт ми рече слoбoднo пaрaцетaмoл aкo кaчaм 38 и нaд 38. Зa пoмaлце не гo ни дaвaaт .И мене ме бoли глaвa aмa трпaм , жaл ми е веќе, штo се не пиев уште oвa му фaли
Epa i mene mi e poradi toa, dodeka ne vidam deka mi e zdravo bebevo kosa kubam koga ke se setam deka vo bolnica mi klukaa analgini,ketonali,spasmex vo infuzija, abe shto ushte ne.. Pa i antibiotici nekoi cefaleksin li beshe nemam poim ne se sekjavam vekje Si go zhalam bebchevo se otru od apchinja togash Inaku jas ne rekov deka e shteten paracetamolot vo bremenost, naprotiv kazhav deka e dozvolen ama smetam deka ne treba da se pie radi reda oti me zdobolela malku glavata i ne mozham da istrpam.. Vo sluchajov shtom @fs-fs-fs ti si stignala i do povrakjanje i ne mozhesh da izdrzhish napij si se, mozhe ke ti pomogne.. Poentata mi beshe kolku i da e dozvolen sigurno ne e preporachliv lekov sekoj den pa duri i po dve naednash So nikakva losha namera ne beshe pishano mislenjeto moe
@fs-fs-fs дали го измери притисокот, можеби ти е висок? И јас вчера и завчера имав јаки главоболки ама често го мерев притисокот, висок ми беше 150 со 70 а јас обично имам низок. Вечерта едвај истрпев, не пиев лекови, 17 недела сум ама апче освен магнезиум и витамини не сум се напила сеуште. Наредниот ден маж ми направи таратор со млад лук и тоа јадев плус седнав на тераса да ме фати воздух и сонце. И мислам дека од лукот почна да ми паѓа притисокот, стигна до 120 со 60. Исто и лимонот и бананата се добри за снижување на притисок. Штом ти се повраќа од болки има шанси да ти е висок. Во тој случај не пиј многу вода. Мора да има некоја причина за главоболката, со апче ќе ја потиснеш болката ама причинителот ќе делува.
Ете мојот прв ден од бременоста со плачки, му се јавив на гинекологот ми вика пааа не би требало да е ризик што си пиела антибиотик, ама па мн лошо што кога со зачнала си ја почнала терапијата, најубаво ќе се види дури во 20 недела на 4Д, не можам луѓе ќе се мрднам... каква несреќа во среќа е ова... ќе одам на преглед да видам во 4 очи што ќе ми каже..
Аман бе каков одговор е тоа????? Човек за 20 недели може да се мрдне.... Види ако можеш побарај мислење и од друг доктор...
Сега ми се смири со парацетамолот , инсче беше скоро нормален 116 со 90 иако јас имам низок цела бременост 90-60
Јас пиев антибиотик кога останав трудна флехид според пресметките прво сум забременила после почнав да ги пијам незнаев дека ќе останам бидејќи се трудевме доста време и си реков не сум и испив 7 од 10 . Докторката ми кажа ништо страшно во тој период ништо не се развива кај бебето. Сега сум 20 недела сите испитувања се супер сега ќе одам на скрининг за органите но се е супер знам си осеќам и јас паничев малку на почеток ама се опиштив уживај во бременост гали се и мази се ова е најубав период
i jas sega to a go pravam sekoj den meram.....i treba utre d odam pa ke vidime dali ke mi dadat da stavam insulin....ali prema rezulttite sigurno deka ke moram da se bockam ....uf kolku straf imam od igli se ezam strasno
И јас се плашам од боцкање ама вртам глава,не гледам дур ме боцкаат за било што Ајде,дај Боже да не треба да те боцкаат.
Devojki od koga pak pocna da ne vazi sifrata za trudnici od opst maticen. Jas pred dve nedeli ispituvav krv i urina so upat i sifra od opst maticen vo avicena i ne plativ. Denes pak bev tamu isto so upat od opst i taa mi vika samo od ginikolog vazela i si plativ. Nisto strasno ama pa neka kazat oficijalno da se znae. Inace kako osekate deka bebeto ika? Jas denes ko da osetiv ama neznam dali e toa toa. Vo koja nedela pocna kaj vas da ika?
Фала ти најмногу што одвои време и ми кажа твое позитивно искуство, ми симна дел од тежината и мислите... ти посакувам лесен и мирен остаток од бременоста
Site caevi ne, ajducka ne smee, nane samo umereno posle 7 ic magdonosot ti go predlozi @AngelOfArh bidejki e diuretik, da mocas i taka da podpadne pritisokot, ajde ke vidis utre vo Sk sto ke ti recat, bravo za bebus, samo taka da prodolzi
Epa ti se doblizale maliot i golemiot zatoa gadenje imase, crn caj zenski e ubavini za pritisokot i glavobolki