Јас носам прслук, освен за спиење. Да, некогаш ми засметува ама па така без прслук се осеќам многу неспастрена да се изразам. Башка со свекор и свекрва дома некако не ми иде. Поголеми гради имам плус сега во бременост кога ке ми се испрчат брадавициве, не ми е пријатно. Кога би била сама дома да, можеби не би носела ама надвор... Неодамна во бриколаж бевме со мм и видов една трудница бела блуза уз тело прилепена, дури ареолите и се познаваа. Искрено мене ми е тоа невкусно..
Srcka gola mu e majkata ne se zezam oblakaj to gajcite tamu dane nastinis to gazeto i priberigi gulabcinata se zezam nemoj da se lutis
Ooo dysicki ve napinjaat so hrana. jas sva srekja nemam svekrva u blizina koja moze da mi mudruva. Probaa od doma da mi vlijaat meso da jadam ama koga vidoa sto mi se desi od banana (posto netolerantna sum i na banani) veke ne spomnuvaat. raat sum od taa strana. Inaku za cesanje gradi i bradavici, jas crkav do vcera sto se veli i edinstven spas mi bese mnogu pavloviceva. bukvalno celi gi umacuvav. prsluk samo na Dr koga odam oblakam Mm ne go trpev koga ostanav bremena. Edno zaso dusicka uste ne znaese kako da se ponasa drugo radi hormonite. Sega vo prvoto e sampion a vtoroto go naviknav. Inaku vcera baegi se umoriv i demek do Jumbo da ideme za flakeri samo so se oblekov si sednav i rekov ne me stegna stomak gore desno i iskreno me podisplasi pa si pustivme filmce so mm. i denes e den pa ke kupime
Se chudam kako ne se otvoriv do sega posle sekoj vtor den brckanje da proverat dali sum otvorena Ete mene denes denot taka mi zapochna so prstite na doktor vo mene dobro utro na site.. Ubav den, polni 40 nedeli, ctg mirno ama kojznae shto ke bide do vecher
Женски незнам како можи матичниот гинеколог да ми дај упат, но важноста е месец дена знаеме, а јас испитувам после месец дена, значи упатот не ми важи и одам 2 пати кај гинеколог и не ми даваат нов упат, а веќе ми испитаа крв во лабараторија, но резултати не ми даваат додека не донесам упат...неможам да сфатам што му е проблемот... И сега среда наместо да одам раат на преглед, да се видам со бебуш после месец ипол, со надеж дека ќе ми кажи дека се е во ред, јас ќе треба и да се расправам за упат, што ме распраќаат вчера цел ден ваму таму по 100 пати...и дали воопшто ќе ми дадат...и за на крај ако ме изнервира до максимум да си заминам и да не појдам повеќе кај неа. Мразааам да се карам, со било кој, но ја претеруваат стварно, за се чути, а тие на тоа користи... Се извинувам за долгиот негативен пост, да си ја олеснам тро душата немојте да ми замерите pls @Mariangel ми мириска дека ќе биди мн скоро мислам дека сите секој ден те очекуваме да се пофалиш
Мене лажни болки ме дрмат. Вчера особено, мм како кочеше на семафори така ме стегаше. Ама се смири кога легнав, претерав малце вчера мора да признаам. @Lorins а зошто не отиде во тој месец додрка траеше? Мислам дека докторот од принцип не ти дава упат, бидејќи си била неодговорна и не си пошла на време. Немој да се караш, биди смирена и извини се ако треба, ќе ти даде сигурно. Јас кога зимам упат за ден до два одам. А и ние па што попрво да направиме, крв, урина, брисеви, скрининзи...
Ангел, бидејќи докторката бара резултатите да не се постари од 2-3 дена пред денот кога одам на контрола. А контролата ми ја закажа после месец ипол, значи првиот упат џабе ми го дала. И си појдов посовреме да им кажам, за да не ме враќаат од лабараторија, рекоја ако ти прават проблем ќе ти дадеме нов. А сега не даваат. Не се карам со мирното си прашувам, таква сум по природа но некогаш се случува да речам, оти па ми се смачува само да користат наивност и плус ме нервира што бев претходно и прашав, за да не дојди до забуна. Воедно испитував и ТОРCH, за него не важеше упат, 800ден е во секој случај. Кога се расприкажав Има уште да ти кажувам неправдини...ама ајде ќе помини, уште пола бременост, само со добра мисла, да е се како што треба
Како не важи упат за Торч? Абе не се нормални, кој како му одговара си прави. Следен пат кажи и не ми давај упат, ќе дојдам пак. А и зошто контрола за месеципол кога сите прават на месец. Страшни се, на кој како му одговара.
@AngelOfArh нешто и кај тебе почнува да мириса на бебе како и кај @Mariangel добро бе мајку му стара, ако добро приметив @Lorins има акцент и тоа значи вајда во друг град ја следат или некои неписмењаци од гинеколози и низ Скопје има,шо им е????? факт е дека упат не се дава 2 пати у месец за ИСТА РАБОТА (исто испитување) ама за друго се дава и истиот месец и после месец дена....тие не се свесни дека може да ги тужат, очигледно тм треба за врат да фати и да се закани...
Lugje koga odite kaj maticnite lekari, ne ginekolozi, opst lekar imate li peednost kako trudnici. Ne e ok bremeni zeni da cekaat vo cekalna si eden kup bolni. Jas si sedam I cekam okolu mene koj grip koj nastinka, koj bronhit.... Strqv mi e.
Kaj mene i mirisa i ne mirisa na bebule.. Na doktorot ne mu izgledashe kako da ke dojde bebevo denovive pa ke vidime kolku e vo pravo
@Mariangel не си свесна колку сочуствувам со тебе. Мене ми е во петок терминот, а бебево абер нема од искачање. Мислам грешка беше што докторот уште во 37 недела ми рече дека било многу ниско, вика секој момент ке биде и јас начисто спобудалев до сега. Болки имав во кичма и таман ке почнат појаки се смируваат. И така до пред два, три дена. Сега се осеќам ко да сум седми месец. И за наредно решив здравје на никој не кажувам термин. Луѓево уште толку ме напнуваат. Ајде више, ајде божем тоа од мене зависи. Знам дека сите се нестрпливи ама уште толку почнаа да ми ствараат нервози. Ајде,кај и да е ке ги гушкаме и ние нашите сонциња.
I kaj mene e taka, site prashuvaat sekoj den site me mislat mi se smachi kako da jas ne sakam da ispadne pa treba da mi rechat i da se porodam inaku nema ragjanje Mnogu e losho vaka vo ischekuvanje koga sme bree, inaetlivi bebushi.. So lesno neka ni e i na dvete, mozhe i vo ist den da rodime koj znae
Епа и за него имав упат, кој беше пред месец ипол, ама резултатите ми ги дадоја, оти и со упат и без ми е иста цена. А зошто тогаш контрола...оти таа така смета дека треба, нз. И самата таа рече дека TORCH се испитува до 13 недела, а мене ми го закажува за 19та и за тоа реагирав, ама нее, немало проблем, ако. Јас фала му на Господ досега немам некои маки во бременоста, повеќе имам мака од другиве вакви работи, ама тешки само тоа да е. Некако ми е ко нормално тоа во МК. Да, не сум од Ск, од Пп сум. Но мислам дека во градов оваа е најдобра, обрнува внимание на контрола, детално објаснува, освен сега ако не се смени нешто оти, а се збуниш малку, поинакви стануваат работите. Ќе видиме утре.
Mesinja kako ste ? Ajde cekame novi bebinja i novi trudnici ! @Mariangel znam ti kazaa sovet feminkite ama mene mi imaa kazano da se kacuvam po skali (taka pobrzo ke sum se otvorela ,a jas nokta pred poragaj odev se kacuvav i se otvoriv +1 prst).pa ako imas skali setaj gore- dole . Inaku lugje da vi kazam za maticnite i plakanjata-pred nekolku dena bev do maticnata i tamu edna pacientka zavrsi so pregled i sestrata i vika 500d.i ona vika neli ne se plakja za nas i sestrata i vika toa nevazi za nas-vazi samo za primarno zdravstvo.I pacientkata vika epa dajte mi togas fiskalna za so ke vi platam.I sestrata ide do doktorkata u ordinacija,se vrakja i i vika : slobodna si ne treba da plakas Ete znaci jas si molcev koga odev na pregledi,plakav i ne barav fiskslna!! Ama mozelo i taka znaci samo treba da se pobunis !!!
Добро утро мешковциии Гледам се нервирате за тоа кој што ви рекол за јадење,пиење,седење и.т.н. Не се замарајте,луѓето се такви,секогаш ќе најдат нешто за да солат памет.Јас сум веќе 20 кила поправена и одма драми,многу јадеш,јади само овошје и зеленчук,огромна си,па лицето ми било катастрофа,зошто ништо не сум превземала до сега а лицето ми се направи лом откако останав бремена и сега имам црвени флеки на образите и дерматолог ми рече дека со ништо неможе дур сум бремена да се третира ама луѓето не разбираат,само да треснат нешто.Паднав дури во депресии поради таквите луѓе ама ми помина и сега не се замарам со никој.Башка ги избегавам негативните луѓе и на мобилен и вака да ги видам и супер ми е. Инаку денес бев на ЦТГ во Чаир пошто таму ќе се пораѓам,покажува јаки контракции а јас немам болки,ме ставија на ехо,бебето е супер и здравје за две недели пак таму на контрола да видиме до кај сме и што сме.Инаку болницата е реновирана,многу е убаво внатре и ептен се израдував. @Mariangel @Dioora стискам палци денес да е денот,да си се гушкате со бебушите Ајде убав ден да имате
@ivi1987 за црвенилото на образите може и само да се повлече кога ќе се породиш. Јас имав на вратот кај клучната коска црвено како испукани капилари, и после не ни видов кога ама си се повлече само.
Vcera bev na eho jas si povrakam, ama maloto si raste! Stanalo celi 2 cm mi olesna deka e dobro! Krvnata slika mi e dobra isto. Samo neka e dobro se, drugo ke se tera nekako. Od vcera sum na boleduvanje edna nedela. Ne deka ocekuvam nekoi koj znae kakvi promeni ovie denovi, ama barem sum doma i mozam vo wc da odam kako covek! Se obiduvam da fatam nekoj red so jadenjevo. Gledam da jadam nesto lesno i pomalku. Ke go fatam redot valjda sepak sum amater na ovaa tema
Уф,дај Боже да се повлече,многу ми ствара нервоза кога го гледам а и луѓето околу мене немаат обзир,многу се безобразни.Ама бебуле нека е добро,јас да поминам добро на пораѓај па има време,ќе го средувам дур сум на породилно па после нов човек ќе бидам