Zdravo zenicki, sabajle bev da mi zemat krv, bev I na ginekolog za brisevi za na mikrobiologija, me interesira koja e dolnata granica za zelezoto ovoj pat mi e 18 a minatiot pat pred mesec I polovina 28, e sega doktorkata koga mi gi zemase brisevite mi kaza deka sum imala I nekoja infekcija pa mi prepisa nekoja mast, malku se zagriziv, vo mokrakjata pisuva prisustvo na proteini, dosta bakterii, e sega me interesira dali moze da igra nekakva uloga utrogestanot sto go korustam 3*1 na den, vase mislenje molam.
Утрогестанот е прогестерон за задршка на плодот и тој во никој случај неможе да направи инфекција или било што негативно,а со мокрачата нема па никаква поврзаност.
Девојки сте имале покачени холестерол и триглицериди? Не ми се којнае колку покачени но сепак се на граница
ako si od sk u sekoe vr mozes privatno da trknes. i ke vidis kako nema problem da ima za nisto. ne drzi voda toa sto rekla taa. iskreno jas ne sakam zenski ginekolog zosto imam primeteno deka mi zborat vo zavisnost kako se tie raspolozeni.
Тоа не се испитува во бременост зошто вредностите е нормално да се покачени.Незнам зошто ти испитувале.
Па општиот матичен ми ги пичал во упатот. Како и да е и јас си јадам малце повеќе од тоа што треба и јадам повеќе тесто, ама ај воздржи се де
10 дена после породувањето морав да направам крвна слика заради животно осигурување и таму ми покажа покачени вредности. Бидејќи си јадам нездраво и мрсничко се исплашив, али после видов дека во бременост (а очигледно и непосредно после) не се проверуваат. Така да уживај си
Sum imala bakterija vo mokrakjata, mi prepisaa cefaleksin od 500, prethodniot pat nemav nisto vo mokrakjata, I dobro e sto po moja zelba napraviv analizi posle mesec I polovina a ne posle dva meseci kako sto preporacuva mojata maticna doktorka. Ako cekav uste dve nedeli ke si se razvivase bakterijata poveke.
Jas ke ve prasham edno sTramno prashanje zhenichki Tie shto rodile skoro ili tie shto se pri kraj so bremenost da mi kazhete dali chesto kakate? Znachi 4-5 pati vo denot odam vo wc i mi se smachi, a bashka pijam apchinja za zhelezoto namesto zapek mene vo wc samo me tera I aj osven seks kazhete mi neshto kako da si go ubrzam doagjanjeto na malechkovo Da go potsetam deka treba da dojde na svetov veke
Daj Bozhe da e simptom za toa Inaku Dani peshacham i jas epten poslednive dve nedeli, po 2-3km na den obavezno a i po doma si chepkam po neshto ne se zalezhuvam voopshto ama ete nejke deteto
I jas imam chueno deka ide bebco ako odis vo toalet. Duri i imam iskustvo takvo kade sto celo vr imav nagoni duri i koga bev prazna samo sto jas se otvoriv 30 nedeli porano. Taka da Mariangel spremaj se konecno bebco ide
Mene mi bese prvite 3 meseci taka...sega veke skoro 17 Ned I okej sum podobra povrakjam po malce ednas nedelno..