Не, стрии низ цели гради, барем мене така ми се направија, на стомак ништо, ама градите лом, прво црвенки, а после избледеа.
и мене еден период ми беа суви пупките, и градите ме чешаа, сега малце се подсмирија, само си останаа големи и со сменета боја
Lele znaci ne se izdrzuvaat nekoi raboti, neznam na vas kako vi e, ama mene stvarno mi e preku glava, koj dojdi koj dazna deka sum bremena jadi ova, ne jadi ona, ova pij, ona ne pij, dvizi se, ne se dvizi, treba da go jades toa iako si povrakjala od toa pak da go jades. Aman luge znam, svesna sum deka se e toa so dobra namera, ama dajte vi se molam imajte obziri kon mene, zamislete sekoj den se toj muabet, dovolno sum vozrasna I ne sum tvrdoglava toa sto mozam prifakjam, ama sigurno ne e lesno po 5-6 pati vo tekot na denot da povrakjas, I sum zabelezala od nekoi raboti konkretno deka mi e loso, mozebi vo mojata bremenost mojot organizam toa ne go podnesuva. I uste ova leleeee si oslabela, ocite ti propadnale, nemas sjaj, ti treba da se popravas, epa ajde preku glava mi e. Dajte naprajte mi nekoj dr muabet, da smenime tema da zaboravam I jas deka mi e ili mi bilo loso.
Искрено, мене истово ова ми се случуваше во првата бременост.... абе кој стигна ми се изнамеша и соној ми изнакажува и така цело време само со нервози ми поминуваше. Се сеќавам на една случка , излегов од работа со една колешка но доста постара од мене и отидовме да си купиме нешто за доручек , а јас бремена негде 4-5 месец со првото детенце . И земав јас да си купам еден варен ѓеврек и едно јогуртче... И она ми вели.... Немој да јадиш многу, види се колкава си .... А тука до нас се најде еден познаник на мажот ми и тој тоа го слушна и толку непријатно ми падна , што не можам да опишам со зборови и ден денес колку се усрамив и колку ми беше непријатно..... А да не зборам за домашните колку ми се мешаа, посебно мајка ми жива ме изеде...... Ама затоа сега во оваа бременост не дозволувам никој , ама баш никој да ми се меша или било што да ми кажува.... Одма има ставам патент на устите Така да, би ти препорачала да не им дозволуваш да ти се мешаат, зошто кога ке спомнат нешто не можеш бе да не се невираш, ај не нервирај се !!!!! Абе одма плескај ги со збор !!!!!!
Jas mislam deka od nerviranje ke se porodam Mnogu me nervira mm denovive lugje auu, mislev deka preteruvam jas ama izgleda mnogu sum skromna, bash i ne sum jas taa shto preteruva Si vikam da se porodam shto poskoro da ne mu shtetam i na bebevo so nervozi, oti znam deka najmalku shto mu treba e toa
Mackajte so lanolin, na lea mamma vo Zegin ima ne e skap, epten omeknuvaat. Jas i na usta kako labelo si go stavam Taman i koga ke doite em pomeki ke bidat em nema da ve bolat. Ne steti i koga ke doite.
I kaj mene e istiot problem. Jas dopolnitelno bidejki imam problem so pritisokot mi butkaat suvomesno, svinsko, gazirano i red drugi raboti sto smetaat za visok pritisok. Ako ne smeam, da sum jadela. Bebeto nemalo da jade, po mene se toa babini devetini, i ne veruvam. Koga odam nekade si baram obicna voda. Ako ima salata ke zemam, ako nema, ne posignuvam. Znam deka so toa ne mu pravam nisto dobro. Mi se ima sluceno kaj moja bliska rodnina da dobijam odgovor ,,voda ne sluzime vo nasa kuca,, mislejki deka ke me predomisli a znaejci za problemot koj se soocuvam i obiduvam da se stabiliziram. Ne dozvoluvam toa da vlijae na mene, ne se nerviram i ne slusam. Go pravam ona sto smetam deka e dobro za Nas. Za mene i moeto bebe. Ostanatite ne se vazni. (Ne zboram za maz mi) Vazno mi e sto od maz mi imam celosna podrska i razbiranje. Ostanatite, manje bitno.
Jas ko bev bremena svekrva mi sokrila piperki i sega deteto ne mi jade piperka. Isto praese pita so spanak a mene mi se zgnasi i koa mi rece da probam jas odbiv ete deteto ne jade spanak.
Bez nervozi ke ve molam Slatki maki se toa, eve i mojov nesto mi mrci, ukocen bil pa nervnoto go faka, nego-namesto mene... pa ela zeno izmasiraj me. Pa koga mu se kaciv so meshko partali go naprajv, go iznastegav tolku mozam hahah i sega neka mu ja misli. Taka da ne go nerviraj mazeto, posle ke ti e krivo. Bar mene taka mi e, ne sum be ic ni nervozna ni nisto ne znam so ke bese ova so mene, site mi se cudat A bebco tvoj posto e maze, go nadnosuvas toa ne e strasno, tebe deka mnogu porano ti padna cepot i cekas sekoj den, preku glava ti e, ama pak ke recam - uzivaj, ovie "maki" nekoj ednas vo zivot gi dozivuva! Ke si izlezi toa kaj da e! Ti samo kakaj si haha
Hahahha ja si kakam nema gajle Ama koga chitam tuka kako se odnesuvaat mazhite so zhenichkive epten mi e krivo shto mojov posebno vo posledno vreme e namkjor neviden i nezainteresiran i mi se ide da go oderam od nervoza.. Ama chovekot misli deka e do mene, pa i da sum jas hormoni se vo prashanje tolku ne mozhe da me istrpi ushte nekoj den? Znam deka ne e vo pravo zoshto cela bremenost ne vidov ni malku privilegii ili nekakvo razgaluvanje a ne ni sakav, taka da ne se chuvstvuvam razmazeno zoshto se lutam tuku stvarno imam prichini Ama ke bide, kako shto kazhav nervozive me nervira shto vlijaat i na bebeto za mene manje bitno
Sto maticni imame,bez komentar,minatiot mesec koga pravev krvna slika holesterolot mi bese 6.82 i maticnata mi veli pokacen ti e malku,denes pravev krvna slika i op 7 mi e i si vikam daj drugarkive da gi prasam so lek ima za namaluvanje na holesterolot i citan ne se ispituvalo ,baska i sedimentacija imam(znam deka vo bremenost ne se ispituva),ama ete toa e strucnost . Aj da si prasam ja za proteini i albumini mi se na granica,care ima li nesto @only44you mene me cesaa pupkite i se mackav so orig,pavlovikeva mast i sega nemam takov problem,nakaj 7-mi mesec ke pocnam da gi masiram. @Mariangel se iznaceka zenche,ovoj fraer ke bide,ajde veke mi se jade mekici od sinko tvoj
Исто ми кажаа една вежба е сега како да ти објаснам.седнуваш со нозете како ,,турчин,, и со рацете се тегнеш нанапред по подот и пак се исправаш до 90с на грбот и кичмата. Се повторува вежбата повеќе пати во текот на денот. Навидно се опуштала кичмата и колковите.
@Saraa @only44you првата бременост коса ми се креваше од такви идиотизми, искрено незнам од кај им право на луѓето да се мешаат во моето мени што да јадам, што да не јадам, дали сум дебела или слаба. Нека се гледаат себе си, јас најдобро си го знам телото и организмот и знам што ми треба. И затоа поучена од тоа искуство, 20+4 сум бремена освен мм никој незнае и не ни планирам да кажувам додека не видат сами. Знам после ќе се лутат зашто сме криеле, ама отворено ќе им кажам дека не сакав повторно да ги слушам нивните глупости. @Mariangel да му кажеш на мт дека ќе го менуваш за друг маж (син ти) издржи уште малце, кога ќе дојде убавецот ќе заборавите на се друго, а и ти ќе си имаш најубава обврска
Девојки носите ли по дома прслук? Јас не неможам ме стега и склет ме фаќа. Но еве во последно време дека градите ми се бајаги големи (и така ми беа) и мн ми тежат па мн ме боли грб позади кај плешките, неможам ни да спијам од нив ко што треба, ни да дишам убаво кога ќе легнам, многу ми сметаат повеќе отколку стомакот. Незнам више што да правам не си ги поднесувам
Mackaj gi so AD kapki ili kokosovo maslo za merak se meki, mene strii epten mi se javija, prvoto tromesecje naglo porasnaa pa se smirija sega gledam pak ) i si teci po nekoja kapka kolostrum, aj za arno
Znaci oni se smetaat za povozrasni, poiskusni, edna mi rece sum jadela lele majko, a jas duri I oslabena, kako be na trudna zena taka da I reces. Inaku sto I da ti se sluci odma imaat da ti kazat od sto ti e, bubreg te bolel ete gola ti e polovinata, da be ednas sum mrdnala kako so ne treba I maicata mi se potkrenala, a realno nikogas ne sum so gola polovina ama ete bas togas, so bilo toa tolku na telefon I na kompjuter so se sedelo ozraceni sme bile, ne sum nosela vencanica od 800 evra sum nemala pari, bakterija mi se pojavila caj ne sum piela, so bile tie sekojdnevni vloski zosto sum gi nosela, uste mal milion situacii imam dozivean Sum se zadisuvala od so sum mislela na toa, kako ne mi padne loto od so mislam na nego. Tuku epten sum taze nevesta mi e sram da im kazam mn raboti, ama na pocetok treba da se postavi covek za podocna da si nema maka. Ajde ke izdrzam, gi stavam na ignor.
Ne be kakov prsluk! Jas si idam doma i odma se slekuvam. Najkomotno sto mi e, t.e. pizami, najudobni gaki/maicka i dosta e. Po cel den sum taka. E ne ke nosam tangi vo bremenost. Ne mozam toj moment da go sfatam kaj trudnicive. Zosto tolku se stegaat? Na joga ova se' zabelezav toa ti e, taka da samo labavo!